review produk: sophie magic pink(krim pemerah pipi) dan collagen crystal eye mask

Assalamualaikum..


uolsss..
saya telah berjumpa dengan satu produk yang saya tak pernah tahu.
sudahlah ketinggalan zaman,macam jakun je ehhh?
orang dah kecoh2 sampai ke negara isketanbola,saya kat sini langsung terpinga2
tak kenal benda ini..what the memalukan betul $^%$^%^%...
ok takyah translate maksud simbol2 tu..muahaha..


apakah benda yang saya mempukul canang tak cukup tanah tu?
.
.


magicDSC07643 
sila usha pipi saya secara jeles..
HIHIHIHIHIHIHIHI..ok cukup!
pipi nampak pink2 dan comel2 adalah kegemaran saya..
dan mungkin kegemaran anda juga? atau anak anda? atau cucu anda?
weh annoying gila!
nak tau apa benda yang buat pipi saya nampak gojes dan mables itu?



magicImage567 
ni haa..ni haaa...
sophie magic pink cream !
krim ini akan merubah pipi kita menjadi kaler pink yang cantik !
ok i like...
packagingnya dalam kotak dan krim ni dalam tiub.



magici 
tapi takyah risau kot2 lubang krim ni besar ke,terlajak waktu nak tuang ke..
tak,tak..
dia ada lubang krim yang kecik saja.dan senang nak control bila nak guna.
picit2 je..takde keluar banyak2 dan tak membazir.
boleh nampak kan krim ni warna putih.tapi bila sapu kat kulit dia magic,tukar jadi kaler pink!


magicim20120922_155533 
ini sapu sikit je.
boleh nampak perbezaan antara jari yang tak pakai dengan pakai.
pink dia soft dan comel.


magic 
cara pakai senang je.
picit dari tiub,dot2 kat pipi dan cepat2 sapu sehingga rata.
jangan biar dot tu lama2 kat kulit,kang dia tukar jadi pink setompok.
pakai sedikit demi sedikit sampai dapat hasil pink dan 'terang' yang kita nak.
TADDAAA! dia akan bertukar jadi pink.
lepas pakai fondation dan bedak,baru saya pakai krim ini.
tapi rasanya sebelum pakai fondation dan bedak pun boleh pakai krim ni dulu.
rasanyalah kan.


magic20120923_143324 
auuwww ! saya suka hasil krim ni.


magic20120923_143925
ini gambar hasil dari kamera hp saya.
nampak natural dan glowing tang pipi kan.


magicDSC07640
ini gambar hasil dari kamera kompak saya.
nampak pink2 macam korea uolsss !
muahahahaha...


PENGALAMAN SAYA:

- walaupun nama dia krim,tapi tekstur macam lotion.

- bau macam lotion baby ! sangat soft.

- bila pakai tu tak rasa 'berat' kat kulit.
rasa  ringan dan licin.

- kaler pink sangat cantik ! kalau nak hasil yang soft guna sikit pun dah ok.
kalau nak terangkan lagi kaler dia,pakai lah sedikit demi sedikit sampai dapat hasil
yang dimahukan.

- tahan lama ! ini paling buat saya terkejut.
saya try di belakang tangan,lepas tu saya scrub bahagian tu,
terkejutnya bila tengok kaler dia tak terjejas langsung!
saya try terus dimuka pulak,saya tanggal guna minyak zaitun pun kaler tak terjejas!
saya cuci muka dengan pencuci dan air,masih boleh nampak kesan pink kat kulit.
kaler tu macam betul2 melekat.

- dengan 'ketahanan' dia tu,krim ni paling sesuai untuk orang
yang ada problem kulit berminyak,mekap tak tahan lama dan kulit yang susah
nak lekat kaler mekap.ini sangat sesuai ok.

- tapi krim ni kena sapu cepat2 dan bagi rata supaya tak bertompok.
kang bila kaler dia mula tukar jadi pink,susah nak bagi rata atau cover balik.

- lepas pakai dia akan nampak glowing.
kulit pun nampak sihat,licin dan berseri je..padahal sebab krim tu.

- harga dia RM10 tak termasuk pos.
wow sangat murah !

- kat mana nak beli?
sila klik link ini >>> https://www.facebook.com/urbanfashionII
dia punya customer service bagus.

- overall saya sangat suka krim ni.
uolss cepat2 terjah dan beli sebab stock krim ni terhad
pada satu2 masa.


EYEMASK PULA UOLSSS...
.
.
collagenImage566
collagen crystal eye mask
ini packaging dia.ada sepasang dalam satu pack.
mask collagen2 ni  kan memang famous skang ni.


collagen20120923_152128
cuci muka dan pakai maks ni.
hebat sebab dia melekat elok tak jatuh atau gerak2 walaupun saya berdiri macam ni.
rasa sejukkkkkk....


collagen20120923_155131
takdelah nak kata bawah mata terus elok.
mata panda dan ada 'bag' mata yang besar macam saya ini
pakai eyemask jenama buaya pun tak jadi hapa rasanya.
tapi yang penting mata rasa fresh lepas pakai tu.


PENGALAMAN SAYA GUNA:

-mask dia tu bukan kain atau tisu macam biasa tu,
tapi macam getah atau jelly.
so dia melekat elok kat kulit walaupun saya bergerak,berdiri dan buat kerja.
langsung tak tertanggal atau bergerak.

- bau macam ros.tapi mild lah..tak kuat.

- rasa sejuk dan selesa bila pakai.

- paling lama boleh pakai dalam 30 minit,tapi saya pakai
25 minit camtu ja.

-lepas tanggal tu bawah mata rasa fresh dan lembab.

- maks ni sesuai untuk orang yang kurang tidur,merokok,tidur lewat,
banyak membaca,menghadap komputer.
orang yang rasa mata tu letih lesu dan nak hilangkan kedut pun boleh.

- harga RM4 untuk satu pack(ada sepasang).

- kat mana nak beli?
sila klik link ini >>> https://www.facebook.com/urbanfashionII



itu saje review kali ni.


like fanpage saya kalau sudi.
kalau nak saya review produk uolss jual pun boleh.
mesej terus kat inbox situ ya.
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik nuffnang nak kawen.
tenkiu.


22 comments:

Tulus Sweet said...

Akak, nak request...mcm mana nak buat shading hidung...kawan minta sy tolong shadingkan hidung dia. hehe...thank you sis

xXx chaos xXx said...

nak try gak laa~ cam best~ as student tak sah klu takde panda eyes~

cik chinta said...

Muke mkin lcin n cntik.

a'arul said...

kenapa tak boleh tengok gambarnya
ke saya sorang je *nangis*

CHENTA ABC said...

kak, gojes tudung. beli mane? RM? TQ.

zOeY zAu YaH said...

tulus: tgk kat video2 mkp saya.hampir semua saya buat shading hidung.

zOeY zAu YaH said...

xxx: silalah try.best.

zOeY zAu YaH said...

cik chinta: tp kdg2 naik gak ruam kt muka ni..hormon kot haha..

zOeY zAu YaH said...

a'arul: org len blh je? tp gambar besar2..mgkin sbb tu x dpt tgk tambah lak klu internet slow.

zOeY zAu YaH said...

chenta: saya buat sendiri.saya ada jual tp buat masa skarang sold out.

reyna said...

Wahhh...syoknyaa...muka bersih la ..suka tgok..hee

Soul Lee Hin said...

hye! terima kasih kerana telah menggunakan produk dari kami Urban Wardrobe. (:

Sila ke official blog kami :]

http://urbanwardrobeshop.blogspot.com/

.::: Princess MOMOY :::. said...

eye mask tu nmpak menarik dear. yang krim pipi momoy ada beli tapi kurang suka. huhu
sebab muka oily jadi makin oily

Sya Kiffli said...

waaa...akak suka la yang eye mask tu

zOeY zAu YaH said...

reyna: kdg2 ja muka ok,kdg2 ada problem gak hehe..

zOeY zAu YaH said...

soul: :)

zOeY zAu YaH said...

princess: ya ka? saya try takdelah plak myk2.mgkin jns kulit lain2 kot kan.

zOeY zAu YaH said...

sya: fresh ja rasa lps pakai hehe..

PRINCESS BEUTIFUL said...

Kak zoeyzauyah Camne kalau mata kita pakai lens tapi merah & terus berair Camne nak wat

zOeY zAu YaH said...

princess: pi kedai lens n tanya cara jaga,simpan n cuci yg btl.tkut cara tu x btl pun bahaya n buat mata jd camtu.lens yg ada masalah atau lain2 masalah.kene tanya kedai trus.klu mata msh jd camtu cpt2 pi klinik.depa akn bg ubt titis lah selalunya.

Mizz ErMa said...

alahai..tetiba rasa mcm terjatuh hati dengan krim blusher tu..

zEri sAfEerA said...

hakhak mnarik la pink cream 2. sy lagi jakun nih. hahahah :))

yg penting murah, dan seswai utk kulit bminyak? wow~