korean makeup tutorial

Assalamualaikum...


hari itu berangan nak jadi comels macam aweks2 korea.
kemudian berasa semacam tak best pula asik nak buat comels sorang2..
jadi saya buat tutorial mekap ini untuk share dengan awak2 semua.
baik kan hati saya? bhahahaha....
ok,tolong angguk2...geleng2 kang saya tampar kamu kuat2..
kahkah..


suka gambar pura2 comels ini..letak memula dulu eh?


kiri itu sebelum..comels skit2 je(ceehhh).
kanan itu selepas mekap..awek korea tengok nangis ni weh..kahkah..


ulang gambar yang sama (*_*)


nak buat ala korean bun konon..puii !
muka selebar pau tak sedar2..bhahaha...


rasa comel..dua kali tengok terus terfikir "erk eleh..macam lah comel sangat".
fine...


;> eyeliner sangat penting untuk mekap korea.
takde eyeliner tak jadi(ceceh iklan).

;> tak pakai eyeshadow pun boleh tapi saya sesaje guna kaler gold nipis2.
nak guna kaler golddust,silverdust,dusterdust,semua pun boleh..
bhahahaha...giler ape.

;> bulu mata itu pilihan saje..
taknak pakai pun takpe..takde paksaan..awak tak pakai saya tak mogok pun.

;> kepala batuku itu memang tak boleh belah.
guna shawl buat ala2 korean bun kononnya.
siap letak ribbon untuk menambah effect2 kecomelan.
tah hape jeeee minah sekor nih..tak paham betul (z_z).

;> saya sula lagu kat dalam video tu..best uolsss...macam lagu kartun.
pebret papa tu..awek pun tumpang sekaki setangan nak suke jugak.
cehhhh...



PRODUK:
Garnier BB cream
elianto concealer
silkygirl eyeshadow(medium brown) untuk kening
miss rose shimmer gold eyeshadow
silkygirl beige eyeshadow(highlight)
maybelline black gel eyeliner
maybelline black hypersharp eyeliner
maybelline falsies black mascara
elianto curl lashes
unbranded natural false lashes
miss rose simmer white eyeshadow
silkigirl soft brown & beige eyeshadow(shading)
danny pallete pink blusher
maybelline red lipstick
avon sheer pink lipgloss


video youtube.
PLEASE AWAK SEMUA KALAU TAKLEH TENGOK VIDEO NIH
SILA BAGITAHU SAYA OK.
DISEBABKAN LAGU,VIDEO INI DIBLOCK DI SESENTENGAH NEGARA..
TAKUT KANG NEGARAKU TERCINTA INI KENE BLOCK SEKALI.



video vimeo.


eyeliner yang paling penting.
sila tengok bentuk eyeliner itu betul2.sila buat macam itu ! paham ke tak paham?
(emo).


awek korea suka buat gaya ini eh?(mana lah haku tau T_T)


selamat menjadi comel kawan2 (~_^)


like fanpage saya kalau sudi.
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik nuffnang nak bedah..amin.


tenkiu.






46 comments:

atiqa aris said...

kiut gile make up camtu.hehe baru nk blaja make up.ta reti langsong kot.

Miss Amateur Cook said...

comeynye akak! bila la akak blh makeup kan sy pulak. hehhe.

^_^

hunny_bunny___chumutt said...

sy sgt suke same awa. . .heheh

^_^ kening ^_^ said...

comel la akk zoeyni .. but kita baru blaja make u day and nite .. hihiiii .. nk try buat ygni lah jugak :))

intan izzaty said...

comey..... ♥_♥

Tulus Sweet said...

sy harap akk faham yg sy takde kulit yg flawless mcm akk! :((((

are_lin@yu said...

comellah zzy..terngin ayu nk cba..hehe

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kalah kumpulan wonder girls camni :)

nur anis said...

awek korea memang suka sangat buat gaya comel..huhu

Diari Kita said...

zoey...comel sangat kamu mekap macam ni..

Feza said...

cantiknya zoey ni.

Amy A. said...

awaaak! lagu tu nme de ape?...suke jgk!

Edy Fee said...

bleh make up artis..mcm mlm abpbh mlm td..sume make up cun

Cik Yatt said...

klu cik yattkan..tang nk same kan bntok eyeliner 2 2 mata msti slek..huhu..sblah ok sblh tak ok..sadis

zOeY zAu YaH said...

atiqa: try pelan2 k.

zOeY zAu YaH said...

miss: insyaallah mana la tau satu hari nanti blh kan? hehe

zOeY zAu YaH said...

hunny: why?why? hehe

zOeY zAu YaH said...

kening: try2..sng je hehe

zOeY zAu YaH said...

intan: comel kan mkp ala2 korea..

zOeY zAu YaH said...

tulus: keadaan kulit bkn pghalang.

zOeY zAu YaH said...

are_lin: cubalah..sng ja.

zOeY zAu YaH said...

nurul: hahahaha..

zOeY zAu YaH said...

nur anis: kan? tp saya pura2 gaya comel..korea mmg dh comel haha

zOeY zAu YaH said...

dairi kita: thanks ;)

zOeY zAu YaH said...

feza: mekap tu yg cantik.saya biasa2 haha

zOeY zAu YaH said...

amy: tgk ending video ada tajuk.x ingat.

zOeY zAu YaH said...

edy: insyaallah satu hari nanti ;)

zOeY zAu YaH said...

cik yatt: tak sama x pa.aslkan tak jelas sgt ketidaksamaan tu kira ok dah.

fina fento said...

Korean kebanyakannya pakai lip tint :p

elyna mirsada said...

zoey..nk gk u make up i cm tu..he2..meh r trun trganu.

cik chinta said...

mcm anime

wani brahim said...

cara guna eyeliner tu mmg cool..bak orang kata cat eye..nice (^<^)

zOeY zAu YaH said...

fina: saya ubah guna apa ja yg ada.jenuh ler nk beli itu ini sejibik mcm depa =)

zOeY zAu YaH said...

elyna: insyaallah 1 hari nanti kot.

zOeY zAu YaH said...

cik chinta: haha ya kot..main hentam ja.

zOeY zAu YaH said...

wani: =)

miszatie said...

pandai btol dia ni ber make up..geget nak x..:P

Rinna said...

Cantik laa akak tgk bulu mata pelesu zoey tuh.. Akak tak reti laa nak pakai bulu mata pelesu nie tgk zoey cantik jer..

Mizz ErMa said...

comellah..especially pic yg last skali tu..hihi nk p dating karang nk try lah mekap cam nie, entah jadi entah kan tdak..hehe

.::: Princess MOMOY :::. said...

part mata tu yang penting
suka =)

Mel Shazmey said...

walopon agak lmbt..... hee.... tp sy nk komen jgk..... sukaaaaa sgt... nk pinjam mate tu... bulat... mate sy sepet....

zOeY zAu YaH said...

miszatie: nape nk gigit? hehe

zOeY zAu YaH said...

rinna: haha kene praktis pakai slalu kak..dulu saya pun x reti.

zOeY zAu YaH said...

mizz: mesti jd punyalah..try ok? hihi

zOeY zAu YaH said...

momoy: thanks.

zOeY zAu YaH said...

mel: mata palesu je tu haha..