main mekap: glowing skin.

Assalamualaikum..


edisi bermain mekap kembali lagi.
yo yo ooo je budak belog nih..ini rancangan bersiri ke hape ni?
ok takyah jawab.


kali ni bermain mekap kasi efek kulitku kelihatan glowing.
takyah..takyah guna produk kelupas semata2 nak glowing.
sekarang guna mekap pun boleh...ewah! iklan kau senah..


glow1 
gambar tanpa edit dan tanpa contact lens.
muka taruk bb cream,loose powder dan terpaling penting
adalah shimmer powder yang ditaruk secara berpukal2..eh tak,maksudnya secara banyak.
terutama di kawasan yang cahaya akan spot dulu kalau kita kat bawah cahaya matahari atau lampu.
kening takyah kacau lebih2.
mata gabungan gold,gangsa dan coklat gelap pekat.
celak hitam nipis2 dan maskara tanpa bulu mata palsu.
pipi disapu bronzer nipis2(rasanyalah sebab sudah lupa) dan bibir pula warna coklat.


glow
taaddaaa!
bila duduk kat cahaya muka akan glowing.
ada orang suka efek semacam ini..nampak licin dan kulit sihat.
tapi ada pula yang tak suka sebab sekali tengok macam kulit berminyak.
saya? uolsss niiiii...macam tak paham pula..
kalau namanya mekap ada ka yang saya tak suka?
muahahaha..


uolss nak cuba? silalah bermain mekap.
saya bosan2 saya akan main.
tapi kalau bermain sendiri2 saya suka main hentam..
taknak main mekap yang asik buat muka nampak gojes saja.


like fanpage saya


klik nuffnang nak kawen.
tenkiu.

21 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

main-main pun tetap cantik
dear u sangat comel la....envy ooo
btw, nanti buat la tutorial macam mana nak tinggikan tulang hidung bagi org yang hidung kemek macam momoy ni. boleh ker?
momoy try buat tai nampak sangat fake. huhu...

elyna mirsada said...

hehe mmg nmpk glowing + berminyak,btw ok gak ^__^

Izzah Azizah said...

kena beli shimmer powder lah lepas nie. belum ade lagi nie.

ct cheery said...

chantiklah zoey..tq for sharing..hehe

anisah ash said...

salam kak zoey....sya nk tnya jenama apa yg kak guna ek...coz sya suka mkup stly nie...

Hanna said...

Cantik!! Tapi Hanna dah memang jenis kulit berminyak. Susah nau nak bermekap. huhu

Cik Ain said...

mang glowing habis kak joey ,wuhuuuuu

SimplySeoul said...

yes you look glowing. what's your makeup products/brands?

Nory Zoulkefle said...

suke lah tips ni...nak cuba lah nnt..hehe

Miss Lexus said...

bestnyaaa efek cmni...tp kulit sy byk jeragat lah, x mampu hilangkan... :(

zOeY zAu YaH said...

princess: tq.hampir semua video saya buat bg hdg tggi.try tgk.teknik dia sama ja semua2 pun cuma kena blend.

zOeY zAu YaH said...

elyna: yup nmpk kilat myk2 skit.

zOeY zAu YaH said...

izzah: beli2 hehe..

zOeY zAu YaH said...

ct: tq.

zOeY zAu YaH said...

anisah: wslm.campur2 lah..saya pun x brapa igt sbb main2 ja nih.

zOeY zAu YaH said...

hanna: takpe rawat kulit dulu k.

zOeY zAu YaH said...

cik ainn: kak zoey lah not joey...mmg mkp nk efek kilat2 tu..bedk punya kerja.

zOeY zAu YaH said...

simplysoul: forgot allready hahaha..

zOeY zAu YaH said...

nory: try2..hehe..

zOeY zAu YaH said...

miss: kulit saya pun ada bintik2 takleh hlgkan..just main ja k.mat saleh ada jeragat pun depa buat selamber ja.. :)

Airene Jung said...

Nak tanya, kat mana boleh beli loose powder & shimmer powder ni?