tutorial simple makeup*when i'm rushing

Assalamualaikum...


WAHAHAHAHAHA..
gelak2 dulu...apesal tajuk gedik sangat eh?
omputih lah konon..konon je lah kan..pui..


ini bukan tutorial mekap lelawa macam selalu tu..
ini lebih kepada tips yang diri sendiri selalu praktikkan
pastu diri sendiri nak sharing2 dengan kauorang.


kadang2 saya selalu diajak keluar secara kalut2..
takmo muka pucat,tapi takde masa..
jangan berangan nak mekap siap berbulu mata palesu,
i'm rushing ok,i'm rushing...
WAHAHAHAHA..
sambung gelak.


jadi saya akan mekap secara berdesup ini.
banyak step diabaikan,tapi HALLOOO  !!
katanye rushing..jangan nak terhegeh2 tempek itu,tempek ini.
hahahhahahha.ok cukup gelak.


tahu dah..tahu dah..mesti kata muka flawless leh la buat camnih...
meh nak setori...
mekap ni takleh cover parut2 ke,jerawat ke..
sebab dia nipis dan motif utama sebab nak elakkan kita
dari nampak pucat lalu tak bermaya dan macam orang tak reti jaga diri.
*sempat bebel.
bukan untuk mekap kaver2 tu semua atau mables2..
jadi harap faham lah ya.


sesape yang suka bangun lewat pastu kalut2 nak gi kelas ke,
kerja ke,boleh lah try step2 ni.
paling penting senang nak cuci bila kita nak solat sebab
nipis je kan.dah habis solat boleh mekap camnih semula
sebab senang dan cepat.
*iklan.

time apply semua2 nih macam eyeliner dan blusher tu
takyah kontrol2...takyah perfect.buat laju2 je.
sememeh skit takpe,tetap comel..
ini serius....*nada wonderpet.
saya buat laju2..tak sampai bape minit dah siap dah..
tapi ini video,saya tunjuk lah slow2..
jadi sila try..ini ugutan..SILA TRY OK..
huahahha annoying.

 mekap ini adalah dari cara mekap yang sama...
haish..terasa comel melihat gambarku sendiri..
kahkah..


dan ini juga sama...
ada ke nampak tak sama sampai kene explaint begitu sekali?


 hasilnya...
ERRRRKKKKKKKK !!!!!!!!!!!!
hoi tengok yang kanan lah bukan kiri !


 dan...HOI ! mana hilangnya  kemerahan pipiku itu?
*memarahkan kamera yang menghilangkan kefreshshan dimukaku ini T_T



ini video youtube.


                               
ini video vimeo.


produk saya guna:
pixy two way cake compact powder kaler natural white.
*bila sapu guna span basah dia akan bertindak sebagai foundation dan bedak sekaligus.
jimat masa kan? satu step terus dapat dua hasil.

avon glimmerstick eyeliner kaler hitam.
ini jenis stcik.guna jenis stick atau pensil lebih senang dan cepat.
takyah takut comot sangat ke,kena control time garis ke hape macam guna liquid tu.

elianto pengetip bulu mata.
saya ketip macam lama je..padahal saya ketip laju2
secara berdesup tak hingat.

essence no limits mascara kaler hitam.
sapu maskara mata akan nampak lagi mables dan segar bugar..
wee ayat..haha..

takde jenama punya blusher kaler pink.
kelihatan extra segar dengan blusher.

maybelline lips smooth colour and care strawberry.
boleh lembab dak warnakan bibir sekaligus.
ini satu lagi penjimatan masa yang mables.

maka hasilnya adalah seperti ini.....
.
.
.


selamat mentry.

like fanpage saya kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

33 comments:

Shaznina Sofia said...

hye kak.. thanks sbb share ye..
mesti cuba nyh..
thanks again kak..

Cik Eka said...

selalu mekap camni kalo lambat nak g keje..sampai opis baru taruk eyeshadow skit..hahaha

Syafiqah Hashim said...

simple and pretty!
thanks..

hunny_bunny___chumutt said...

wahh cumiloo :'))

Feza said...

wah flawless nya muka dia. *jealous* hehe

✿Gucciey Lavender✿ said...

so simple but hasilnya tetap cantik ... seriously ...

ell lina said...

ini la make up saya untuk setiap hari..ahahha..ur blog gv me inspiration..

Shazney Shamsuddin said...

nak lah jugak boleh hahah cantik!!... nak kawen??tolong tolong

sYiRa LoKMaN said...

cantik! suke :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik2..leh try..hihi.

che zie.. said...

nice :)
x ada la nampak berat sgt kat muka kalau make-up mcm ni..kan?kan?kan?

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh...tetap gojez walaupon mekap siap kurang drpd 2min...best ni! best ni!

Misya Mialen said...

slm adik comel, nak tanya ni, zauyah guna eyeliner black tu jenama apa ye? nmpk melekat terus kat mata.blh share x?

Cik mama said...

Hehheh lebih kurang cam cik mama jerrr, tapi cik mama tak pkai maskara... senagkan klu nak kua, dah ada anak ni penmpilan kna jaga gak.. wlau simple pun... hehehheh

missdeqyien귀여운 said...

yes get something yg senang bila lewat na p keja !!! thanks sis !

nuruashia said...

cantekkkk..btw,,nuru nk tny ni..cmne nk jge kulit bg licin n flawless like sys ehh?

zOeY zAu YaH said...

shaznina: cuba tau..welcome.

zOeY zAu YaH said...

cik eka: sng kan..tu kira taruk eyeshadow gak,saya hentam tu ja haha..

zOeY zAu YaH said...

syafiqh: welcome..

zOeY zAu YaH said...

hunny: n cpt hehe..

zOeY zAu YaH said...

feza: taklah..biasa ja.

zOeY zAu YaH said...

gucciey: thanks.try ya.

zOeY zAu YaH said...

ell: thanks ya.

zOeY zAu YaH said...

shazney: trylah

zOeY zAu YaH said...

syira: thanks..try2.

zOeY zAu YaH said...

nuyui: blh je..try.

zOeY zAu YaH said...

che zie: iyee..hehe

zOeY zAu YaH said...

pink: cpt try haha

zOeY zAu YaH said...

misya: wslm..ada saya tulis kt bwh tu..

zOeY zAu YaH said...

cik mama: ye btl2..

zOeY zAu YaH said...

miss: welcome2..hehe

zOeY zAu YaH said...

nuru: guna produk yg sesuai.try tgk entry saya yg dulu2.

noor zana said...

sys comel~ nak tye sys biase gune pallet eyeshadow 2 brand ape ek?? leh suggest x?? sy dissapointed sgt, sb baru beli set cameleon punyer.. tp outcomes fail T.T..

tq