tutorial tudung bawal 3 jenis style.

Assalamualaikum..


sana sini orang sibuk2 pasal style bawal dian pelangi..
si tuan blog ni takyah heran lah kan..
macam ajaib je kalau dia pun tak sibuk2 nak try sama..
hihihihihihi*gelak anak dare..


tapi uolsss...yang saya nak tunjuk ini bukan macam dian selalu buat tu.
yang ini diubah sikit2..asas je macam nak sama..
*ayat nak sedapkan hati sendiri padahal sama ja kot bhahaha...


3 cara buat yang mudah je.
meh tengok meh..



style 1,2 dan 3.




ini style 1.



ini style 2.



yang ini style 3.


*motif saya pin peniti kat tepi kepala tu
sebab nak bagi bentuk muncung tu bertahan.
takdelah ditiup angin kang dia jadi tunggang langgang
boleh tengok video nih kalau tak paham
*padahal diri sendiri cakap,diri sendiri pun tak paham kah kah..


*style 1 tu kira macam style asas lah.
buat macam tu then boleh biar camtu je atau awak boleh terus je buat
style 2 atau style 3.terpulang lah ok.


meh tengok video ye uolsss...



video youtube.


                   
video vimeo.


like fanpage saya kalau sudi.


klik nuffnang nak kawen..amin.


tenkiu.






45 comments:

Pelangi said...

best2!! tp nk zoey yang tlg pakaikn, mekapkn,pinkn, ngade2 x? :p

yanieyeap said...

mcm2 idea lah zoey nie..huhu..suwit you..

Rafflesia™ said...

tudung bawal pun dah boleh dipelbagaikan. dulu ingt selendang je..hihi

zOeY zAu YaH said...

pelangi: ha'ah..malampau tau hahha..

zOeY zAu YaH said...

yanie: haha suka try lilit2..thanks.

zOeY zAu YaH said...

raflesia: yup..mcm2 boleh sbb skang ni org brani pakai pesen mcm2 hihi..

CikFi said...

alohh alohh cntek la cik zoeyy.. tolong pkaikan saya cm tu ley tak ^_^ .. kalo sy yng pakai x same cm cik zoey pakai.. mesti senget benget punyer..

@ deqla manjew said...

sume pic awk cantik2.. sy follow sini! jemput ke blog sy! :)

miss niedNied said...

cantik!! :D thx sis selalu tunjuk how to be pretty everyday . eheee :D
now da reti pkai tudung bawal gituh. ;)

ucupiza said...

wah sis zoey...nice la..nk try gak la

Zaza Ridzlan said...

wah zoey...style lah, zaza dh lama xpakal bawal..rasa nak cuba lah nanti bila tgk tip ni.. =)..mcm ne nak bt gambar mcm zoey, nampak halus mulus je..cntk =)

fiQ'Ra said...

cantiknya kak zoey pakai tudung cmtu.. kemas ;)

LIYANA MASTURA said...

Yeahh style ni famous lately:)

Nur Asmida Bt Karim said...

tk saba nk try tutorial nie hehe :) cantik kak zoey :D

maia haizad said...

lagu apa ni ek??

Pka Rahim said...

nak try jugak la nanti.. nak ubah style tudung pulak lepas ni. hehe :)

Fiq Fikri said...

komain ko jah,ctik mata sama tudung yg jah buat tu i like :)

kimyra dyan said...

fuyo cun2 lah zoey!

nabeela najwa♫ said...

sy suka tut0rial nieh!!
:)
x sab0 nk try..
thanks tw sharing2..
hehe...:D

Mizz ErMa said...

cantik jgk style2 tu..lagipon skrg da femes dgn bawal yg 2 + 3 tone tu kan..sy aje yg still xbrani nk mencuba style2 yg bru mcm nih..hik3, =P

Maya Lisa said...

aish, napa lah zoey sayang kreatif ~ bagus bagus ! mekasih naa kongsi ~~

zOeY zAu YaH said...

cikfi: senget2 tu lah cute hehe..

zOeY zAu YaH said...

deqla: thanks ya.

zOeY zAu YaH said...

miss: dah tahu? bguslah..cuba tau haha

zOeY zAu YaH said...

ucupiza: try2..sng ja tu hihi

zOeY zAu YaH said...

zaza: nnti cuba pakai blk k hihi..gambar sbb kamera punya setting.

zOeY zAu YaH said...

fiq'ra: thanks..trylah ya.

zOeY zAu YaH said...

liyana: yup2...

zOeY zAu YaH said...

nur asmida: tak sbr ye? sila try esok juga haha..thanks ya.

zOeY zAu YaH said...

maia: blh tgk kt ending video.ada ltk tajuk n penyanyi.

zOeY zAu YaH said...

pka: hehe kdg2 lama sgt dgn 1 style pun bosan kan..sila ubh untuk mood yg baru haha

zOeY zAu YaH said...

fiq: mekasih..cik jijah takmo cuba sama ke? bhahhaa..

zOeY zAu YaH said...

kimyra: thanks..

zOeY zAu YaH said...

nabeela: thanks sbb suka..try lah ok.

zOeY zAu YaH said...

mizz: ala..try lah cik emma...haha

zOeY zAu YaH said...

maya: x kreatif mana pun..haha..maya try tau..hihi

♥n-amee-az♥ said...

walking here ;)

IEQAH said...

alahai cantiknyeeee.. ^^

ieqah http://elephantisgajah.blogspot.com/ da follow sygg omeyy ni ^^

Bitt (double IS) said...

nice tips...nasib baik masih tersimpan tudung bawal..btw, gorjesnya kamu...

Bitt (double IS) said...

nice tips...nasib baik masih tersimpan tudung bawal..btw, gorjesnya kamu...

zOeY zAu YaH said...

n-amee-az: thanks..

zOeY zAu YaH said...

ieqah: thanks..;)

zOeY zAu YaH said...

bitt: try lah ya..masa untuk pakai bawal smula.saya biasa2 ja.thanks.

elyna mirsada said...

bl tgk tuto wk yg ni,nmpk gayanye sy kna cr blk tudung bwl sy dlm almari..he2,cntk ler

Noor said...

jatuh cinta ngn blog ni..terus follow..cantik2 style u...mudah dan cepat..