tips perfume untuk letak dalam bag dan travel.

Assalamualaikum..

setiasa mahu spare perfume..
setiap 1 minit boleh spray tak kira dimana saja..
eh jangan tiru perlakuan ini..ini adalah sangat over..
tokey perfume pun tak buat semacam ini..jangan eh..jangan..


spare perfume itu mudah,
tapi botol besar itu susah...macam mana mahu sumbat ke dalam bag?
sudahlah menyemakkan ruang,beratnya pulak amboiiii...seribu kilogram uolss..
muahahaha...
jangan risau,meh saya share cara cik puan datin markonah gojes weewiittt !
amboi nama diaaa (u_u')


ini perfume saya.
jangan harap saya akan sumbat botol ni lalu memberatkan bag saya.
tidak..tidak...


p/s:uolss mesti soksek2 dalam hati,
"eh budak nih asik tayang perfume ini saja..sah ada satu perfume jeee"
haa'aaaa...
saya ada 1..eh tak..2 perfume,yang ini dan 1 lagi ralph lauren romance..
ori tau(cewi).
tapi jenis saya suka pakai satu2 sampai habis pastu baru beli baru.
tapi sekarang rasa macam nak beli baru lah(syaitonnnn betul).


sila sediakan botol perfume kecil2 macam ini.
boleh beli kat gerai yang jual perfume tu.
dekat pasar malam ke,kat dalam mall ke,melambak je uolss..
minta beli botol kosong tu ja k..jangan minta beli tuan gerai,itu over namanya..muahaha..


ini botol kecil saya.
pink dan gediks sikitlah kan..botol nih untuk spray.
yang saya tunjuk kat atas tu jenis roll on calit2 tu hi hi..


kalau botol perfume ori uolss tu takleh buka penutup,
silalah spray ke dalam botol kecil macam saya buat ini.
pandai2 lah cover supaya tak meleleh dan tumpah.
spray2 sampai penuh botol kecil tu ok.tutup penutup dan lap2
kot2 ada kesan meleleh ke kan.


dah boleh letak dalam bag tangan dan bawak pergi kemana2 pun.
bila2 masa boleh pakai perfume.
bag tak semak dan tak berat.
botol kecil dan ringan,boleh sumbat kat bahagian dalam bag yang paling kecil tu.


ini cara murahan saya.
kalau nak bag ringan tapi perfume sentiasa ada,
silalah mentry cara ini ok.
peduli hape kalau orang cakap "tengok botol pun tahu itu perfume murahan"
janji bag tak berat,bahu tak patah uolss kah kah..


like fanpage saya kalau sudi


klik nuffnang nak kawen.


tenkiu.

41 comments:

Miss Sue said...

pandainyeee ! hehe .. that why sue beli dua botol perfumes.. one yang besar untuk spray siap siap kat umah.. n satu lagi yang cenonet macam one drop untuk spare dalam hand bag .. :DD ..

*~♥SheQueen♥~* said...

hahaha..lwak la zoey nih.. ;D
mmg wangi r.lauren tu n romance.. ekin pown ade tp smpai skg x abes2 lg dek krn asek bersin bila spray n bau dea mmg tahan lma..haha.. ekin slalu beli mini spray botol tu wt isi face mist bwak g jnjln,bila muka kering amek je spray tu dlm bag,ok trus muka..haha

The ShomeL TwinZ said...

sy pon slalu gak wat mcm tu...jimat space kn... :)

Cik Saila said...

haha..xpernah terfikir langsung.. cis! tenkiu ya zoey.. :D kalau x sblm ni gigih la g angkut ralph lauren tu masuk dlm beg..

Lala Latif said...

perfume kita sama...weeee...:-)

Riena Haiqal said...

sangat2 berguna.. :)
bole muat banyak perfume kan.. :)

EB said...

Hehehe baru beli 2 botol perfume baru.. hohohohohohoho....
Eb beli Ed Hardy + Dolce & Gabbana..
Skrg ni botol semua besar gedabak..
Hmm mmg kena cari botol² genit ni utk senang nak bawa perfume..
Balik kerja blh lawan bau bangla dlm bas.. hahahahahahaha...

LidiaSuraya said...

ha kan nie handbeg berketul ketul duk ngankut perfurm kehulu ke hilir tapi femme tetap menjadi pujaan hatiku.. so sebati n soo floating wif own smell... bley gitus? hahahhaha

shoe_lai_lee said...

zoey..sis nk tny..cmna step-step jga contact lens eh..sis cri kt tenet suma basic ja..sbb sis bru nk cuba,ari2 dpt free..risau jgk tkut slh jga,effect mata kt nnt..huhu..n lg 1..zoey tinggal kt penang kn..sis kt pulau..cam minat dgn make up zoey..leh bg harga?kalo rajin email sis violetpulpa_gurlz@yahoo.com.my

Aida Jelita said...

huh penuhnya bag datin markonah tu yang kena tukar bekas perfume tuh.. bag mak cemah tak banyak barang ringan ja. bau botol satu litre baru nak berat hahah

Nana said...

RALPH LAUREN tu perfume kategori mahal yang pertama ahkak beli tau... tp dengan duit scholarship la..muahaha...
suke baunye tu...

-<@ * Liana * @>- said...

Minyak wangi ralp lauren romance ni mmg siyes wangi.....Like3x

zOeY zAu YaH said...

miss sue: untung la klu bli dua..kalau bli satu ja btol bsr blh cuba cara ni.

zOeY zAu YaH said...

shequeen: kene pandai jimatkan ruang n kurangkan brt x kira perfume atau apa2 ja kan.

zOeY zAu YaH said...

the shomel: yup.

zOeY zAu YaH said...

cik saila: hihi..try cara ni.jimat ruang n kurang berat haha..

zOeY zAu YaH said...

lala: =)

zOeY zAu YaH said...

riena: yup..nk bwk 2,3 jns pun blh sbb kecil n rgn hihi..

zOeY zAu YaH said...

EB: boleh cuba cara nih.spray sdiri sendiri tau bkn bangla haha..

zOeY zAu YaH said...

lydia: try cara nih sng skit nk angkut kan hehe.

zOeY zAu YaH said...

shoe: tanya kedai optical untuk lbh selamat.saya tggl kt kulim.blh msj saya kt inbox fanpage untuk harga.tq =)

zOeY zAu YaH said...

aida: byk atau sikit brg mmg x ska bwk bsr2.smua bnda saya bubuh dlm bks kcl2 baru bwk pi mana2.tabiat mcm tu.

zOeY zAu YaH said...

nana: =)

zOeY zAu YaH said...

liana: saya ada yg romance tp kdg2 x ska bau jd pening sbb saya sensitif dgn bau.yg biru nih ok skit lah.

Nur Nabilla binti Sazali said...

useful tips. :D
followed your blog. :D

Azee Hana said...

jarang bawak perfume pergi mane2...sebab memang x pakai perfume pon..hiii

Ardini Humaira said...

yeay! nanti nak cuba :D dni suka beli yang roll on untuk simpan dalam beg. hehe tapi yang besar punya skang dah ado tips untuk dicuba. thanks :D

perempuan berkain batik said...

kreatif! :>

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

waahhh info bagus..bukan nenek jee buat..ni babah pon akan buat nanti..

Mizz ErMa said...

wah, cayalah cik zoey..sy xpenah pon bawak perfume taem kua..hik3,

zOeY zAu YaH said...

nur nabilla: thanks =)

zOeY zAu YaH said...

azee: =)

zOeY zAu YaH said...

ardini: yeaa..selamat mencuba ;)

zOeY zAu YaH said...

pbb: thanks ;)

zOeY zAu YaH said...

babah: thanks babah..sila buat..nenek tau msti babah suka perfume kan..tgk gaya pun tau haha..

zOeY zAu YaH said...

mizz: saya selalu bwk sbb jns mudah peluh takut bdn bau huhu..

eZmALiZa said...

what a great tips kak zoey.. marvelous! dulik arh dorg nak kata perfume murahan ke hape.. janji kita selesa dgn bau perfume mahal kite..hehehee =D

zOeY zAu YaH said...

ezmaliza: kan? haha

miszatie said...

owh i ske bt mcm ni..nnt xde org tau i pakai perfume ape..n x perlu kte nak rse berlagak ke riak ke kte pakai brand mahal2..:P..kalo org tanye ckp je brand murahan..ngeh3

zOeY zAu YaH said...

miszatie: saya lak pakai pi lah botol apa pun msti org tanya perfume apa.x reti nk nipu.terus terang ja bgtau jenama.murah ka,mahal ka terus bgtau.klu dia nk bli pun duit dia sendiri,sama bau pun takpa..x ksh..hehe..

xerra said...

wahh~bagus jgk idea awk ni! xpnh terpikir sy..ni dok sumbat lah yg bsr2 tu dlm bag. thanks for the tips!!


#cloth pad for sale. jom jenguk fb page D'Kaseh House for details!#

https://www.facebook.com/Dyaniecollection