tips efek seperti eyeliner putih.

Assalamualaikum..

eyeliner putih atau peach dah habis?
alaa tak rock la brader..
mana nak efek mata besor2 sebesor bola sepak lagi,
mana nak efek mata bulat sebulat bola bowling lagi,
kan dah tak pasal2 merepek..
ini emosi tak terkawal akibat eyeliner habis tak dapat merekacipta
efek2 yang disebutkan tadi..
kasihan sungguh kat beliau ini...

relaks...
takyah kecoh2 uolss..
saya ada tips yang saya buat kalau eyeliner habis tapi tak sempat beli baru.


cara 1:
.
.
- concealer jenis krim atau padat.

- guna putik kapas bersih
*yang saya guna nih hampess bebenor..bulu2 kapas tu terkeluar jadi serabut2,
uolss guna putik kapas yang berkualiti  sikit ok.

- calit concealer guna putik kapas tu.

- garis waterline atau lashline macam kita garis guna eyeliner biasa.

- taaaddaaa...dah dapat efek tu.


P/S: TIPS BEDAK DEBU/BEDAK PADAT.
kalau nak bagi tahan lama,boleh guna cara ini pula.

 - bedak serbuk atau bedak padat.

- pedap2 bedak guna putik kapas.

- garis atas garisan tadi.
so dia akan 'setkan' concealer tadi.
garisan akan jadi lebih cerah dan tahan.


atau buat cara 2:
.
.
- foundation samada jenis krim,padat atau stick.

- guna putik kapas bersih.

- calit foundation.

- garis waterline atau lashline sama macam kita garis guna eyeliner biasa.

boleh biar macam ni saja atau boleh guna
tips bedak debu/bedak padat tu untuk kesan yang lebih cerah dan tahan lama.


atau untuk kesan lebih putih sama macam eyeliner putih,
boleh guna cara 3:
.
.
- kalau cara ini,garis dulu waterline atau lashline guna concealer atau foundation
macam cara no.1 atau no.2,tapi jangan guna tips bedak debu/bedak padat.
maknanya lepas garis guna concealer atau fondation,terus buat cara ini ok.

- guna putik kapas.

- calit eyeshadow warna putih.

- garis waterline atau lashline
(garis atas garisan concealer atau fondation tadi).


- mata akan nampak macam pakai eyeliner putih yang betul.


kiri:
gambar sebelum buat tips ini.


kanan:
gambar selepas buat tips ini.
nampak besar dan macam pakai eyeliner putih kan?


HAHAHAHA...inilah tips rahsia kerajaan isketanbola saya..
UHUK2 ! terbatuk pula dia...
(T_T")


like fanpage kalau sudi.
nak tempah mekap atau belajar mekap pun boleh contact kat sana


klik nuffnang nak kawen.

tenkiu.