Review produk: Enchanteur paris extra whitening body lotion.

Assalamualaikum..


saya bukan penggemar lotion..
lotion pun tak gemar saya..
hey ape nih? selalu je pening eh?


2,3 bulan lepas baru tersedar kulit kering gila...
dahku pandang kulit sendiri,lalu pandang biawak belakang rumah
*melalui tingkap bilik..
pastu ulang gelagat yang sama sebanyak 123234546456 kali 124354 kali 24345 =????
dah takyah pikir...
eh jap..jap...WEH GILER COOL BELAKANG RUMAH ADA BIAWAK !
NEXT !!!!


jadi tak lengah2 dah..
terus je ajak pakwe tercintah intan payung awan dania(???)
pergi carik lotion untuk kasik kulit lembut balik.


menerawang dua2 budak ini kat dalam watsons..
lalu TAADDAAAA !!!


Enchanteur paris extra whitening body lotion.
150ml


harga ?
 tak ingat(baik takyah bagitau)


beli? 
kat mana2 pasaraya pun ade.yang takde siti saleha je
kah kah..


kata pengeluar?
spark moments of attraction with enchantuer paris extra whitening body lotion,
which combines parisian rose petals with apple melon and blackcurrant
for a delightfull fragrance.
enrich with vitamin B3 and sakura extract,this nourishing water-based
lotion synergises with licorice extract to provide extra whitening power
to lighten complexion 2 times more effectively while
providing UV protection.
even out skin tone around the kness,elbows and back of neck area.
use it daily for soft and radiant skin you'll love to flaunt.


ok,pengeluar cakap bahasa LONDON..
cik puan copy paste jek senah..hari ini malas nak jadi translator..



dia ada 3 jenis.
saya suka sangat yang kuning tu..bau dia 'ringan' dan fresh ja.
tapi pakwe saya tu gedik skit lah..
dia yo yo oooo je nak saya beli kaler pink..
pencinta pink ke hapa entah..haha..
nasib baik saya sayang...(ambil hati).


kiri: sebelum pakai lotion.tangan saya jenis kering,parut,kusam,muram,wuwuwuw,huhuhu,WEH SUDAH !


tengah: tekstur lotion.biasalah lotion memang cair sikit.bukan krim.

kanan: lepas dah sapu lotion..takdelah 100% lembab cerah ke hape 
tapi kekeringan tu kurang jelas.bila dah camtu,kulit kita pun akan nampak cerah sikit
dan kedut2,garis2,kasar2 dah tak jelas.


*bau lotion nih macam bunga.sekali bau macam fresh,sekali bau macam 'manis'.
bau dia kuat tapi takdelah bau tu tahan sampai 8 jam ke hape.nanti hilang gak.
cuma kadang2 saya pening dengan bau tu..bila ingat ini kekasih hati yang pilihkan
terus bersemangat tak hirau pening lalat ke hape dah..kahkah over tau..


*cepat menyerap.


*lepas pakai kulit jadi lembut..tapi kesan melembabkan tu kurang sikitlah.


*katanya ada perlindungan uv.tapi tak cakap pulak spf berapa.


*namanya lotion,jadi bila kena air memang melekit sikitlah.
tapi itu biasalah kan.


*lepas beberapa jam kena pakai semula untuk lembutkan kulit balik.


*untuk sape yang tak suka pakai perfume tapi nak wangi
boleh la pakai lotion nih.wangi dan kuat bau dia.


overall memang saya suka lotion nih.
lepas mandi terus pakai banyak2 seluruh badan.
sebelum tidur pun kalau bajet artis je mesti nak pakai banyak2 jugak
padahal bukan tidur dalam air-cond pun ha ha..


like fanpage saya kalau sudi.
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik nuffnang nak kawen.


tenkiu.