tutorial shawl hoodie style

           Assalamualaikum..

sejak membuat entry dan membubuh gambar mengerikan ini di blog,fb dan fanpage,
berduyun2 orang ramai meminta saya membuat tutorial shawl ini..
*amboi ayaaat...T_T


jadi,bagi tidak menghampakan permintaan anda semua,
meh la meh saya tunjuk cara pakai.

boleh guna shawl lembut atau pashmina tebal.
tak kisah ler saiz shawl/pashmina tu besar ke kecik ke..
boleh je buat style ini..
taknak buat style ni pun takpe..takde halangan..HAHAHAHA...

dalam gambar saya ada pakai brooch besar.
haaa gedabak macam mak datin..
kalau uollss nak pakai jugak pun boleh.
tapi dalam video ni takde pakai brooch tu erk..
biasalah,takde penaja..kahkah demand punya mak datin.





 

 

                                              
ini video dari youtube.


                                
video dari vimeo.


selamat mentry kawan2.

sila like fanpage saya kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah..amin.

tenkiu.





44 comments:

CikFi said...

cntik sngt awk ni cik zoey oittt ...
pkai kaler ape pon sume padan...
mntk ilmu pkai shawl disini ek ^_^

Shazney Shamsuddin said...

cantik sangat lah...

AMALINA YAAKUB said...

cantik cantik !

hatiAMIRA said...

kedingnye akak ni . hee .

Tulus Sweet said...

akak seswai wat style tudung mcm ni..comel! comel!!

Lexus said...

comel sgt awk ni... :)

zOeY zAu YaH said...

cikfi: mekasih..saya main hentam je kaler apa pun..tak tahu sesuai ke idak haha..hamek2..try2 lah ye.

zOeY zAu YaH said...

shazney: mekasih..try tau.

zOeY zAu YaH said...

amalina: thanks =)

zOeY zAu YaH said...

hatiamira: iyee..kurus je hihi..

zOeY zAu YaH said...

tulus: thanks..

zOeY zAu YaH said...

lexus: thanks.awk pun.

Akulah Pak Lan said...

Ada org buat tutorial pakai cap tak? Hehe

hazanis said...

style nie sesuai utk awak..=)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

org cml pki la mcm mne pon ttp nmpk cml :)

iela_dekla said...

suka2....(^_^)

aniswany said...

thanks for sharing ;)

nabeela najwa♫ said...

suka tgk akk pkai shawl..nmpk sgt3 c0mel!
pkai p la cena pn,suma c0mel~
:)

zOeY zAu YaH said...

apl: paklan buatlah satu..jd org 1st buat haha..

zOeY zAu YaH said...

hazanis: thanks =)

zOeY zAu YaH said...

nurul: eh mane adee..haha..

zOeY zAu YaH said...

iela: suka2 gak hihi..

zOeY zAu YaH said...

aniswany: thanks gak sbb tgk =)

lisa said...

cantik la sis :)

NOVA said...

suka sngt dngn sis comel loteh nie.. grmm je tengok nyer.... hehhehe... i love u sis... sis comel sngt2... :) suka...macm anak patung.... <3

zOeY zAu YaH said...

lisa: thanks.

zOeY zAu YaH said...

nova: thanks..effect gambar ja.saya biasa ja pun hehe..

zOeY zAu YaH said...

nabeela: thanks..kamu pun comel.

Nora_Aniza said...

saya bukan peminat tudung ni.tapi sejak mengenalimu aku semakin mahu memakainya,kahkahkah..tapi masih belum punya kekuatan utk satu perubahan.

✿ pink velvet ✿ said...

chanteqnyerrrr...org buat mesti x jadi nnt sobs sobs!

Syafiqah Hashim said...

nice tutorial..like!

zOeY zAu YaH said...

nora: haha..takpe nanti try2 lah ok.blh bg labuh lagi nih.

zOeY zAu YaH said...

pink: eh apesal lak tak jdi..try lgi sampai jd haha..

zOeY zAu YaH said...

syafiqah: thanks ye hihi..

littledolphin said...

quite simple.

mungkin akan try.

harap-harap sesuai dgn bentuk muka saya :) dan harap-harap menjadi.hehe

cik eka said...

wee santek2
kne try ni
erk k.zoey ape tjok lagu ni ea
hehe

zOeY zAu YaH said...

little: try2..,esti jd punye hihi..

zOeY zAu YaH said...

cik eka: alaa..x ingat..try tgk kt ending video.saya ada tulis.

Prince of Noob said...

cantek hijab tutorial vlog

Mizz ErMa said...

suwitnye cik zoey..hehe nnt cik zoey bg la tuto utk tudung pengantin pulak..boleh macam tu? hehehe

zOeY zAu YaH said...

prince: thanks.

zOeY zAu YaH said...

mizz: alamak..kalau pengantin selalu org pakai yg sarung tu trus simple haha..tp insyaallah saya cuba ok.

nur ika said...

cntek gn cumil laaa..ika nk cntek cm ni..pndai mekap2..^,^

zOeY zAu YaH said...

nur; thanks.