review produk: tony moly lip tint untuk bibir comel macam aweks korea !

Assalamualaikum..


saya memang suka berlagak macam awek korea walau asal
entah dari ceruk kampung mana HAHAHAHA..kat diri sendiri.
muka melayu tetap melayu,berangan saja macam korea.
tapi hallo ! uolsss..
boleh saje nak nampak comels2 macam aweks2 korea sana.
rahsia dia? 


sape taknak bibir comels kemerahan macam aweks korea ni?
semua pun nak kan..lagi2 tuan belog nih..UHUK2 !
(tuan blog pembajet korea,mustahil dan pelik benar kalau dia taknak).


Image560
tony moly lip tint !
ada dua kaler.cheery pink dan red apple.
dua2 comel,dua2 harus ada dalam koleksi mekap ok.


image
saiz dia sangat kecil dan comel.
senang nak angkut kemana2.tak sesakkan bag mekap uols.


image1
kiri: penutup sekali alat sapuan.
kanan: dua2 kaler ni nampak lebih kurang sama,bila dah pakai baru nampak ada sedikit perbezaan.


perbezaan dua kaler tersebut.


cara pakai lip tint.
nak pakai lip gloss boleh,taknak pakai pun boleh tapi mungkin bibir akan kering sikit.


meh saya share gambar dan pengalaman guna lip tint ni.
.
.

cherry pink 
ini saya memakai kaler cherry pink.
ini tak pakai lipgloss.kesan dia matte.
p/s: pakai tudung yang saya jual sebab photoshoot tudung2 tu lah.


red apple1
yang ini saya pakai kaler red apple.
saya pakai dengan lipgloss.


-dua2 kaler nampak lebih kurang sama,tapi bila pakai kat bibir
akan nampak perbezaan.
cherry pink lebih lembut dan pink2.
red apple lebih terang dan kemerahan.


- tahan lama.tak macam lipstick.
saya pakai ni memang takyah risau apa.
lepas minum pun saya tak touch-up dah sebab kaler dia susah nak tanggal.


- untuk kesan matte tak berkilat dan lebih tahan lama,
saya guna tanpa lipgloss.
dot2 kat bibir pastu ratakan je.
kalau nak nampak bibir basah2,berkilat dan lebih comel,
saya pakai dengan lip gloss.


- mudah nak sumbat dalam bag mekap dan bawak spare kemana2
sebab saiz dia kecil sangat2.


- kita boleh control kaler dia samada terang atau lembut.


- harga dia RM10 tidak termasuk pos.
murah sangat sebab kat tempat lain RM15 ke RM20.


(SILA KLIK LINK SAYA BAGI TU).
customer service sangat bagus.


overall saya sangat suka produk ni !
skarang pun asyik pakai ni ja kalau pi mana2.
dok rumah kalau cewi pun pakai gak..macam takdak keja sangat ja ehh..


uols cepat2 serbu link saya bagi tu ok.
ini hot item..takut melepas kang susah lah nak nampak comels.. kahkah..


like fanpage saya kalau sudi.
nak booking mekap boleh,nak suruh try dan review produk pun boleh.
tak buat apa2 pun boleh..kah kah!
*sebarang urusan mesej terus kat inbox k.


klik nuffnang nak kawen.
tenkiu.