Tutorial: Natural yellow & orange eye makeup tanpa bulu mata palsu dan contact lens.

Assalamualaikum..

saya nak mengadu ni(awal2 lagi terus nak mengadu uolss...).
tahu tak laptop saya rosak..
lepas tu terpaksa format ke windows blablabla.
hey haku mana tahu bab2 komputer ni semua..
HAHAHA annoying gila.

software yang saya biasa guna untuk edit video secara hebat zupzap tu semua
takleh bubuh dalam ini punya windows(menangis).
tapi tak lama lagi dah boleh format ke windows yang asal semula
YAHOOO KUAT2 !!!

back to tutorial setori..
kalau tengok hasil mekap ni kat luar memang sangat soft dan natural
(yo yo oh je minah nih).



owh nampak satu siongku yang menawan itu*muntoh !


yakin diri tanpa lens..
YESSS..walaupun mata blur2 asap(kelabu asap)
atau lebih tepat rabun,tak nampak dan sewaktu dengannya.

dibawah ini adalah senarai aduan rakyat si pembikin video..walaweh kenapakah ayatku begini?

* pertama kali menggunapakai software tutut untuk edit video.
jadi banyak kesalahan yang saya tak tahu camne nak betulkan
macam caption dan saiz..hey saiz video dah jadi kurus ramping kecil molek
sedangkan saiz asal adalah lebar dan marveles bebeh.
redha je lah T_T
tapi kene bersorak lebih pasal sekarang sudah tahu camne nak
selesaikan masalah ini..tunggu video akan datang ya..
HOORAAYYY! amboi over -.-

* mekap macam kurang umphhhh..
umpama kopi kurang gula...haha sukahatiku je buat perumpamaan begini.
tapi takpe..anggap saje ini salah satu idea kalau mahu mekap yang tidak over.

* saya mencampuradukkan kaler kuning,oren,coklat dan hitam.
jadi kaler kuning dan oren bukan kaler utama lagi sejati.
maaf beteh letak tajuk yo yo oh je kaler kuning dan oren.

* boleh nampak dengan jelas kening saya baru nak tumbuh.
hari itu praktis bentuk kening guna razor blades..
kening sendiri menjadi korban.serius tak suka.
cukur kening adalah berdosa,sila jangan contohi saya =.="

* tak pakai lens dan bulu mata palesu.
owh dah lama  teringin nak buat tuto tak pakai menda2 nih.
nanti nak buat lagi..tolong jangan angkat kain rentang berpiket
"sila jangan buat lagi"
i menangis kang uolsss....

* video letak muzik takde suara macam selalu tu sebab
saound recorder rosak.
woi banyaknya masalah kau cik zoey..T_T

* mata lebam berkedut semua ada.
jadi pesanan penaja adalah tolong jangan tidur pada pukul 4 pagi tiap2 hari.
kalau tidak bersedia untuk menjadi seperti 'makcik' kat dalam video ini T_T

tolong doakan saya beli laptop baru pelissss..
beli itu,beli ini camne nak simpan duit buat kawen ni woi?
kahkah over gatal.


ini yang saya upload kat youtube.

bawah ni pulak yang saya upload kat vimeo.
ramai yang minta saya upload kat sini sebab U atau opis depa sekat youtube.
walaupun stress gila nak upload kat vimeo,tapi secara baik hatinya saya upload jugak
(tuan blog tengah hentak2 kaki.stress uolsss hahaha).


Tutorial:Natural yellow & orange eye makeup from zoeyzauyah on Vimeo.



like fanpage kalau sudi.
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage

klik nuffnang nak bedah.amin..

tenkiu.


42 comments:

mimie.. said...

lucu lah!~

^_^

mimie.. said...

dan sangat comel!!!

^_^

Liyana said...

cantik... :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kulit muka flawless..
make up camne pun mst nmpk cantik :)

Azee Hana said...

cantik la kaler eye shadow tu bile gabungkan banyak kaler..

cherryblossom said...

hi zoey...thanks tau sebab upload makeup tutorial nie kat vimeo..sebab kat usm, youtube kena block..huhu...kalu kat usm, i m gonna miss your tutorial kalau zoey x upload video dlm vimeo...tqvm...by da way, i love tat look, natural n simple...luv it...thnks zoey..=)

nabila azmi said...

cntikla warne ni..suke=)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

nenek bile nk tenyeh muke ni???hehee

hunny_bunny___chumutt said...

huhu mesti cube nie. . cik zoey santex molek . . :'))

zOeY zAu YaH said...

mimie: hehe...

zOeY zAu YaH said...

liyana: thanks.

zOeY zAu YaH said...

nurul husna: alhamdulilah..kulit ok skang nih ;)

zOeY zAu YaH said...

azee:yup...

zOeY zAu YaH said...

cherry: hihi welcome.try ok.

zOeY zAu YaH said...

nabila: saya pun suka.thanks sbb suka.

zOeY zAu YaH said...

hencik patik: babah meh la sini..hihi

♛ Azie Azra ♛ said...

suka lah warna ni! selalu try makeup tapi tak jadi but nak try buat yg ni lah nanti :P

Liza Razak said...

suka mekap style mcm ni..nampak natural :)

Feza said...

cantiknya. muka dah la flawless. jealous la. :)

saya dewi said...

macam senang je nampak cik zoey tenyeh tenyeh benda alah tueh. kalo dewi buat memang hancur la. HAHA.

suka tengok tuto cik zoey. ^^

Mizz ErMa said...

cantiknye mekap cik zoey..>.<

zOeY zAu YaH said...

azie: jgn pts asa..try lg ok hehe

zOeY zAu YaH said...

liza: tak over sgt kan..thanks.

zOeY zAu YaH said...

feza: hehe thanks ya.

zOeY zAu YaH said...

dewi: try lah tenyeh byk2 kali mesti jd hihi..thanks sbb ska tgk.

zOeY zAu YaH said...

mizz: thanks =)

ain rahman said...

cantik lah..geram! nanti nak detin nak mintak cik zoey mekap kan lah..boleh?? hihi

zOeY zAu YaH said...

ain:hihi...blh2.

Munnafendy said...

zoeyyyy

nmpk mudah je masa nak blend eye shadow tu tp kalau buat sndri alahai comot sana sini.. hhuhu

Rtp Farra Arisha said...

nice one! arisha slalu failed bila tiba saat untuk pakai eyeshadow. hehe next time i make your blog as my reference to have some touch-up on my face :)

aniswany said...

natural ;)

zOeY zAu YaH said...

munnafendy: eh sng je blend hihi..try lg k.

zOeY zAu YaH said...

rtp: try lag tau..thanks ye hihi..

zOeY zAu YaH said...

aniswany: yup =)

therylisa nurul ain said...

cantik... and simple... ye yeah,,, heheh.. lately lisa leh tengok gak tuto video,, sebab bese tunggu on9 kat umah baru leh tengok. opiz dah kena sekat youtube :).

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

Rasa nak cuba akak make-up kan;)

zOeY zAu YaH said...

thery; hehe leh tgk kt vimeo kan

zOeY zAu YaH said...

fifiey: hehe blh2..

Pondok Usang said...

semakin byk tutorial.. pasni leh buat ebook..

hazanis said...

nak cuba nak cuba..:))

zOeY zAu YaH said...

pondok usang: hehehe..mgkin satu hari nanti.

zOeY zAu YaH said...

hazanis: cuba la,cuba la...haha..