tips efek seperti eyeliner putih.

Assalamualaikum..

eyeliner putih atau peach dah habis?
alaa tak rock la brader..
mana nak efek mata besor2 sebesor bola sepak lagi,
mana nak efek mata bulat sebulat bola bowling lagi,
kan dah tak pasal2 merepek..
ini emosi tak terkawal akibat eyeliner habis tak dapat merekacipta
efek2 yang disebutkan tadi..
kasihan sungguh kat beliau ini...

relaks...
takyah kecoh2 uolss..
saya ada tips yang saya buat kalau eyeliner habis tapi tak sempat beli baru.


cara 1:
.
.
- concealer jenis krim atau padat.

- guna putik kapas bersih
*yang saya guna nih hampess bebenor..bulu2 kapas tu terkeluar jadi serabut2,
uolss guna putik kapas yang berkualiti  sikit ok.

- calit concealer guna putik kapas tu.

- garis waterline atau lashline macam kita garis guna eyeliner biasa.

- taaaddaaa...dah dapat efek tu.


P/S: TIPS BEDAK DEBU/BEDAK PADAT.
kalau nak bagi tahan lama,boleh guna cara ini pula.

 - bedak serbuk atau bedak padat.

- pedap2 bedak guna putik kapas.

- garis atas garisan tadi.
so dia akan 'setkan' concealer tadi.
garisan akan jadi lebih cerah dan tahan.


atau buat cara 2:
.
.
- foundation samada jenis krim,padat atau stick.

- guna putik kapas bersih.

- calit foundation.

- garis waterline atau lashline sama macam kita garis guna eyeliner biasa.

boleh biar macam ni saja atau boleh guna
tips bedak debu/bedak padat tu untuk kesan yang lebih cerah dan tahan lama.


atau untuk kesan lebih putih sama macam eyeliner putih,
boleh guna cara 3:
.
.
- kalau cara ini,garis dulu waterline atau lashline guna concealer atau foundation
macam cara no.1 atau no.2,tapi jangan guna tips bedak debu/bedak padat.
maknanya lepas garis guna concealer atau fondation,terus buat cara ini ok.

- guna putik kapas.

- calit eyeshadow warna putih.

- garis waterline atau lashline
(garis atas garisan concealer atau fondation tadi).


- mata akan nampak macam pakai eyeliner putih yang betul.


kiri:
gambar sebelum buat tips ini.


kanan:
gambar selepas buat tips ini.
nampak besar dan macam pakai eyeliner putih kan?


HAHAHAHA...inilah tips rahsia kerajaan isketanbola saya..
UHUK2 ! terbatuk pula dia...
(T_T")


like fanpage kalau sudi.
nak tempah mekap atau belajar mekap pun boleh contact kat sana


klik nuffnang nak kawen.

tenkiu.

38 comments:

EB said...

Hehehe tips ini amat sesuai buat mata-mata sepet seperti eb.. Hehehehe... Jgn bg tau kerajaan issotongbola ye...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

da bomb la :)

nur anis said...

wahh..banyak cara lain rupanya...

Cik Yatt said...

kreatip sungguh kakak kite nie

asfira aminuddin said...

okay its amazing babe! i wanna try it sbb sangat menarik. thanks for the tips :)

Asyiqin Haulisah said...

hehe boleh try ni.

Bicara Izanne said...

pandai betul zoey mekap..teruja akak

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

kak,, nak tanya, conclear tu mahal x? example mcm elianto. rasa nk beli lahh >.< . ada efek smpingan x? yg fondation tu. Naturactor ke ape ? haahaha

Mizz ErMa said...

sy penah gk try yg pakai eye shadow putih tp debu dia masuk mata lah cik zoey..pedih..T_T

♥ sitifarhana ♥ said...

fuyooo...terbaik da..mmg pro betul ni..hee..

sy suke make up..tapi yg bese2 jela..hehe..

PS Holic said...

wowww... kreatif sangat!! jadi keren gitu matanya :)

Indonesian Strong from Home

izzati husna said...

wah suka2

zOeY zAu YaH said...

EB: hahaha shhh

zOeY zAu YaH said...

nurul: hehe..try ok.

zOeY zAu YaH said...

nur: sekali sekala blh lah try cara lain selain eyeliner pth kan hihi

zOeY zAu YaH said...

cik yatt: tak sgt la.saja share cara sendiri hihi..

zOeY zAu YaH said...

asfira: welcome =)

zOeY zAu YaH said...

asyiqin: try2 hihi

zOeY zAu YaH said...

biacar izanne: hihi thanks akak.

zOeY zAu YaH said...

nur fatin: ikut brand.kena tanya staff jenama tu time bli kot2 efek atau lain2.

zOeY zAu YaH said...

mizz: lps colek eyeshadow putih kena tepuk2 berus atau alat yg kita guna tu supaya debu2 kuar,pastu bru sapu tp kena hati2 n pedap2 skit.tkut debu kan.n plg pntg kene sapu concealer atau foundation mcm cara saya bgtau entry ni sbb dia bg lekat eyeshadow,so x dak serdak sgt.selamat try tau cik emma hehe..

zOeY zAu YaH said...

sitifarhana: thanks.mkp biasa2 pun cantik.

zOeY zAu YaH said...

ps: thanks haha..

Yana@Nana said...

tips yg berguna tuk mata saya yang sepet nie... biasa guna warn putih je.. tak tau pulk blh pakai benda lain tuk efect besarkn mata.. good info

NUR AYNIE said...

boleh jimat duit beli eyeliner putih pasnie hihihihi

are_lin@yu said...

nice sharing zzy..i like..hehe

pinky said...

zoey sggh kreatif....hehehe...

Syafiqah Hashim said...

cantik cantik ^^

Twins said...

hye thanks comment kat my blog..btw nice tips..

zOeY zAu YaH said...

yana: tq =)

zOeY zAu YaH said...

nur: saya buat time eyeliner hbs ja.klu rasa ok dgn cara nih x yah guna eyeliner dh pun ok haha..

zOeY zAu YaH said...

are_lin: thanks..

zOeY zAu YaH said...

pinky: terdesak tu eyeliner hbs terpksa lah cuba apa2 yg bg efek sama haha..

zOeY zAu YaH said...

syafiqah: thanks.

zOeY zAu YaH said...

twins: thanks.

miszatie said...

cmtiklaaaa zoey!!.ke sgt..^_^

http://miszatie.blogspot.com/

Edy Fee said...

hbis wane putih, leh ak ganti ngan liquid paper..

I am Me said...

wahh, tips yg mmbantu.. thanks. :)