teman cinta hati gunting rambut dan mekap ala gyaru

Assalamualaikum..

rambut papa saya dah panjang berjela..
liat betul dia kalau bab potong rambut..
tapi kalau balik kulim berjumpa saya jangan harap nak terlepas dari berambut pendek
dia kalah punyelah hahaha...nampak tak hakuh garang?


jadi balik hari tu saya teman dia pergi rambut.
kat kedai pebret dia.
patutlah jadi pabret,semat nyonya tuh buat rambut laki2..haha..
keluar salun senyum meleret lah papa tu..kalau pergi salun lain,
buatlah elok camne pun,dia tak puas hati dan asik komplen..
fine papa...foinnne....!


muka si tukang teman kene interprem lebih sikit*pernah ke tak lebih?
mekap ala2 gyaru kononnya.
dengan bulu mata palsu atas dan bawah..over tauuu...tapi sekali sekala takpe ehhh..


mulot tu bukan kegemaran saya tapi sukahatilah kan sekali sekala nak buat.
papa kat sebelah dengan reaksi yang memuskilkan...
dia tengah nyanyi uoollsss..


pergi beli baju baby hadiah buat kawan yang baru bersalin.
terharu wohh..tengok dia dari solo,cinta,tunang,kahwin,skang ada anak dah...
i jek yang tak kahwin2 lagik..sob sob..


pastu berjalan jap kat jusco.
pergi watsons je pun.


belek2 masker jenis pelekat.
dah lama tak beli masker instant camnih..tetiba berasa teringin.


pek masker ini comel..
semuanya comel2..rasa nak terkam je tapi jangan nak over sangat ehhh..


pertama kali pakai kemeja bubuh dalam.
selalu tak buat sebab asyik fikir diri akan nampak lagi kurus kalau bubuh baju kat dalam.
tapi sekarang saya suka hentam je senah..
rasa ok pulak..*saya suka kemeja itu.


balik je ternampak pelangi cantik..
nampak tak?


benda2 yang saya beli kat watsons.
satu masker dah review.boleh check kat label 'R.PRODUK' ye kawan.
yang lain kemudian2 kot pasal belum plan nak pakai lagik haha..


like fanpage saya kalau sudi.


klik nuffnang buat tabungan saya.


tenkiu uollss.

57 comments:

Shu Shinju said...

Comel sungguh dia.... Sweet lg!!

hazirahahmadrazi said...

sama la kite. memang tak berani lagnsung masuk baju dalam haha sebab kurus jugak.takut semakin npk kekurusan, :'( btw kak zoey berani sgt. salute !

Cik Yatt said...

best la dedating..hehe

ell lina said...

akak..kecik nya kaki akak..jeles nya..ahahha..akak makin cantek skrg neh..=)

Miss Amateur Cook said...

kurusnya la kak zoey ni. nak bagi lemak saya cket kat akak buleh? hehe. :D

✿ pink velvet ✿ said...

keciknyer cik zoey ... jelez tau! nak beli baju ape pon mesti senang kan :)

eMMe said...

1st: cantiknye mataaaa...

2nd: bestnye kalo dpt badan slim mlim cam zoe, hehehee...

3rd: take care, zoe!

Cik Saila said...

saya suka 'in' kan kemeja :))
en gaban saya ckp mcm sheila majid..haha

are_lin@yu said...

apa pun cik zzy mmg menawan..hehe..bla plak turn cik zzy ni..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama dah xpakai masker..skg guna putih telur + kapas aje..jimat..hihi.

Reensyarinie said...

cik zoey stylo la.suka tgk.

aizaAQIRA said...

Tak sah kalau tak beli brg makeup ea..hehe

LidiaSuraya said...

ok ek masker yang beli kat watson tu?aritu ada belek jugak. hehehehe. suka je nak bebek bebek produk kecantekan nie

nur anis said...

cantik tengok orang masukkan baju dalam seluar tu..tapi saya pakai tak selesa rasanya..asyik nak keluar je baju tu..ganas sangat..huhu

zira said...

dik ,,naper la dah tak leh tgk pic ni ,,pakai camera apa ?
sebelum ni ok jer ,,,

Feza said...

cantik je zoey pakai kemeja masuk dalam. :)

Zaza Ridzlan said...

suka kemeja tp xpernah ade..huhu =) comel zoey..

NOOR FATIN said...

saya xberani masuk baju ke dalam sbb nti nampak ketara perutnya. haha bila akak buat ok je la nampakk. ehehhe

Maya Lisa said...

kelakar en papa zoey menyanyi, zoey pulak tengah amik gambar tak hirau langsung en driver. hahahah

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

ya ALLAH keciknyer!! ehehe! kurus! style mmg the best! ohsemmm!

amranaiman said...

wow... jln2 nmpk pelangi.. huhu

zOeY zAu YaH said...

shu: haha akak buat saya perasan dah haha..thanks kak.

zOeY zAu YaH said...

hazirah: saya hentam ja..ska lwn perasaan sendiri tau haha..nnti awk try lak ok.

zOeY zAu YaH said...

cik yatt: best tp sekali sekala ja tu haha..

zOeY zAu YaH said...

ell lina: x ckp isi tu haha..cantik apa..biasa ja.cara pakai kot? haha

zOeY zAu YaH said...

miss amateur: bak sini meh haha..

zOeY zAu YaH said...

pink: tak sng gak..selalu gedabak je bila sarung haha..

zOeY zAu YaH said...

emme: mata palsu tu haha..bdn over kurus nih..haha..ok tq hihi

zOeY zAu YaH said...

cik saila: ha'ah lah mesti mcm shela majid sbb tgk mmg ada iras..weewwitt..haha

zOeY zAu YaH said...

are_lin: alahai menawan? haha..bila apanya? ehem2 haha

zOeY zAu YaH said...

nuyui: saya pun slalu buat tradisional je..tp tingin lak nk pakai yg instant tu hihi..

zOeY zAu YaH said...

reen: eh taklah..ska pakai hentam2 ja tu haha..

zOeY zAu YaH said...

aiza: dah hbs terpksa beli gak..hihi

zOeY zAu YaH said...

lidia: baru try satu.dh review dh.kak try tgk.ok la gak.yg lain blum pakai.

zOeY zAu YaH said...

nur anis: haha ganas kan..sama cam saya tp cover2 skit..

zOeY zAu YaH said...

zira: eh boleh ja..

zOeY zAu YaH said...

feza: tq..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

orang kecik pakai la apa pun, still nampak ok =)

zOeY zAu YaH said...

zaza: cpt dptkan kemeja haha..thanks.

zOeY zAu YaH said...

noor fatin: hentam je...hehe..

zOeY zAu YaH said...

maya: haha slalu camtu dah..

zOeY zAu YaH said...

tieha?: saya kurus ja...alamak style apanya..main hentam2 ja pakai tu.

zOeY zAu YaH said...

amranaiman: iyeee..hehe

zOeY zAu YaH said...

nurul: ssh gak kalau kurus sgt nih tp kena yakin je lah..hehe

nadyra vanilla said...

very nice..

Nur Farah Hani said...

hahah.. memamg sahih la awak ni kurus gile.. tapi orang reti fesyen like u pakai ape pun comel.. siyes tak tipu.. hehe.. :D

Mizz ErMa said...

lorr..sekeping je ke gmbr hencik papa? hik3, sy pulak xpenah lg pkai kmeja msuk dalam..rasa segan lah cik zoey..hihi

.::: Princess MOMOY :::. said...

cantik
baju pun cantik
tp mmg nampak kurus bila masuk baju ke dalam

elyna mirsada said...

amboi sakan berdating..zoey mmg cmel..

zOeY zAu YaH said...

nadyra: thanks..

zOeY zAu YaH said...

nur farah: haha...mmg over kurus..takdelah pandai fesyen pun tp ska hentam2 ja haha..

zOeY zAu YaH said...

mizz: dia takmo interprem byk2 haha..dulu segan gak tp saya hentam je skang nih.

zOeY zAu YaH said...

princess: thanks..yup..ilusi.

zOeY zAu YaH said...

alyna: haha takdekah sakan sgt..saya biasa2 ja.

.::: Princess MOMOY :::. said...

thx dear bagi link blogshop tu
buat momoy rambang mata jer
hahaha...

Maria || Mohd said...

comel makeup zoey :) like ..

Maya said...

my favourite makeup ala gyaru.... slalu wat makeup mcm tu bile kluar...hehehhe... btw... superrrr kawaiiii makeup sis zoey...comel <3

KLIK SINI TUAN BLOG NAK KAWEN