Review produk: Enchanteur paris extra whitening body lotion.

Assalamualaikum..


saya bukan penggemar lotion..
lotion pun tak gemar saya..
hey ape nih? selalu je pening eh?


2,3 bulan lepas baru tersedar kulit kering gila...
dahku pandang kulit sendiri,lalu pandang biawak belakang rumah
*melalui tingkap bilik..
pastu ulang gelagat yang sama sebanyak 123234546456 kali 124354 kali 24345 =????
dah takyah pikir...
eh jap..jap...WEH GILER COOL BELAKANG RUMAH ADA BIAWAK !
NEXT !!!!


jadi tak lengah2 dah..
terus je ajak pakwe tercintah intan payung awan dania(???)
pergi carik lotion untuk kasik kulit lembut balik.


menerawang dua2 budak ini kat dalam watsons..
lalu TAADDAAAA !!!


Enchanteur paris extra whitening body lotion.
150ml


harga ?
 tak ingat(baik takyah bagitau)


beli? 
kat mana2 pasaraya pun ade.yang takde siti saleha je
kah kah..


kata pengeluar?
spark moments of attraction with enchantuer paris extra whitening body lotion,
which combines parisian rose petals with apple melon and blackcurrant
for a delightfull fragrance.
enrich with vitamin B3 and sakura extract,this nourishing water-based
lotion synergises with licorice extract to provide extra whitening power
to lighten complexion 2 times more effectively while
providing UV protection.
even out skin tone around the kness,elbows and back of neck area.
use it daily for soft and radiant skin you'll love to flaunt.


ok,pengeluar cakap bahasa LONDON..
cik puan copy paste jek senah..hari ini malas nak jadi translator..



dia ada 3 jenis.
saya suka sangat yang kuning tu..bau dia 'ringan' dan fresh ja.
tapi pakwe saya tu gedik skit lah..
dia yo yo oooo je nak saya beli kaler pink..
pencinta pink ke hapa entah..haha..
nasib baik saya sayang...(ambil hati).


kiri: sebelum pakai lotion.tangan saya jenis kering,parut,kusam,muram,wuwuwuw,huhuhu,WEH SUDAH !


tengah: tekstur lotion.biasalah lotion memang cair sikit.bukan krim.

kanan: lepas dah sapu lotion..takdelah 100% lembab cerah ke hape 
tapi kekeringan tu kurang jelas.bila dah camtu,kulit kita pun akan nampak cerah sikit
dan kedut2,garis2,kasar2 dah tak jelas.


*bau lotion nih macam bunga.sekali bau macam fresh,sekali bau macam 'manis'.
bau dia kuat tapi takdelah bau tu tahan sampai 8 jam ke hape.nanti hilang gak.
cuma kadang2 saya pening dengan bau tu..bila ingat ini kekasih hati yang pilihkan
terus bersemangat tak hirau pening lalat ke hape dah..kahkah over tau..


*cepat menyerap.


*lepas pakai kulit jadi lembut..tapi kesan melembabkan tu kurang sikitlah.


*katanya ada perlindungan uv.tapi tak cakap pulak spf berapa.


*namanya lotion,jadi bila kena air memang melekit sikitlah.
tapi itu biasalah kan.


*lepas beberapa jam kena pakai semula untuk lembutkan kulit balik.


*untuk sape yang tak suka pakai perfume tapi nak wangi
boleh la pakai lotion nih.wangi dan kuat bau dia.


overall memang saya suka lotion nih.
lepas mandi terus pakai banyak2 seluruh badan.
sebelum tidur pun kalau bajet artis je mesti nak pakai banyak2 jugak
padahal bukan tidur dalam air-cond pun ha ha..


like fanpage saya kalau sudi.
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik nuffnang nak kawen.


tenkiu.

45 comments:

elyna mirsada said...

sy mmg pka yg kaler pink,,ska baunye wangi..(n_n)

Pelangi said...

ceh! entry klakar gile. dok bayangkn zoey usha blakang uma..haha..tp lotion ni mmg best..nad g keje pun, pakai perfume + lotion kaler kuning tu...fresh bau die, smpai balik keje pn bau lagi..:)

Rafflesia™ said...

nanti dah habis lotion dan perfume syieda, nak beli 1 set la.. nak try.. -.-

Miss Sue said...

aah lotion nih mmg melekit kalau kene air :)) sue setia kat lotion ni since tahun lepas ..sebelum tu pakai R series from cosway.. lotion tu pun best... :))

Innanie | Ariffin said...

suka bau dia best~

Bitt (double IS) said...

saya suka lotions yg cepat menyerap...yg tak melekit bagai ;)

Hidayah Rusli said...

HEWHEW cik puan yg cantik lg gojes sepanjang zaman :)

pinky said...

blh try....akak jeneis kulit kering wajib pakai losyen... sebut jer brand apa smua dah cuba....

u.m.i.e said...

saya pun jarang pakai lotion .. kalau terasa nak pakai baru guna ..
baby johnson tetap dihati .. hihi :D

Liyana said...

sy suke bau yg kaler pink... kaler ungu pun wangi.. kuning xbau lg.. hehe

tp bau die cam lotion nivea yg baru tu lah... :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh try.. tp nmpk besh..mmg bau sedap aje.

Pka Rahim said...

pka suka pakai lotion tapi selalu je terlupa nak pakai. huhu :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kulit saya pun kering, losyen pakai tapi still sama, maybe kena try lotion ni pulak kot =)

aneem said...

KALAU MCM NIE KENA BELI LAH 1....
SBBNYA SELALUNYA KEJER KAT BILIK YANG ADA AIR COND NIE KULIT KERING....
MUKE ATAU TANGAN SAMA JER

zOeY zAu YaH said...

elyna: yup wangi

zOeY zAu YaH said...

pelangi: saya ska gak yg kuning..tp papa suruh bli yg pink haha..nnti nk bli kuning lak.

zOeY zAu YaH said...

rafflesia: try2..wangi tau.

zOeY zAu YaH said...

miss sue: itu normal untuk lotion hihi..

zOeY zAu YaH said...

inanie:yup2..bau kuat..best.

zOeY zAu YaH said...

bitt: lotion ssh skit nk carik yg x lekit,try jenis krim..krim sesuai.

zOeY zAu YaH said...

hidayah: eh sape? sape? hehe

zOeY zAu YaH said...

pinky: waa jns rajin pakai lotion ni hihi..

zOeY zAu YaH said...

umie: bau baby kan hihi..

zOeY zAu YaH said...

liyana: semua pun wangi..try kuning..saya ska yg tu.

zOeY zAu YaH said...

nuyui: try la..wangi sgt.

zOeY zAu YaH said...

pka: haha..try cuba mcm saya..spare siap2 kt katil..

zOeY zAu YaH said...

nurul: kalau kering sgt jgn pakai lotion tp pakai jns krim.

zOeY zAu YaH said...

aneem: yg ni effect wangi n lembut tu sgt2 bgus tp effect lembab tu kurang.tp kalau nk try blh je kan..

cik eka said...

hehe sy xley kai losyen
sb tgn salu basah nt melekit2 xselese
hehehehehe

Aida Jelita said...

yang ni tak pernah lah pulak try.pernah try warna ungu tu je. kureng sikitlah lambat kering. bile dah habis guna terus guna vaseline balik.pastu baru ni try guna baby johnson warna ungu tu. wangi. best. cuma vaseline lagi best

Azee Hana said...

haha...ape kene ngene ngn biawak belakang umah..haha

xieoanna said...

lotien enchanteur memang kebanyakan wangi2...n melekit~ saya ada beli yang botol besar dulu..xhabis2 guna...mila mood datang nak wangi2..pakailah..ehe..sekang tinggal kat sek, cikgu mane2 yang nak pakai..silakan~(wakaf..ehe, sebenarnye nak bagi cepat2 habis..nak beli losyen lain plak)..walobagaimanapun..sekang memang dah ade lotion br dalam hbag..pakai jenama vaseline.kaler pink..wangi, lembut dan yg pasti xmelekit~ kekadang br pas pakai lotion..then g kantin nak makan~ basuh tangan..memang xmelekit...xdela rase xselesa bau wangi2 bile makan kan~

teyn teyn said...

produk mesti beli ni.. awww. suke!

Mizz ErMa said...

hahaha..dlu taem kck2 sy suka pakai bedak botol satu badan lepas mndi, sape yg duduk jaoh pon leh hidu bau wangi sy..hahaha tp skrg sy pkai losyen tgn cap mustika ratu..yg papaya punya, uhh, wangi bgt cik zoey..sumpah xtipu! =D

Feza said...

losyen enchantuer semua wangi. suka sangat. :)

zOeY zAu YaH said...

cik eka: sesetgh org mmg x ska lekit kt tgn tu hihi..

zOeY zAu YaH said...

aida: x pernh guna vaseline lg hehe..awk punya profile takde link blog lh..saya takleh ke blog awk smula.sorry ya.do something k.

zOeY zAu YaH said...

azze: kulit kering cm biawak haha..

zOeY zAu YaH said...

xie: hehe..

zOeY zAu YaH said...

teyn: try bli k hehe..

NazihahAbMutalib said...

kite memang suke pakai jenama ni, mama siap beli satu set. bedak+losyen+perfume. memang wangi sangat. ^^

NazihahAbMutalib said...

kite memang suke jenama ni. wangi sangat.

.::: Princess MOMOY :::. said...

oh. kulit momoy elergi dengan produk ni dan clean & clear.
huhu...
btw, lotion mmg menjadi rutin wajib momoy setiap kali lepas mandi & sebelum masuk tido

Cik Yatt said...

kite pkai vaseline... eh btul ke eje ni? hehee.dan mmg suke pkai lotion.. :)

Angel Bdadary said...

Angel pun suke yg kaler pink.. wangi sgt.. (bdk ni mmg suke kumpul stok losyen bnyk2 hehe..)

KLIK SINI TUAN BLOG NAK KAWEN