Tutorial glitter cute makeup

Assalamualaikum..


UHUK ! UHUK ! UHUUUUKKKK !
amboi panjangnya dia batuk (T_T")


dua hari tidak mengupdate blog,tidak memaki hamun di twitter(luahan perasaan),
tidak mengecek mesej,tidak membaca email dan tidak memandang youtube..
tapi fb kene jugak memandang sikit2..
tengah baring ke,tengah tido ke mesti pandang jugak.
kalau tengah tido tu hilang akal ke ape?
tak..tak..pandang dalam mimpi maksudnye tu.
over tau...


eh jap..kenapa mengabaikan semua alam maya itu?(ceceh)..
belum bagitahu ke?
saya telah demam dan selsema secara dasyat
sampaikan tak boleh berjalan,tak boleh bergerak lebih2,
sesak nafas berkali2 dan pakai oksigen.
cehh macam scary jee... (u.u")


sebagai pembukaan entry setelah tak update beberapa hari,
naaahhh tutorial mekap bajet cute dari cik puan senah datin markonah..muahaha..
kalau nama tak over memang  tak sah kan..


kiri:
sebelum mekap.
mata dia macam mata uler sawe..muahaha nak sebut pun tak sanggup uolss.


tengah:
selepas mekap dengan contact-lens-kaler-baru-dicuba-amboi...!
(nanti saya review).


kanan:
dengan contact lens biru minah saleh celup.
yang ni baru sejukkkk hati diri sendiri tengok ha ha..


"saya comel"
*PENAMPOR SEDAS !


"saya 2 kali lebih comel" 
*padahal tak sedar2 dia orang yang sama (-.-").
jadi PENAMPOR DOUBLE DAS !



mari mentengok video.. yeaaa !
*sila membaca dengan semangat yang wajah dan jitu(wajah?).

*dalam video ni saya ada cakap omputih sikit.
sumpah kene control pasal rakam suara guna henpon.
pastu saya ada masalah nak sebut beberapa perkataan terutama yang ada huruf  'S'.
gedik giler dengar suara sendiri.
harap maaf ya.


jangan risau..saya cuma berlakon seperti terkejut saje.
*yo yo ooo je cakap.macamlah ada yang bertanya.

adakah nampak glitter disitu?
glitter tu menyorok gamaknya

sekarang sudah nampak glitter sedikit.
sikit je lah..jangan over sangat ehhh..cepuk kang ! (tiba2 nak marah).


nantikan entry saya mengenai tips,review lens,kasut yang cantik,
mask dan lain2*tertakluk kepada terma 'sempat atau tidak'
haha...ini punya terma pun ada ka?


like fanpage saya kalau sudi.


klik nuffnang nak kawen..


tenkiu.

33 comments:

fiQRa said...

cantik + comel nya kak zoey ni.. ermm, kak zoey ada tuto pakai cntact lens tak?

Aida Jelita said...

kite viewer pertama leh dekat youtube!! heheheh #excited

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

kelasss nenek laa ni buat video yg AMAREKA sangat...hehhee

Tahniah nenek..

Pka Rahim said...

tak sihat pon sempat lg ye bertutorial cik zoey ni ekkk.. hehe :)))

Nur Asmida Bt Karim said...

siyez cantik . kita nak mekap mcm nie pon blom tntu jadi huhu

zOeY zAu YaH said...

fiqra: thanks.ada..try cari video sebelum2 ni k.

zOeY zAu YaH said...

aida: =)

zOeY zAu YaH said...

babah: ha aa..verangan jdik minah saleh hahaha..tq babah..saja gedik2 tu.

zOeY zAu YaH said...

pka: video buat sblum dmm lg..baru bubuh hihi..

zOeY zAu YaH said...

nur asmida: tq..try pelan2 k hihi..

Maya Lisa said...

whaooo ! cantik !

reyna said...

nak tanya pic2 semo cantik,,pakai cemera apa yer,,n mekap lawa bangat ,,hee

nabeela najwa♫ said...

haha..comel ja tengok video tu..
x dak gediknya aeh dengar..cam biasa ja la..:)

Nur Farah Hani said...

amboi banyak nya contact lens die yerk! bukan clens ni leh pakai sebulan je kan.. aklo banyak2 so kire awak jarang2 pakai ke awak pakai selalu??

AIRA said...

nice...sedap nama cik puan senah datin markonah..hihi. jgn marah

Miera MasTriXia said...

Cantik! Suke sgt kak zoey makeup.. Miera mmg suke makeup. Ade gk try ikot tuto akak,tp x scantik cm kak zoey makeup tu.. Still learning.

kLiPKeRt@sPiNk said...

wah..sunguh maju.cakap omputih u olls!
hehehee

Cik Yatt said...

mata die mngacam beb..! hehe

zOeY zAu YaH said...

maya: thanks.

zOeY zAu YaH said...

reyna: sony..tq.

zOeY zAu YaH said...

nabeela: sendiri rasa gdik haha..

zOeY zAu YaH said...

nur farah hani: thn 1 tahun tp saya pakai 3 bulan ja.pakai kdg2 pakai slalu..kdg2 jrg pakai.tp slalu pakai atau tak lps 3 bulan tu mmg buang.

zOeY zAu YaH said...

aira: nama glamer hehe..

zOeY zAu YaH said...

miera: thanks.takpe pelan2 k.

zOeY zAu YaH said...

klik: minah saleh celop hehe..

zOeY zAu YaH said...

cik yatt: palsu sokmo haha..

pinky said...

sangat ohsemmmm dear....

get well soon okayh....

Rinna said...

Cantik2 .. suka tgk tuto zoey.. :)

Twinx said...

nice tutorial..thanks for sharing..selama ni jadi silent reader,hari ni baru nak komen kt sini hihii..i hope one fine day i will have a courage to make a makeup video like you:))

Nurul Husna Mohd Hassan said...

amboi mata dia... ;)

elyna mirsada said...

cntk makeup..nice

Mizz ErMa said...

haa, nampak2..hehe free2 nnt nk try la tuto cik zoey nie..=)

Qa said...

ye tuan blog yg comel.. ^^