review contact lens kimchi bambie blue 16mm.

Assalamualaikum..

hari itu pungpang2 minta kawan blog pilihkan lens biru kat saya.
pastu secara tak pasal2 saya dah beli lens lain yang takde kena mengena..
biasa budak nih..lempang skit..lempang skit..


ini saya.
eksaited bermata biru,tudung pun mahu biru juga.
over eh budak ni.

kenapa saya beli biru yang very the fake?
sebab rasa macam dah lama je tak pakai kaler over2.
asik pakai kaler gelap2 je pun bosan gak.

KIMCHI BAMBIE BLUE 16MM
packaging lens dan lens case yang saya dapat free.

> saiz 16mm.

> 55% kandungan air.

> jenis soft contact lens(lembut).

> kat botol tulis made in korea.
rasanya betul sebab packaging sangat ok.
(lens murah ada dari korea dan ada dari china,hati2 ya).

> harga RM20 sekali pos laju+ lens case free.

> beli kat abdullah here
service sangat bagus.ahad bayar,isnin dia pos dan selasa sampai.
layanan bagus,harga murah dan lensnya betul2 macam yang saya order.
tak caya tengok kat wall fb dia.banyak feedback yang bagus dari customer dia.


gambar atas:
corak dan warna lens.

gambar bawah:
sebelum dan selepas pakai.
dia besarkan mata.

> kaler terang.tak kira kat bawah cahaya terang ke gelap,
memang kaler biru tu akan nampak sangat menyerlah.

> corak dia buat anak mata tengah2 tu menonjol,
so dia akan nampak dramatik.

> besarkan mata.

> lens ni sangat nipis dan lembut.

> selesa pakai.saya pernah pakai lebih dari 8 jam(terpaksa),
dan masih rasa selesa.

> ada ring(lingkaran hitam keliling lens).

kiri:
kamera setting biasa.
mata nampak menyerlah.

kanan: kamera setting lain:
mata nampak macam anak patung.
sangat meyerlah..
hey kawan,tolonglah mengaku ya..jangan nak malukan diriku pula T_T.

ini dalam cahaya tak bape terang.
masih boleh nampak kaler biru yang menyerlah tu kan.

saya pakai ni papa asik puji2.
katanya lawalah,cantiklah,macam anak patunglah,comellah..
ini puji ke bodek ha?

like fanpage kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah.amin..

tenkiu.

29 comments:

Aesya Zealous said...

besarnye mataaa..hehe

Cik Yatt said...

hehe..encik papa sis puji la..sbb aweks die mmg sngt chantek pon..:)

kite tak prnh pkai kaler biru lagi..nk beli biru la plak pasni..ehehe

zOeY zAu YaH said...

aesya: effect lens tu.

zOeY zAu YaH said...

cik yatt: best gak pakai biru.mcm minah saleh rasa haha..

aniswany said...

anis pun baru beli lens,misty grey kt focus point,x beso tp colour sgt ohsemm =p

zOeY zAu YaH said...

anis: =)

H.I.D.A.Y.A.H said...

dayah nak pakai tapi tak reti laaa...takut sangat...watla tutoroal cmner nak pakai tudung cam dlm pic ni...sangat comel okey...

Aini Azman said...

ahaha~awak cntik ok la pakai lens biru,.
aini klu pakai nmpk gile minah salleh celop,.kih3

Cik tikah said...

besarnya mata! hehe..

Eyeme said...

amboi senah..biru kemain yer..haha..

tapi mmg murah giler la kat situ..

cik chinta said...

trus jadik rozita che wan..waaaa

Fiq Fikri said...

wahhh mata nenek berkilau ahahha awat muka nenek lain?

zOeY zAu YaH said...

hidayah: tak perlu x pakai pun takpe hihi.saya konon nk tiru style dian pelangi tp saya pin sana sini jd lain dah haha..insyaallah nnti ya.

zOeY zAu YaH said...

aini: saya pun nmpk celup sgt haha..

zOeY zAu YaH said...

cik tikah: lens punya kerja..haha..

zOeY zAu YaH said...

eyeme: biru uuuu...haha..

zOeY zAu YaH said...

cik chinta: haha..

zOeY zAu YaH said...

fiq: yalah..nenek un reasa lain.

Rinna said...

Akak selalu jadi silent reader jer kat blog zoey.. Cantik laa zoey pakai kaler biru..tuh

S H I T E Q said...

wahhh. cantek la blue

zOeY zAu YaH said...

rinna: thanks akak sbb baca blog saya hehe..biru tu mmg cantik.

zOeY zAu YaH said...

shiteq: yu blue tu cantik.

ZYASH said...

cakap kat papa, kalau cantik, leh la tlg belikan yang lain plak..warna hijau plak ke...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

mata macam minah saleh la... ehemm nak ngorat..hehe

Juliet_iRa~" said...

cantik lenss tu..:)

mmg nmpk cam baby doll..heee

Nisa Kay said...

cantiknyeee lens tuh!
heheh nisa pon dah lama x review contact lens.. ade ni haa contact lens baru nak review tp malass. ahakss:P

lady sempoy said...

awak,,sy teringin nk beli..tp sy nk tanye r boleh ke tranfer duit bank bwah 50??(balas kt chat box sy ea)

zOeY zAu YaH said...

lady: buat masa saya rushing tak sempat blogwalking.saya jwb sini je k..b.in duit guna mesin boleh msuk rm10,rm50 dgn rm100.kene genap..kalau transfer guna internet boleh transfer berapa ja jumlah.tak genap pun blh.kalau ada apa2 blh tanya kt org jual tu terus..

lady sempoy said...

ohh..oke..thanks jawab soalan sy..ni fist time beli and fist time pakai..