review i-fairy nova gray 16.2mm

Assalamualaikum..


apa? review lens lagi?
begitulah kata hati kauorang semua..
ceceh..bajet sungguh tuan belog ini sampai boleh membaca hati dan fikiran awak semua.
rasa nak lempang saya? nanti dulu...
saya mahu mengeshare lens yang cantik ini..
lets setat bebeh..!


Image657
packaging lens ini.
sangat comel macam saya kan? KAH KAH..
lempang sikit meh..


jenama: i-fairy nova.
warna: kelabu.
saiz: 16.2mm(besar).
tahan: 1 tahun(saya guna 3 bulan saja).
keluaran: korea.
penjual: abdullah lens(fb).
harga: RM25.00
power: ada power(saya rabun).
lain2: ada sticker original dari korea(bukan cina).
dikilang secara GMP.
mendapat pengesahan/sijil ISO.
beli kat abdullah dapat free lens case.


Image660
corak lens ini.


Image663
ada ring(keliling hitam) yang kelihatan jelas.
ring ni akan bagi efek mata besar.
kaler kelabu tu pulak cerah dan boleh nampak dengan jelas.
ketebalan? sedang2.tak terlalu nipis dan lembut tapi tak tebal sangat.


Image667
corak dia macam mana entah..
saya pun tak tau nak bagitau camna.
uolss tengok lah kat gambar ni ok.


m
sebelum dan selepas pakai.

- mata nampak besar dari biasa.

-corak tu buat mata nampak bersinar.terutama bila kena cahaya.

- ring hitam tebal buat mata nampak besar.

- warna nampak cerah dan jelas.

-mula2 pakai rasa ada benda.
saya dah tau dah,kalau jenis i-fairy memang camni.
tapi lama2 tak terasa sangat benda dalam mata.

- ketebalan sederhana,so kadang2 rasa takde benda dalam mata dan ok.
kadang2 rasa kurang selesa.

- lama2 pakai rasa kering sikit.standard lah kalau lens dari korea.


DSC06751
saya suka efek lens ni.
mata bukan ja nampak besar dan bulat,
tapi bila kena cahaya dia bersinar dan kaler dia nampak jelas.


zoeyDSC07039
 bila cahaya terang,kadang2 dia akan nampak macam biru2 sikit.
lens ni sangat cantik ok.


disebabkan rasa tak berapa selesa time mula2 pakai,
saya jarang pakai lens ni bila keluar.
saya selalu pakai kalau buat tuto dan bila ajar orang mekap saja.


like fanpage saya kalau sudi.
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik nuffnang nak raya.


like sekali kalau suka
(butang like kat bawah entry ni di sebelah kiri).


tenkiu =)

16 comments:

Syafiqah Hashim said...

nice lahh!

hazanis said...

teringin nk pakai lens tp xpandai..:(

cik chinta said...

lm da x pki lens.lps kawin asik nk cept je. ha7. eh, ko bt aku nk pki blik je tia amelia tu tau. hishh

ZYASH said...

wow.....hehehe.... mcm mane lah rupenya kalau kat mata zai kan...hehehe

Rosidah Binti Muhamad said...

Beli on9 ke dear?..boleh kasi detail abdullah fb tu?
hehehehe...sis stand by nak wat stock raya nie..

izaa johari said...

Isk..isk.. Thanks zoey! Sudi sggh n polow blog tite! Terharu tawu.. Btw, blog zoey antara blog yg akn sy stalk hampir stp hari.. Siyes x tipu.. Byk tips n petua sy curik dr blog comel ni! Kihki..^_^v.. Maceh cik zoey comel!

zOeY zAu YaH said...

syafiqah: nice kan lens dia.

zOeY zAu YaH said...

hazanis: mata kamu ori pun dh cantik ;)

zOeY zAu YaH said...

cik chinta: tgjwb bertambah smua pun nk cpt la haha..sila pakai.lihatlah kulitku*iklan hahaha

zOeY zAu YaH said...

zyash: mesti ler cantik hehe..

zOeY zAu YaH said...

rosidah: cari kt fb nama abdullah lens.

zOeY zAu YaH said...

izaa: no hal lah hehe..thanks slalu msuk ;)

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

amboiii kemain lagi dengan contact lens diaaa.. mesti byk collection nih. Untungnya (eh apa yang untung ek?). hahaha. Lepas ni boleh la ajar saya makeup cara barbie doll ke, tak pun gyaru. Cntik laa. sukesuke ^^ (kempunan nak pergi kels makeup Cik Zoey. sobsob)

zOeY zAu YaH said...

nur fatin: =)

Gilakah Aku!!? said...

nice lah.. :)

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Comellnya contact lens tuu , sama laa , tambah2 model tuu..weee:)