cara cairkan gel eyeliner yang keras.

Assalamualaikum..


HIYAK ! HIYAK ! HIYAK !
keletung ! keletang !


apa tu?
itu bunyi..bukan makanan..HAHAHAHA...
hey ape nih awal2 entry sudah tak senonoh sebegini?


itu bunyi si tuan blog mengorek gel eyeliner beliau yang kering kontang keras.
paham tak 3k disitu? bukan 3 ribu..kalau 3 ribu terus saya nak kawen besok.
itu 3k untuk kering-kontang-keras.
wahh hebat ! -.-'


gel eyeliner adalah sepisis eyeliner yang degil dan mudah merugikan
sebab baru beli sudah keras.
habis tu macam mana nak pakai ni?
takkan nak buang dan beli baru? rugilah bro !
*padahal bro2 sekelian tidak tahu gel eyeliner itu apa.
tiub kereta mungkin? ye mungkin T_T


takpe..takpe..serahkan pada yang pakar..
wehhh iklan sabun jamban tu muahaha..
meh saya nak share cara terpaling berkesan yang saya selalu buat.



nyalakan lilin dan
pegang leher bekas eyeliner tu dengan penyepit ke,playar ke,
apa2 ja yang boleh hold bekas tu.
saya guna gunting je.
jangan guna tangan,kang panas.



halakan bawah bekas eyeliner tu ke atas haba api lilin.
faham ke tak nih?
*ceceh tuan blog mesti ingat orang lain pun blur2 macam dia kan?
SADAP U !



maksudnya jangan bagi kena bawah bekas tu terus dengan api.
halakan ke api tapi atas skit untuk dapatkan haba panas dia je..
macam dalam gambar nih.
tahan sampai bawah bekas dah rasa suam/panas.
tak sampai beberapa saat pun.



lepas tu guna apa2 benda yang bersih,contohnya macam saya guna ni pencungkil gigi
yang bersih.
kacau,gaul eyeliner tu secara rata terutama bahagian bawah(kira macam kerak dia tu).
kacau2 sampai semua dah rata lembut.
pastu kikis2 sisa kat pencungkil gigi tu.kan dia melekat..rugi wooo
*tuan blog nih kedek skit =.="


cuci2 tepi2 yang comot tu dan tutup rapat2.
nanti nak guna dah tak keras dah.eyeliner tu mantain lembut dan senang disapu.


TIPS (n_n*)
.
.
.
*kalau nak guna,buka dan calit dengan berus cepat2.
pastu tutup rapat.
selalu orang buka bekas eyeliner pastu biar terus terbuka
selagi dia tak habis sapu eyeliner kat dua2 belah mata kan.
tak boleh..
kang yang dalam bekas tu  kene udara dia cepat keras.
jadi time nak pakai tu buka,calit cepat2 dengan berus pastu tutup rapat.
kalau kena tambah lagi eyeliner kat berus,
buat ja sama macam tadi..
buka,calit cepat2 dan tutup rapat.


*jangan calit eyeliner banyak2 kat berus.
calit sikit je kat hujung berus dan sapu sedikit demi sedikit
(dah macam masak haku rasa).
agak2 kene tambah lagi,buat je macam tips no.1 tu ok.
buka,calit cepat2 then tutup rapat.


tu je.


like fanpage saya kalau sudi.
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik nuffnang nak kawen.


tenkiu.