korean makeup tutorial

Assalamualaikum...


hari itu berangan nak jadi comels macam aweks2 korea.
kemudian berasa semacam tak best pula asik nak buat comels sorang2..
jadi saya buat tutorial mekap ini untuk share dengan awak2 semua.
baik kan hati saya? bhahahaha....
ok,tolong angguk2...geleng2 kang saya tampar kamu kuat2..
kahkah..


suka gambar pura2 comels ini..letak memula dulu eh?


kiri itu sebelum..comels skit2 je(ceehhh).
kanan itu selepas mekap..awek korea tengok nangis ni weh..kahkah..


ulang gambar yang sama (*_*)


nak buat ala korean bun konon..puii !
muka selebar pau tak sedar2..bhahaha...


rasa comel..dua kali tengok terus terfikir "erk eleh..macam lah comel sangat".
fine...


;> eyeliner sangat penting untuk mekap korea.
takde eyeliner tak jadi(ceceh iklan).

;> tak pakai eyeshadow pun boleh tapi saya sesaje guna kaler gold nipis2.
nak guna kaler golddust,silverdust,dusterdust,semua pun boleh..
bhahahaha...giler ape.

;> bulu mata itu pilihan saje..
taknak pakai pun takpe..takde paksaan..awak tak pakai saya tak mogok pun.

;> kepala batuku itu memang tak boleh belah.
guna shawl buat ala2 korean bun kononnya.
siap letak ribbon untuk menambah effect2 kecomelan.
tah hape jeeee minah sekor nih..tak paham betul (z_z).

;> saya sula lagu kat dalam video tu..best uolsss...macam lagu kartun.
pebret papa tu..awek pun tumpang sekaki setangan nak suke jugak.
cehhhh...



PRODUK:
Garnier BB cream
elianto concealer
silkygirl eyeshadow(medium brown) untuk kening
miss rose shimmer gold eyeshadow
silkygirl beige eyeshadow(highlight)
maybelline black gel eyeliner
maybelline black hypersharp eyeliner
maybelline falsies black mascara
elianto curl lashes
unbranded natural false lashes
miss rose simmer white eyeshadow
silkigirl soft brown & beige eyeshadow(shading)
danny pallete pink blusher
maybelline red lipstick
avon sheer pink lipgloss


video youtube.
PLEASE AWAK SEMUA KALAU TAKLEH TENGOK VIDEO NIH
SILA BAGITAHU SAYA OK.
DISEBABKAN LAGU,VIDEO INI DIBLOCK DI SESENTENGAH NEGARA..
TAKUT KANG NEGARAKU TERCINTA INI KENE BLOCK SEKALI.



video vimeo.


eyeliner yang paling penting.
sila tengok bentuk eyeliner itu betul2.sila buat macam itu ! paham ke tak paham?
(emo).


awek korea suka buat gaya ini eh?(mana lah haku tau T_T)


selamat menjadi comel kawan2 (~_^)


like fanpage saya kalau sudi.
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik nuffnang nak bedah..amin.


tenkiu.