tutorial mekap natural untuk hari raya

Assalamualaikum..


uolss...inilah tuto yang cik puan datin markonah dok pungpang2 tu.
mekap hari raya..semangat uolssss...


jom tengok ;) 

kalau uolss takleh tengok tu sila inform saya ok?
youtube suka sangat bikin i stress..rasa nak lempang2 je muka beliau..
eh youtube mana youtube? bhahaha..over kan?


mekap ni natural dan simple.
takyah berlama depan cermin datin oiii...
makan ketupat lagi indah dari membelek muka lama2..
tak kuasa i senah..bhahaha..
pastu kaler dia natural dan sesuai dengan semua warna kulit dan baju.
kalau baju raya uolss kaler pelangi pun tak kisah..
haa'aahhhh i tak kisah ponnnn....hahaha..


saya rakam ni guna desler hak milik terpelihara CCE.
desler ye uolsss...bukan dslr.
tapi kan ada yang blur sikit2 sebab saya tak pandai control.yang clear ada gak.
record sorang2,maunya tak tergedik haku ni haaaa..
desler2 nih mana i terer ..cap hayam kambing je saya biasa guna T_T


PRODUK.
foundation: naturactor.

concealer: elianto.

two way cake powder: pixy.

gel jernih untuk kening: essence.

eyeshadow peach,coklat dan putih: miss rose pallete.

pengetip bulu mata: elainto.

maskara no.1(botol hitam): maybelline cat eyes.

maskara no.2(botol biru): essence.

eyeliner: avon glimmerstick.

eyeshadow coklat dan krim(shading hidung): silkygirl pallete.

blusher: danni pallete.

lipstick: r&z cosmetics.

lipgloss: silkygirl.


hasilnya?
.
.
.
1IMG_9395 1IMG_9390 1IMG_9391 1IMG_9389 1IMG_9394 1IMG_9392 1DS 1DSC 1DSCC
sebelum dan selepas mekap.


kualiti gambar berbeza sebab kamera pun lain2.
takde edit kasi flawless ke hape k..
sila jangan pitnoh i..i tampar u kang..muahaha..


uolss..kalau sempat nanti saya buat tuto mekap open house pula ya?
insyaallah.


like fanpage saya kalau sudi.


like entry ini kalau suka
(butang like belah kiri bawah entry ni).


klik nuffnang nak raya.
tenkiu ;)