tutorial mekap natural untuk hari raya

Assalamualaikum..


uolss...inilah tuto yang cik puan datin markonah dok pungpang2 tu.
mekap hari raya..semangat uolssss...


jom tengok ;) 

kalau uolss takleh tengok tu sila inform saya ok?
youtube suka sangat bikin i stress..rasa nak lempang2 je muka beliau..
eh youtube mana youtube? bhahaha..over kan?


mekap ni natural dan simple.
takyah berlama depan cermin datin oiii...
makan ketupat lagi indah dari membelek muka lama2..
tak kuasa i senah..bhahaha..
pastu kaler dia natural dan sesuai dengan semua warna kulit dan baju.
kalau baju raya uolss kaler pelangi pun tak kisah..
haa'aahhhh i tak kisah ponnnn....hahaha..


saya rakam ni guna desler hak milik terpelihara CCE.
desler ye uolsss...bukan dslr.
tapi kan ada yang blur sikit2 sebab saya tak pandai control.yang clear ada gak.
record sorang2,maunya tak tergedik haku ni haaaa..
desler2 nih mana i terer ..cap hayam kambing je saya biasa guna T_T


PRODUK.
foundation: naturactor.

concealer: elianto.

two way cake powder: pixy.

gel jernih untuk kening: essence.

eyeshadow peach,coklat dan putih: miss rose pallete.

pengetip bulu mata: elainto.

maskara no.1(botol hitam): maybelline cat eyes.

maskara no.2(botol biru): essence.

eyeliner: avon glimmerstick.

eyeshadow coklat dan krim(shading hidung): silkygirl pallete.

blusher: danni pallete.

lipstick: r&z cosmetics.

lipgloss: silkygirl.


hasilnya?
.
.
.
1IMG_9395 1IMG_9390 1IMG_9391 1IMG_9389 1IMG_9394 1IMG_9392 1DS 1DSC 1DSCC
sebelum dan selepas mekap.


kualiti gambar berbeza sebab kamera pun lain2.
takde edit kasi flawless ke hape k..
sila jangan pitnoh i..i tampar u kang..muahaha..


uolss..kalau sempat nanti saya buat tuto mekap open house pula ya?
insyaallah.


like fanpage saya kalau sudi.


like entry ini kalau suka
(butang like belah kiri bawah entry ni).


klik nuffnang nak raya.
tenkiu ;)

50 comments:

hazanis said...

boleh cuba...hihi

yoon da-hyun said...

ahh !! susah nye kak -.-

Ardini Humaira said...

lama dah dni tak mekap. teringin nyehhh... hohoh! raya ni nak mekap2 lah kalo sempat... kut2 beranak awal, tak dan beraya.. sobss

pinky said...

cantik!!! tp akak tak reti nk pakai contact lens....hahahhaha

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntikla yunk..

ucupiza said...

wah,sis comel je..mekap camane pun..still teserlah kecomelan sis tu..
tq sharing sis

Cik Zaniff said...

cantiknya..nanti boleh p blajaq makeup kt Zoey la..:)

shoe_lai_lee said...

zoey, beli produk essence kat mana?

ct cheery said...

simple tapi tetap menawan..hee

shaz said...

lawaa ! :D

Eyeme said...

amboi senah..kemain cantik!

zOeY zAu YaH said...

hazanis: cuba tau ;)

zOeY zAu YaH said...

yoon: ssh? ni mkp plg sng saya tunjuk tau..try lah.

zOeY zAu YaH said...

ardini: takpa,dlm pantang pun mkp pi lah..hot mommy gitu haha..

zOeY zAu YaH said...

pinky: tak pakai lens pun takpa kak haha..

zOeY zAu YaH said...

nuyui: tq.try tau.

zOeY zAu YaH said...

ucupiza: alamak nnti perasan lak saya haha..tq.

zOeY zAu YaH said...

cik zhaniff: blh2..mai lah.

zOeY zAu YaH said...

shoe: kt watsons ja ada kaunter dia tp kt sesetengah watsons saja.kt kulim saya bli kt watsons giant.

zOeY zAu YaH said...

ct cherry: tq hehe..

zOeY zAu YaH said...

shaz: tq ;)

zOeY zAu YaH said...

eyeme: haha..jom try.

nuruashia said...

wawhh..nmpk simple aje..ske2..
boleh try neh :)

cikk fatin said...

kak zoey da rye dulu nmpknye =)
btw,nice makeup!!

cik violet said...

xreti nak mekup2 ni. tp tgk cam simple. hehe

yun anna said...

wahhh , comel-comel
zoey , stay kulim ?
dekat dh tue
nnty bole p blaja mekap :D

Aida Jelita said...

datin markonah! datin markonah! datin markonah oiiii kite suke lah lagu yang datin letak kat dalam video tu tiba tiba semangat nak raya hahaha

xieoanna said...

wah..comel2..thanks zoey..bley cube ni nanti~tp tu la..kami xreti nak pakai lens2 nehh~

cik chinta said...

cute. btl2 simple

Zaza Ridzlan said...

zaza pun nak cuba jugak lah..

MiSz fiFiEyQa said...

simple but pretty!!nampak flawless la kak...sy kalau pakai bedak tak pernah nak jadi flawless camtu...huhu..sedih la..
tak tau la salah pilih foundation ke hape... T__T

comeliness_zaty said...

dgr lagu raye rse smgt lak nk raye..hehe..btw so natural! :)

Nurul Syafiqa said...

Nk tnyer naturactor u pakai code pe... n two way2 warna dia kene lbh gelap dr skin kiter ke.. tlg jwb thank

zOeY zAu YaH said...

nuru: mmg simple ja.try k ;)

zOeY zAu YaH said...

cikk fatin: semangat mau ada.tq hehe..

zOeY zAu YaH said...

cik violet: yup.sgt simple.sesuai untuk beginner.

zOeY zAu YaH said...

yun: mai la.

zOeY zAu YaH said...

aida: ha'ahhh..mmg nk bg semangat pun.

zOeY zAu YaH said...

xioanna: x pakai lens pun blh.

zOeY zAu YaH said...

cik chinta: iyee..saja bg tuto sng2 skit ;)

zOeY zAu YaH said...

zaza: sila2 =)

zOeY zAu YaH said...

misz: mgkin teknik x btl =)

zOeY zAu YaH said...

comeliness: kan? tq.

zOeY zAu YaH said...

nurul: kene try kt kulit sendiri.

Mizz ErMa said...

ha ah la, natural ye..bila pulak tuto yg lg hot nak kua cik zoey? (tamak haloba betul) err..hehe

Cotton Candy said...

Ya Allah...Subhanallah...comelnyer^^

Sis ni memang silent reader sebenarnya.
Tiap-tiap hari mesti sis baca your blog taw..hehe..

Make-up Zoeyzauyah nampak natural kali ini. Sukela^_~

Nanti kalau ada umur panjang, sis teringin nak pi mekap kat Zoeyzauyah...dpt sijil...boleh? Hehe

Selamat Hari Raya yer nanti.

Cotton Candy said...

Subhanallah..comelnya!

Sis ni sebenarnye silent reader.
Setahun beberapa kali saja login blog sendiri..kihkih...tetapi tiap2 hari selalu masuk sini, baca your blog dan tengok-tengok gambar cantik. Rasa ceria saja hati <3

Jika ada umur yang panjang, sis nak mekap dengan zoeyzauyah..pastu dapat sijil, dapat goodie bag...boleh tak? Hehe..

Selamat Hari Raya yer nanti ^_^

zOeY zAu YaH said...

mizz: tak sempat lah..huhu

zOeY zAu YaH said...

cotton: hehe thanks.meh la belajar.mmg dpt sijil klu belajar mkp.

Bella Heuheu ❤ said...

somelll sgt mekap cik zoey...

cik zoey pakai kamera ape eh sebab semua gambar sgt cantek.. share muleh x? huhu