ayuh kita mengemas gerobok !

Assalamualaikum..


bulan puasa tahun lepas beli almari baru,
bulan puasa tahun ini juga telah membeli almari baru.
alasan?
pada tahun ini baju saya telah membuak secara hebat,
kalau cicak,tikus,biawak masuk ke dalam almari,pasti mereka tersesat selama
44 hari lalu dijumpai dalam keadaan terpinga-pinga..
huaahahahhahahaahha
ok...tak logik T_T


mari kawan kita kemaskan gerobok dahku itu..
ayuh kawan konon,padahal diri sendiri yang menjadi bibik kepada diri sendiri.
bertungkus lumus secara dasyat..jangan main2..
mari lihat
.
.
.
.
ab5
belah kiri adalah almari tahun lepas.
selalu share sebelah emak dan bapak,sebelah lagi saya punya.
pada tahun ini baju saya sudah tidak mampu disumbat secara mengeshare.
almari baru pelisssss...!
TING !
tuuu belah kanan tuuu..*juih2 mulut.
almari besar gedabak itu saya ambil semua kecuali beberapa bahagian atas masih ada barang emak.
almari kanan itu almari baru untuk emak dan bapak saya.
no more sharing2..


ab
timbunan baju saya..*geleng2 kepala.
kat belakang masih ada lagi.
abaikan katil dogol tidak bercadar itu..tunggu raya baru nak bubuh yang baru.
ceceh irama semacam pantun pula..


abc
sebahagian....sangkut dan sangkut sampai kehabisan hanger -.-'
emak jeling2 saja,takut i caras hanger jemuran beliau lah tu.


ab3
sebahagian lagi..
nanti kena susun baju yang disangkut ni lagi..
biar kemas,teratur,ikut susunan dan senang dicari...
letih lagi la oiiii T_T


ab2
baju yang jarang dipakai,skirt,palazzo,jeans dan seluar saya lipat je.


ab4
baju kurung dan sewaktu dengannya dilipat jugak.
dalam plastik tu bag tangan saya.


ab1
tudung,shawl,pashmina sebelum ni saya sangkut.tapi rimas pulak mata memandang..
kali ini lipat dan lipat dan lipat dan lipat HEY !


ab
dalam satu laci bahagian atas tu saya sumbat dua ekor bear hadiah dari orang.
alolo..kesian diaorang ni kan..terpenyek haku kerjakan muahaha..


ab6 dalam rak/laci berasingan..
ini baju2 yang saya pakai hari2.


tak banyak mana pun tapi nak kemas2 tu letih tau.
dalam bilik ni banyak lagi nak kena kemas..
raya setahun sekali macam2 nak pulun uolsss..
tapi lepas raya tunggang langgang semula..what the lah tuan bilik ni..



p/s: syok je eh sebut gerobok bagai,tapi nak tau maksud pun kena confirm dengan cce dulu
saya: "gerobok itu almari kan?"
cce: "ha"
terhasillah tajuk entry ini..bhahaha..


like page saya untuk update dengan entry2 terbaru
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


tekan like kalau suka entry ini
(butang like kat bwah entry ni di sebelah kiri).


klik nuffnang nak raya.
tenkiu.