product review: sophie strawberry milk body butter

Assalamualaikum...


uolsss...saya nak share satu produk yang saya suka pakai sekarang.
terlalu suka sampai tak sabar nak share dengan uolss.


b20121007_183122 
sophie strawberry milk body butter moisturizing with milk extract !
tengok packaging beliau ni,sangat KOREA!
jerit kuat2,tak kuat tak jadik..muahaha..
tapi jangan salah sangka,ini bukan aiskrim,yogurt pun bukan..kentang putar perisa strawberry?
lagi laaaa bukan..dah takyah over,ini adalah krim badan terbaru yang best sangat2.

didatangkan dalam bekas camni dan berat 100gm.
perisa strawberry ye puan2.


b20121007_183705 
teksturnya sangat comel! kaler pink uolss.
macam krim putar ada,macam yogurt pun ada..ha ha..
dia pekat2,bukan cair2 macam losen lekit2 tu..bukan..bukan.


b20121007_183223
ada penutup jernih tu untuk lebih keselamatan dan kebersihan.


KATA PENGELUAR:
body butter yang diperkayakan dengan ekstrak strawberry dan susu untuk menjaga kelembapan kulit.
dilengkapi dengan antioksida dan vitamin untuk membantu menjaga kelembutan kulit tampak
lebih halus dan lembab.



PENGALAMAN SAYA GUNA:

- body butter ni krim pekat,bukan macam losen yang cair.
jadi takyah risau pasal lekit2 ke hape.
dan krim pekat camni lebih sesuai untuk kulit yang over kering macam kulit saya.


- cepat menyerap.


- bau yang wangi.ini terpaling best!
lepas pakai rasa nak kunyah2 diri sendiri..
kenape over ni? sebab bau dia macam aiskrim strawberry campur susu yang sangat yummy!
bukan bau aiskrim saje,bau macam yogurt strawberry,macam kek strawberry,
macam ladang strawberry..weh semuanyalah !
bau kuat dan tahan lama pulak tu.tapi bau dia tak akan buat kita rasa pening
melainkan rasa nak kunyah diri sendiri..kahkah..
saya pakai krim ni seluruh badan dan tak pakai perfume dah.
bau wangi gila uolsss...sila jeles sebab badan saya telah berperisa strawberry..
kahkah.


- efek kulit lembab sangat jelas.
boleh nampak beza antara kulit yang disapu krim ni dengan yang tak sapu.
kulit lebih lembab dan nampak sihat.
tak kering dan kusam.


- kulit lembut.


- tak melekit.


- overall saya sangat suka krim ni!
terutama efek wangi dan kulit lembut.


- harga RM14 tidak termasuk pos.


- tempat beli? sila klik sini >>> urban wardrobe


AMARAN:
saya review dari pengalaman guna.takde tipu2 ok.
dan kalau nak order atau tanya apa2 berkaitan produk sila masuk terus
ke link yang saya bagi dan tanya owner dia k.
sebab setiap kali saya review apa2 mesti ramai mesej saya tanya2,
nak order dan tanya tempat beli sedangkan saya dah tulis semuanya kat sini.
harap maklum ye.tq.


like fampage saya
*nak saya review produk pun boleh,mesej terus kat inbox situ k.
review 100%  jujur  dan tak tipu.



klik nuffnang nak kawen.
tenkiu.

34 comments:

Rosidah Binti Muhamad said...

Klu tak silap ada 2 produk yg zoey ada dr brand ni kan..

Anne Nurain said...

wahh pink gituu.. kalau letak dalam peti sejuk mesti orang ingat tu yogurt.. hehehe..

Anisa Anuar said...

wahhhhh....mcm best je produk ni...
nmpk mcm yogurt pun ada ek..*perut berbunyi* ehehehe

pinky said...

blog dah bertukar....cantek...=)

Crew Fathi said...

hohoho.. mcam ais cream ja.. hahaha

Cik Ain said...

bagi owang kat dlm umah yg taktau padia benda ni mesti makn dah ahahhaa...lagi2 kalo simpan lam peti ais *mood jahat hak3

nur anis said...

waaa...header yang cantik..:)

mesti wangi yang sedap sangat kan sampai nak kunyah diri sendiri..huhu

Citrus Azwa said...

dtg sini..mcm best je krim tu..;)

www.garapankenangan.blogspot.com

bisikanrahsiaku. said...

body butter ni pakai mcm losyen ke?

Nory Zoulkefle said...

mcm best je...nk try jgk lah...jual online jeke, kat kedai2 xde jual ek?

zOeY zAu YaH said...

rosidah: yup.

zOeY zAu YaH said...

anne: ha'ahh...

zOeY zAu YaH said...

anisa: bau pun sama..hehe

zOeY zAu YaH said...

pinky: dah lama..tq ;)

zOeY zAu YaH said...

crew: yup2..

zOeY zAu YaH said...

cik ain: hehe..bahaya2..

zOeY zAu YaH said...

nur anis: tq.yup..bau sedap.

zOeY zAu YaH said...

citrus: mmg best.

zOeY zAu YaH said...

bisikanrahsia: yup..

zOeY zAu YaH said...

nory: online saja.try msuk link saya bg tu.

Lyaa Suriany said...

Sy terpengaruh , sy terpengaruhhhhhh

Miz Dayah said...

skali pandang mcm makanan rupe dia. packaging die mmg cute :-)

shu said...

zoey dh beli dulu! body butter ni mmg dlm wishlist..

BarBiE . NurNa said...

salam kak . hehe . nurna pon ade pkai losyen utk tgn . tp dr brand elianto . stakat ni sgt memuaskan tp agk mhl la kosnya . tQ kak sbb share sal produk ni . xsbar nk cube ^^

MiSz fiFiEyQa said...

wah cambest je.tapi sy ni jenis pemalas nak pakai losyen dan yg swktu dgnnye.hahaha..kulit pun da mcm hape je..huhu

zOeY zAu YaH said...

lya: cpt2 bli..best nih haha..

zOeY zAu YaH said...

miz: yup..yg pntg krim ni best.

zOeY zAu YaH said...

shu: beli la mmg best tau.bau dia sedap tau.

zOeY zAu YaH said...

barbie: wslm..:)

zOeY zAu YaH said...

misz: saya pun mls gak kdg2 tu tp yg ni wangi.klu pkai bau sedap jee..hehe

bantal said...

Rasa2 kalu selulit ok x guna nie ?

liyana lee said...

kongsi lah pasal sun block pulak. tak tahu nak guna yang mana. mostly melekit-lekit.

zOeY zAu YaH said...

bantal: selulit lain.kena bli khusus untuk dia.yg ni mcm pelembab n losen bdn ja.

zOeY zAu YaH said...

liaya: insyaallah..