Dramatic shimmer eyes with nude lips tutorial

Assalamualaikum..


tuto ini dah lama buat tapi baru teringat nak publish.
biasalah kertu2 begini daya ingatan pun sudah low profile sedikit
BHAHAHA...kutuk diri sendiri (u_u")

mekap ini dramatik tang mata.
tang mata ye,bukan kaki ke tangan ke kan..
kalau tangan itu penampar namanya..haha..gilerr..
mekap mata camnih selalunya artis korea yang buat.
hey,hey..ini bajet artis korea ke hape hah?

bibir kasi nude2.
takde lipstick kaler nude,saya guna je teknik2 macam dalam video nih.
nak tau kena tengok sendiri..owh kejam !

muka nampak gelap..'tan' gila uolllsss...!
sebab cahaya tu haa..saya ambil gambar dan buat video
bergantung kat cahaya matahari ja.
tapi style pulak rasanya..ceceh...

style shawl tu main letak je atas kepala.
sila jangan komplen saya..saya orang susah sob..sob..


napok tu? 
kekonon dramatik sangat lah kan..


tang mata bukan hitam je tapi ade merelit merelit uollss..
uolss tak tahu merelit tu hape?
tak tahu sila duduk diam2..bhahaha...
*ingat saya nak explain ke?


kening ada ruang macam gengster uollss...
saya bukan gengster,saya si tukang solek tersalah celakkan kening saje..
OHOOIII...! *gaya m daud kilau T_T


PRODUK YANG DIGUNAKAN:
garnier BB cream.
elianto cream concealer.
miyami loose powder.
celak kening takde jenama.
elianto eye primer.
essence shimmer powder.
silkygirl eyeshadow
(shading kaler coklat tu dengan eyeshadow kaler biege tu).
eyeshadow miss rose(kaler shimmer white).
eye davis shimmer white eyeliner.
elianto eyelush curler.
essence black mascara.
maybelline hypersharp black liquid eyeliner.
maybelline gel eyeliner.
danni pallet blusher.
avon sstrawberry(sheer pink) lip gloss.



ini video kat youtube.


ini video kat vimeo.


artis korea suka mekap camnih.
tapi saya melayu...nak cakap artis melayu pun boleh..
HAHAHAHA..giler perasan.


muka 'tan' tak kasi can..habis kulitku yang cerah gebu itu..PUUIII !
hahaha...


silalah mentry ye semua..
tak try saya nangis hentak2 kaki kang..


sila like fanpage saya kalau sudi.
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik nuffnang nak bedah..amin.

tenkiu.

51 comments:

nabila azmi said...

suke tang mata tu..=)

awek retro said...

cantik..tapi tak berani nak buat macam tue..

norhaizan said...

hye si cantik..mana nak cari false lashes yg half tu yer..kerat dari yg full ker?

MiSz fiFiEyQa said...

whoaaaa...memang dramatik sungguh la sis...dah macam cat eyes pulak...santekkk!!!tapi sy tak reti nak pakai eyeliner...huaaaa...sekarang ni pakai pon masih comot2 lagi...sedih... :(

ZieRa said...

lawa2 mekap akak skrg ye.. nanti leh la mekap kan ziera pulak.. hehehe

nur anis said...

macam gadis arab pulak saya tengok..hehe

Diari Kita said...

cantik zoey..memang berbeza dengan gaya mekap kamu sebelum ni..
you look different in this makeup style, suit very well with you..

elyna mirsada said...

cantik sgt zoey..hehe

aizaAQIRA said...

comel glerr kak zoey ni..makeup tu cntik sgt..lain plk mke akak ble xsnyum..nk try jgk la..^_^

Eyeme said...

bibir tu just pakai lip balm eh?ingat pakai lipstick nude colour..

are_lin@yu said...

suka zzy mekap mmg cantik!!!

cikruby said...

alo adik manis..hehe..akak suke btol singgah umah ko ni..ilang segala mak bapak tekanan perasaan...xyh sesusah mkn segala toknenek ubat...

sll jadi silent reader tp rase nak xbleh gak dok dediam nak gak nyampuk sedas dua..

btw akak ske tgk sume entry 'menconteng arang di muke sdr dan jugek kengkawan dan jugek customer' sgt chantek mekap zoey...

itu je akak nak komen tade kene mengena pn ngan entry atas tu ha miehehe..

okeh tata..pisssss (tunjuk dua jari)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

i'm loving it :)

sabriena said...

comelnye zoey... (^_^)

Nora_Aniza said...

bila nak buat mekup ala2 barbie doll tu pulak?

Cik Saila said...

cantik la make up mcm ni..nampak simple tp cantik..suka lipstik nude tu :))

zOeY zAu YaH said...

nabila: thanks =)

zOeY zAu YaH said...

awek: hehe =D

zOeY zAu YaH said...

norhaizan: ade jual tp saya potong je.

zOeY zAu YaH said...

misz fifieyqa: teruskan praktis,nanti mesti teror.

zOeY zAu YaH said...

ziera: masih perbaiki teknik hehe..blh2..meh lah sini.

zOeY zAu YaH said...

nur anis: hehe sbb eyeliner kan.

zOeY zAu YaH said...

diari kita: thanks..saja pelbagaikan tuto hehe..

zOeY zAu YaH said...

elyna: thanks..

zOeY zAu YaH said...

aiza: hehe mmg tak senyum nampk lain.try2.

zOeY zAu YaH said...

eyeme: bkn lip balm..nk tau kene tgk video.ada teknik camne nk dapatkan bibir mcm pakai lipstick nude hehe

zOeY zAu YaH said...

are_lin: thanks tau.

zOeY zAu YaH said...

cikruby: thanks kak hihi..

zOeY zAu YaH said...

nurul: thanks.

zOeY zAu YaH said...

sabriena: thanks..mekap je lebih tu haha

zOeY zAu YaH said...

nora: rasanya penah buat dulu..

zOeY zAu YaH said...

cik saila: hehe..tq.nude tu bkn pakai lipstick tp saya guna apa yg ada ja haha..

kaka said...

canteknye tang mata tu. bekenan sgt. nk cuba try tapi nak g kemana lepas 2. make up macam tu lepas tu g pasar.peh ! vogue gila kan. haha :D

hazanis said...

fuhh lawa gilerrr.....

Mizz ErMa said...

ya ampun cik zoey..lawa bangat..especially tang mata + bibir..mmg gojes lah, hik3

liya alia said...

alaaaa. jeles tengok mata tu. cantik. macam mana nak lukis mata bagi sebelah kanan dengan kiri sama besaq. kalau saya buat cacat sokmo. sebelah tebal sebelah nipis. huhu

Riyani said...

cantek sangat sebab nampak elegent gituw.....

Cik Yatt said...

nice gile kot..cmni kite suke..auww..heee.. klu kite mmg utamakan mata kot..ahaa..sbb dari mata trun k hati..eceh

Juliet_iRa~" said...

cantik!hee..

suka tgk zoey make up dr sndri..:)

zOeY zAu YaH said...

kaka: gi pasar mesti jd tumpuan sgt2 kan haha..

zOeY zAu YaH said...

hazanis: ye ke? thanks..hihi

zOeY zAu YaH said...

mizz erma: thanks..try cepat haha..

zOeY zAu YaH said...

liya: agak2 je..haha..

zOeY zAu YaH said...

riyani: thanks =D

zOeY zAu YaH said...

cik yatt: btl2..

zOeY zAu YaH said...

juliet: thanks..kat diri sendiri slalu eksperimen haha..

Noora'in said...

nk tahu u guna contact lens apa yea? thanks dear

Noora'in said...

dear..nak tahu u guna contact lens apa yea..

ikafantasi said...

cantinyeee..

Sharifah Nur Aimi said...

wow memang mcm make up korea .. huhu klw kulit ktew dh gelap skit, kak zoey pkay pencerah ape ek ?

Sharifah Nur Aimi said...

wow cntik make up akak zoey ! ske sngt. nk tnye, law kulit ktew dh gelap skit, kak zoey pkay pncerah ape eh