Review: Pengetip bulu mata Elianto

Assalamualaikum..

saya kesiankan bulu mata sendiri.
boleh eh macam tu? hahahaha gelak dulu,macam tak biasa je uollss nih.

saya kesian  pasal tak pasal2 bulu mata kontot terputus
 akibat pengetip murahan yang kejam.

secara tak tentu arah dan tanpa tujuan saya terpergi ke jusco.
secara laju tak kasi can berfikir terus masuk ke elianto
dan menyambar dan membayar pengetip semudah A,B,D
eh mana C? ok tertinggal KAHKAH..


> saya beli jenis spring.

> harga RM13.00

> bentuk/lengkungan lebih lebar/panjang berbanding pengetip biasa.
saya try ukur okes.tangok,punya takde kerja la kan.

> span/pelapik kuat dan tak terkeluar macam pengetip biasa.

> sangat lembut time kita ketip tu.
takde tersepit kulit ke,bulu mata terputus ke.
sesuai lah untuk mata yang sensitif.

> sangat best kalau nak ketip lepas pakai bulu mata palsu terutama
yang jenis tebal dan over ala2 che ta 
sebab saiz dia lebar,so dia boleh ketip keseluruhan bulu mata
palsu dan asal.

ok dah terpengaruh ke blum?
eh hape nih bertanya semacam di tukang pengaruh saja..
setan tahu tak setan?
*dialog mak nenek T_T

p/s: saya akan buat semula tutorial mekap bila free.
skang bz merendek(berjalan).

like fanpage saya kalau sudi.

Klik nuffnang nak bedah.amin..

tenkiu.

26 comments:

Eyeme said...

nasib baik ada berjalan lepas merendek..kalau x, naya..haha

mcm terpengaruh je..btw, pernah review psl fiber utk pnjgkan bulu mata x?x prnh lg tgk kt blog lain pasal tu..hehe

Syuhada Nasya said...

waw .. best nye ,, murah lak tu..

zOeY zAu YaH said...

eyeme: fiber tu saya x guna,so x buat review.saya review yg saya guna je hehe...

zOeY zAu YaH said...

syuhada: yess;)

A'ishah Kamaludin said...

kesetanan anda cukup membuatkan saya terpengaruh. sedikit je lah tapi sebab saya jarang pki curler n maskara

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

penah terkepit so skang da malaih da nak kepit bagai..sakit! hee

NURUL SYUHADA said...

dah ade tapi jejarang pakai.. maleh nak kepit.. huuaa..

Diari Kita said...

I should try this one..tq for the review cik zoey

Akulah Pak Lan said...

Kalau paklan guna agak2 apa impak dia?

Mie Hishamuddin said...

ok terpengaruh..usually pakai murah punya ja..sakit trtarik bulu mata..hwaa!

aneem said...

EH..SAME LH.....
now kite guna produk elianto.....
skrg nie ngn kumpul budget nk beli mekap case hehehe......
suke lh.....

LidiaSuraya said...

semalam beli brush blusher elianto tapi tercabut-cabut bulu.. sedey woooooo

Zahirah Dzulkifli said...

Erk. Saya takut dengan benda ni. Tak tahu kenapa. Hahaha

Mizz ErMa said...

sy penah pakai skali penetip bulu mata, uhh, sakit bangat cik zoey..entah macam boleh boleh terkena kulit..T..T

zOeY zAu YaH said...

a'shah: owh tdk hehe..

zOeY zAu YaH said...

syafawani: kene pilih yg sesuai.kalau murah selalu terkepit.

zOeY zAu YaH said...

nurul: =)

zOeY zAu YaH said...

diari: welcome.

zOeY zAu YaH said...

apl: mables haha..

zOeY zAu YaH said...

mie: try yg nih.mmg ok.

zOeY zAu YaH said...

aneem: ada brg dia yg ok =)

zOeY zAu YaH said...

lidia: x pnh try lg brush dia hehe..

zOeY zAu YaH said...

mizz: mgkin sbb pengetip dan mngkn sbb teknik.try yg nih.best tau.

Juliet_iRa~" said...

heee..ok la tu xla mahal sgt kan zoey...elianto ea..nt blh try..:)

cik chinta said...

kehkeh...sama r kite. ritu nk menjimat sgt. last2 kn jugak bli curler yg bagus. haihh..da terlewat. bulu mata da de yg kontot. sedih.

Mya said...

nanti mya nak try lah!