sister makeup challenge tutorial


Assalamualaikum..


uolsss...kite kene cabar uolsss...
CCE cabar kite uolsss...buat tutorial mekap guna barang yang ada dalam bag dia.
dia bukan pencinta mekap...jadi?
ok..ini adalah sangat mencabar dan memeningkan juga.
tapi berjaya juga menghasilkan mekap yang comel(diri sendiri puji diri sendiri).
tak cukup barang,maskara takde,pengetip bulu mata takde,
berus dan span pun takde.pandai2 je saya guna apa yang ada.
siap ada trick uolsss...


uols nak cabar saya juga?
buat mekap apa? sila bagitau kat komen sini atau fanpage ok.
cabaran anda akan difikirkan.
syarat nak cabar buat tuto tu ialah
sila pastikan ianya logik,bermutu,keunggulan,kecomelan,
kecantikan,blablabla..ok,ini tak logik langsung sebab merepek je lebih -.-'
pastikan ianya logiklah ok? kalau menarik,insyaallah saya cuba buat.



JOM TENGOK !
*bahasa inggeris tu tunggang langgang.
layan je lah..



list barang2 tu semua ada kat bawah entry ini ok(last sekali).



ps
sebelum dan selepas.


psIMG_9485



psIMG_9495



psIMG_9496



psIMG_9484


psIMG



psIMG_
inilah barang2 yang saya guna.
bedak baby tu cce cabar saya untuk guna.jadi putih sikit..scarry makkkk !
tapi nama pun cabaran..kalau uolss nak cuba mekap ni takde masalah sebab simple je
tapi tukar lah apa2 yang patut macam bedak tu kan.


like page saya.


klik nuffnang saya.
tenkiu.

48 comments:

sUke-sUki :D said...

comelnye..gmbr sblum make up pon dah comel =)

Ain Dzaya said...

rupanya simple jer cara mekap..tp sangat cantik...thanks sebab banyak ajar cara bermekap..hehe

hunny_bunny___chumutt said...

cner pown tetp cunn. . ! heee ^^

aneem said...

santik n somel lah...muah

ucupiza said...

CCE cabar sis..
Sis Zoey memang hebat..

ct cheery said...

t make up cheery lak leh??hehe

mamaairis said...

HAHAHHA...LAIN SUMA OK..BAB BEDAK CARRY JUNIOR JEK TAK LEH BELAH..WAKAKAKAK...CCE NIH SAJA JEK NAK KENAKAN CIK ZOEY TUH..AHAHAH..KELAKO LAK KAK CAH BACA....(huruf beso lagik)..wakakaka

mimie.. said...

ehehe..neway awk dah berjaya :)

ucupiza said...

sis yus ada tag sis untuk giveaway dari kznabihah,harap sis izinkan..

http://www.kznabihah.com/2012/09/giveaway-blogger-koleksi-terbaru.html

izatul fazlin said...

comel la sis mekap.. :)

@PjowtOsem said...

BB shine free stick tu okay tak?

nuruashia said...

wawhhh..zoey dah mmg expert ni..mmg nuru happy je nengok ehhehe..cantek :)

cikblueberry said...

nak tanya la..boleh tak book untuk makeup pada 29/12/2012 di alor star..
apa2 info email kat saya ekienmohd@gmail.com
tq

Cik Embun said...

@PjowtOsem- BB shine free stick tu ok.. tak berminyak.. easy to apply, tak melekit.. dapatkannya dipasaran sekarang jugak! hehehe *promote terlebih pulak*

zOeY zAu YaH said...

suke-suki: tq.

zOeY zAu YaH said...

ain: thanks gak sbb tgk =)

zOeY zAu YaH said...

hunny: =)

zOeY zAu YaH said...

annem: thanks.

zOeY zAu YaH said...

ucupiza:saya pun try ja =)

zOeY zAu YaH said...

ct: mai kulim =)

zOeY zAu YaH said...

mamaairis: saja ja kan =)

zOeY zAu YaH said...

mimie: tp kureng gak tu hehe

zOeY zAu YaH said...

izatul: tq =)

zOeY zAu YaH said...

pjowt: for me tak brapa ok pun.

zOeY zAu YaH said...

nuru: taklah.biasa n kureng gak hasil tu.papepun thanks.

zOeY zAu YaH said...

cik blueberry: booking mkp n lain2 terus msj saya kt inbox fanpage.link ada kt bwh tiap entry.tq.

therylisa nurul ain said...

nice.... wah... ase nak cabar cik zoey zu yah gak... hehhehehe

bareessence said...

comelnya pakai carrie junior =))

aniswany said...

simple but comel :)

miszz waniey said...

cik zoey gojes....gne bedak tabur ok x?? anywere it's nice.. :)

Rinna said...

zoey.. dicabar.. makeup still cantik walaupun tak cukup barang.. :)

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

Cik Zoey. cer try DAISO challenge plak. hehe :P

zOeY zAu YaH said...

therylisa: cbr apa? hehe..

zOeY zAu YaH said...

bareessence: haha kene cabar.

zOeY zAu YaH said...

aniswany: haha thanks.

zOeY zAu YaH said...

misz: ok =)

zOeY zAu YaH said...

rinna: ya kak.kene cbr haha..blh la gak skit2 mkp tu.thanks kak.

zOeY zAu YaH said...

nur fatin: alamak tak dapek la buat sbb sini takde daiso huhu..

Mya said...

sangat intersting! teruja mya hehe :)

El-Janna said...

wah2 pki apa pun mekap mnjdi jgk kan

zEri sAfEerA said...

sukanyaaa :D kejap je mekap. xtau la plak bdak carrie junior pon bguna. hee sy guna d malam hari je. hakhak

ok la 2. kalo sy ni bag mekap pon xde. mcm mane 2? hehe :D

zOeY zAu YaH said...

mya: tq hehe..

zOeY zAu YaH said...

el-janna: hentam ja tu.

zOeY zAu YaH said...

zeri: kene cbr guna bdk tu.hentam je lah haha..

.::: Princess MOMOY :::. said...

haha...tetap comel even tak cukup barang

Riyani said...

wah...tak perlu berus, guna jari pon boleh, hasil tetap menjadi!

.::: Princess MOMOY :::. said...

bedak baby pun ada
wow cantik pink!

Mizz ErMa said...

cik zoey kan mak andam, of coz lah sume boleh..hehe