review contact lens fairy brown 14.8mm

Assalamualaikum..


saya cintakan contact lens..
contact lens cintakan saya..
penjual lens lagiiii cintakan saya..muahaha...


hari itu terbeli lens yang sakit gila dan juga kaler yang scary nak mampus tu kan..
pastu saya membeli lens baru..yeaaa...!
tukang jual lagi YEAAA kuat2 pasal asik muka haku jek yang membeli haaa...
T_T


packagingye yang tersangat comel macam tuan belog UHUK2 !


jenama: fairylens
warna: brown
saiz: 14.8mm(saiz biasa).
harga: RM25.00
power: 100(power tak tinggi dah..yeaaa !).
jangka hayat selepas dibuka: 1 tahun(kalau tak salah)
tempat beli: abdullah lens(facebook).
negara: korea.
lain2: sticker original,insyaallah ianya adalah ori dari korea not china.
pengesahan ISO dan dikilangkan secara GMP.


lens dari abdullah memang packagingnya comel2.
suka betul saya tengok.


corak dan warna lens dari bahagian dalam.


corak dan warna lens dari bahagian luar.
ring(keliling) hitam tebal,warna coklat kadang2 nampak gelap,kadang2 nampak cerah/muda.


sebelum dan selepas pakai lens.


secara gedik gila saya teringin nak pakai lens yang saiz normal
padahal selama ini mata saya akan sakit2 kalau pakai saiz normal.
saya cuba yang ini mata tak sakit pula.
mungkin sebab saiz dia 14.8mm hampir ke saiz besar iaitu 15mm.
kalau normal biasa 14mm atau 14.5mm saja.
ini kalau pakai sakit gila wohhh !
kes saya la..


saiz biasa tapi boleh nampak anak mata kelihatan besar.
tapi takdelah sebesar bola sepak..itu nak kene sepak dengan uolss ke hape
nak tipu2 cakap besar GILAAAAA uolss..muahaha..
mungkin sebab saiz 14.8mm hampir ke saiz besar iaitu 15mm
atau mungkin juga sebab corak lens.


warna lens nampak jelas nak nyata.
tapi bergantung kat cahaya jugak,
dalam suasana tertentu nampak cerah/terang,dalam suasana lain lak nampak gelap.
dalam gelap gelita?
dahhh jangan tanya,i lempang kang..kah kah..

ketebalan?
biasa2 saja..tak nipis sangat,tak lembut sangat,tak tebal sangat.


sebelum dan selepas pakai.

bila tengok jauh macam ini baru tahu ianya besarkan mata jugak
tapi tak bagi efek besar dan bulat macam saiz 15mm atau 16mm.
mata nampak besar sedang2 je.
mata layu semulajadi dahku masih kelihatan ayu dan jitu gituuu..
bhahaha over kau senah..


kiri:
kat cahaya terang nampak sangat jelas kaler coklat tu.
nampak macam coklat muda jugak.

kanan:
dalam cahaya biasa nampak coklat gelap.
selalunya gelap la.
agak natural.


saya suka lens ini ;)
selamat mentry uolss..


like fanpage saya kalau sudi


klik nuffnang nak kawen.


tenkiu.