kulit flawless vs kulit bermasalah

Assalamualaikum...


saya suka mengepos gambar tak pakai mekap kat instagram.
lepas tu mesti ade kawan kat sana yang puji2 kulit dahku ini..
bukan je kat sana,kat mesej fb,fanpage,sitisitusanasini haishh..
semua pun bertanya pasal kulit yang nampak ok ini..
pastu tak pasal2 dahku pun perasan...lalu dahku blablabla..
HOI SUDAH! (maaf,budak ni emo sikit).


nanti dulu,jangan kutuk saya..kat mulut jangan,kat hati pun jangan..
saya bukan puji diri,bangga diri pun bukan..
saya buat entry ini untuk bagitahu saja..
bahawasanya kulit saya bukan ok tiap masa.
jarang ada masalah,tapi bukan takde langsung masalah.
paham ke tak paham ni? ceceh..emo tak habis2.


silalah melihat komen2 dibawah ini..
hamik kau,saya print screen terus uols...muahaha..over melampau.
.
.
SC20121006-233014 SC20121006-234650
dalam gambar boleh la nampak suci murni macam ni.
kat luar? HAHAHAHAHA..dah,cukup takyah lebih2..haku emo kang.


SC20121006-233718 SC20121006-233750
mekasih....


SC20121006-232918 SC20121006-233103
mekasih jugak..



REALITI?
dibawah ini adalah realiti yang kadang2 berlaku..
.
.
.
.
.

20121005_1408344 20121005_1406400


entah kenapa waktu period baru2 ni muka saya naik biji macam ruam.
tak teruk tapi masih boleh nampak dengan jelas.


kulit saya jarang ada masalah.
kalau ada pun selalu naik ruam,nampak merah2 macam kesan garu atau kelupas sikit2.
tu ja pun...tapi itu juga adalah satu masalah tahu?
jadi silalah jangan bersangka kulit saya adalah 100% flawless.
bila jadi masalah ini apa yang saya buat?
jangan kecoh,saya jaga muka ikut rutin biasa saja.selebihnya buat tak tahu.
kalau fikir2 dan tak suka,nanti stress uolsss...
satu lagi,kalau kulit tengah ada masalah biji2 atau jerawat,kene kurangkan atau tak pakai langsung
bedak dan mekap.biar kulit pulih dulu ye.
kalau tak,mungkin akan jadi lebih teruk.



like fanpage saya
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik nuffnang nak kawen.
tenkiu.

21 comments:

Noor said...

kulit cantik!! sy pun dulu kdg2 ada naik gak jerawat bila time period je,tpi bila dah amalkan jamu,tme period pun jrawat xnaik.tp bintik hitm kat hidung selalu ada.dah cuci pun hlg kjp je.nnt ada balik..huuhuhu..ada tips x nk bg hlg terus?

bantal said...

licin kulit muka....zauyah....best le...kulit saya makin gelap mcm nk cerahkan balik kulit muka yang kusam nie..produk ape bagus ye..?

ct cheery said...

klu muka naik jerawat pun buat tak taw..kang gatal picit lagi teruk..huhu

cik kumbang said...

cantik :)

Rara Nasiha said...

samalah. selalu bermasalah dengan jerawat kat dahi. hadoiii.

therylisa nurul ain said...

cantik and licin... kulit lisa kalau time piyed tak ruam2 .. tapi terus nampak pimple 1 biji kat muka. :( . jap zoey ,, ade tak cream untuk hilangkan bekas jerawat ?

hazanis said...

awak ada ambil vit c utk kulit ke?cantik la..:)

Miz Dayah said...

awak pakai product ape ek ? yr skin very flawless :-)

♛ Azie Azra ♛ said...

iyeeeeeeeee. jeles tgk kulit muka. nak juga :)

zOeY zAu YaH said...

noor: saya tak pasti lah nk bg hlg trus tu hehe..saya jrg naik jerawat tp ruam slalu gak.

zOeY zAu YaH said...

bantal: kdg2 hormon tu..saya nk suggest pun x berani sbb byk sgt produk skang ni hihi

zOeY zAu YaH said...

ct: saya jrg naik jerawat...klu picit2 mmg akn tggal parut.kene thn tgn lah.

zOeY zAu YaH said...

cik kumbang: apa yg cantik? haha

zOeY zAu YaH said...

rara: klu jerawat lg ssh.saya naik ruam ja.hormon gak tu.

zOeY zAu YaH said...

thery: adeh lg geram tu..saya tak naik apa cuma baru2 ja dia timbul.napa tah..haha..krim hlg parut kena try cari kt farmasi.

zOeY zAu YaH said...

hazanis: tak la..saya tak amalkan apa2 yg mkn.kulit hazanis lg lawa..

zOeY zAu YaH said...

miz: try tgk kat entry2 yg lama.saya ada share n review.

rainnyberry said...

kite pun jeles dgn kulit muka sis. licin gitew.. eh eh,lama tak dgn kisah encik papa?

Pieh Rizfie said...

oooooo...tipu ye kulit ade msalah budak cute ni ye..hehe

xieoanna said...

huhu..same masalah ngan saya..selalu naik ruam2 kecik kat dahi(tengah2 kening tu)...masalah sekang ade lah..parut jerawat tol2 kat atas hidung..huu..arituh nek jerawat..belom tol2 pulih, duk usik2..last2 teruk lukenye..n lastly jd parut..waa...sebulan ag mau nek pelamin~tang len kulit da ok..syang de parut atas hidungg..uhu..semoga parut neh akan cepat hilang..AAmmiiiinn...

cik nur said...

paling stress kan kalo muka kita problem ttba haish