natural makeup tutorial*mekap main2

Assalamualaikum..


2,3 hari asyik bermain mekap saja.
satu hari tu saja2 rasa nak rakam pula.
padahal ketagih nak buat tuto..tapi saje jeee taknak ngaku..muahaha..


terimalah mekap tah hape2 dari saya.
tak pakai lens.mata merah2 sebab masuk serbuk eyeshadow.
eyebag pula amboiiii..besar sungguh!
mata panda? takyah cakaplah..sayalah pemenang bagi kategori mata panda sekelian.
muka pulak tak pasal2 naik ruam2 kat hidung dan dahi..
tengok? hebat kan pakej video saya kali ini?
ha''aahhh hebat sangat sampai rasa nak tengok sambil pejam mata..(u_u")
erkk elehhh...tak logik langsung kan?
JOM TENGOK JOM
 
the video.saya hentam je main tempek2 semua benda.
sungguh sedang bermain ketika ini.


PRODUK:
garnier bb cream
elianto concealer(01)
naturactor loose powder
essence shimmer powder
unbranded brown eyebrow pencil
miss rose shimmer eyeshadow
silkygirl black eyeliner pencil
maybelline black mascara
silkygirl eyeshadow pallete(shading)
unbranded peach blush
unbranded nude brown lipstick
silkygirl pink lipgloss


t
sebelum dan selepas mekap.


120120928_155550
hasil mekap yang tak pasal2 tu -.-'


120120928_155308
natural..


120120928_154904
sebelah nampak lain,sebelah lain akibat cahaya takmo kasi can..


120120928_154855
ok,boleh nampak dahi dan hidung saya ada ruam kan?
tapi sila abaikan.



uolss pun silalah try mekap ini kalau mahu.
saya main hentam saja.


like fanpage saya kalau sudi.
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik nuffnang nak kawen.
tenkiu.

26 comments:

Cik Ain said...

cunnnnnnnnnnn

LelakiSemalam said...

ooo macam tu yer...

elly stylista said...

yeay!good improvement there!:D anyway,zoey pakai loose powder jenis ape?and u look better without lenses :)

zEri sAfEerA said...

wuuu cni wifi sgt slow. nk tgok vdeo mmg x dpt. seb baek blh tgok gambar. hee ^^ btw, x byk pon ruam 2 :)

Rosidah Binti Muhamad said...

main hentam jer pun hasil dia nampak cantik..sis nie klu sapun bedak jer pun mesti dah capok2. pastu klu listik jer pun mesti ada jer masalah la..
senang cerita awak mmg berbakat la..

ct cheery said...

natural without lens lagi chantek..

SuriaRashid said...

Suka makeup awak..
Kita dah follow awak..follow kita juga k..suriarashid.blogspot.com

The Hijab Sensations said...

salam..cantik make up..THS follow sini :)

Zayla Abdullah said...

less is more...

zOeY zAu YaH said...

cik ainn: tq :)

zOeY zAu YaH said...

lelaki: ye.

zOeY zAu YaH said...

elly: improvement ape? saya ada list kt entry ni.try tgk k.tq.

zOeY zAu YaH said...

zeri: yup x byk tp ada gak lah.bru jd...

zOeY zAu YaH said...

rosidah: aiyakk..saya tak puas hati lgsung dgn mkp ni haha..

zOeY zAu YaH said...

ct: tq.tp x selesa sbb rabun blur2 x nampak hehe..

zOeY zAu YaH said...

suria: tq.

zOeY zAu YaH said...

the hijab: wslm thanks.

zOeY zAu YaH said...

zayla: hehe..

princess yaya said...

simple but nice,
bley cube nie

ridoma said...

mata panda ? wah lelaki pon boleh try ni hehe...

Nurhasliza Nordin said...

Ruam ke, jerawat ke, atau segala benda yang bertenggek dekat muka, anggap je semua tu penyeri wajah. Ahaha.

Lyaa Suriany said...

suka tgk simple make up ni..
cun kalau nk p dating ni

.::: Princess MOMOY :::. said...

main-main pun cantik
momoy kalau main-maian jadi huduh

izzie izzam said...

weewit! chantek seyh :)

efa shawls said...

wahhh...simple n nice!
hv follow u dear..pls follow us back! ^_^

Nana Lee said...

wow, gojessss..:)