product review: supra kryolan foundation,fantabolous deep pore scrub dan miracle 4in1 mask.best !

Assalamualaikum...


kak wan owner online shop kosmetik bagi saya produk untuk testing.
produk memang dah ada jual,saya je belum pernah cuba.
tengok resit pos laju,owh dari kelantan..patutlah k.wan lawa..hahhaha...
lepas tu terus laju2 nak cuba sebab sejak dulu asik fikir orang kelantan memang lawa dan awet muda.
uolsss nih...kalau dah fikir camtu mestilah maksudnya saya pun nak lawa macam depa
HAHAHAHAHAHA !


SUPRA KRYOLAN FOUNDATION

supra 
perbezaan sebelum dan selepas mekap guna supra.
sorang jurusolek artis yang popular pernah cakap
kalau mekap guna supra akan nampak macam anak patung!
memang betul pun.


supra2 
kiri tu supra dalam bekas kecil yang kak wan jual.
kalau nak tengok bekas dia yang asal boleh google k
tapi kalau dalam bekas asal besar dan mahal.cecah ratus ringgit gaklah.
kanan pula saya tengah test supra.sebelah pakai supra,sebelah tak pakai mekap apa pun.
mesti ada antara uolss yang akan fikir " euww tebal sungguh! kau ingat kau comel?"
hahahha..takyah caya,saya tambah2 ja ayat kutuk tu.


bagi saya si tukang mekap ni,ini adalah sangat mables! 
gambar ni sekali sapuan supra saja ! supra ni foundation yang beri full coverage.
sekali sapuan je pun dia tutup habis merah2,parut,bintik(macam jeragat),darck circle dan eyebag!
tepi2 kening yang berselerak pun dia tutup sama.takyah nak 'hide' teruk2 macam sebelum ni.
paling best takyah taruk concealer tebal2 macam selalu.tak pakai concealer pun!
senang kerja haku senah oiiiii...



supra1
hasil mekap guna supra.
sekali sapuan je nih.kat luar nampak licin dan cantik.
4 gambar ni saya ambil guna setting yang berlainan dan bawah kanan guna handphone.
eja handphone pun salah..ciss !


hebat tak hebat,semua cela kat muka saya ni dia cover.
tak pakai concealer langsung !
dark circle dengan eyebag saya yang teruk ni dia tutup habis.
sikit pun tak guna concealer bebeh !
 sila lah mentry.cepat beli kat kak wan
*kak wan ni best,saya tanya macam2 dia layan je..
cakap lembut ja,haku ni pungpang2 HAHHAHAHAHA!


FANTABULOUS DEEP PORES SCRUB

scrub 
uolss jangan takut tengok botol scrub takde sticker.sticker dalam proses.
depa tengah tunggu sticker sampai.tapi saya dapat produk dulu.
saya takde kerja siap edit letak bokeh uolss...muahaha.


kanan tu krim scrub ni.tekstur krim lembut tak kasar macam scrub2 lain.
dia macam minyak2 sikit tapi bila pakai ok ja.
picit 2 kali je pun kuantiti dah cukup untuk scrub seluruh muka.


scrub1 
1) dot2 scrub tu kat kawasan muka.terutama kat kawasan yang ada bintik hitam dan putih.

2) gosok ikut arah lawan jam.gosok sampai butiran scrub tu meresap.
butiran dia lembut,tak kasar.

3) cuci muka dengan air bersih sampai hilang semua kesan scrub.


KATA PENGELUAR:
sesuai untuk semua jenis kulit.
membuang sel kulit mati.
membuang dan mencegah whitehead dan blackhead.


lepas cuci tu muka akan rasa lembut dan licin.best sangat!
kalau amalkan 2,3 kali seminggu kulit akan susah nak dapat whitehead dan blackhead.
patutlah kulit kak wan licin habis ! haha..sempat pulak saya usha.
time pakai ni ada satu biji putih yang besar dan nampak jelas kat tepi hidung saya terkeluar!
biji tu macam whitehead yang dah mengeras bawah lapisan kulit(lupa ambil gambar).
punya lama saya dok picit,takmo kuar..tapi entah kenapa tengah2 scrub tu dia keluar.
padahal scrub tu lembut ja,bukan kasar pun.syabas wahai scrub!


MIRACLE 4IN1 MASK 
FOR COMBINATION SKIN

mask 
scrub ni serbuk macam bedak.bila tengok betul2 kat cahaya akan nampak serbuk bersinar.
taktau lah pulak tu serbuk apa.serbuk emas kot? haha..memandai je haku ni.


bancuh serbuk mask ni dengan air biasa.
kuantiti mask ni agak2 lah muka kita besar mana kan.
kuantiti air pun sama.ikut lah nak betul2 pekat atau tak.
kacau rata2.


selain ni ada gak mask jenis lain seperti:
FANTABULOUS ACNE MASK
FANTABULOUS COLD MASK
FANTABULOUS 24K GOLD MASK

kenapa kita perlu memakai mask?
menegangkan kulit muka.
menutup liang pori.
melembabkan kulit.
kulit menjadi flawless dan elastik.
menghilangkan stress.
menyerap minyak berlebihan di kulit.
menggantikan sel2 kulit mati pada wajah.


mask1
1) sapu mask ke seluruh muka.elakkan kawasan mata dan bibir.
kalau nak senang tanggal,letak kain kasa kat muka.pastu baru sapukan mask.
nanti kering tarik je kain tu dari muka.
tapi saya terus sapu guna jari sebab takde berus dan takde kain kasa.kesian saya kan? 
ceceh minta simpati.

2) pakai dalam 30 minit sampai kering baru tanggalkan.
saya pakai nipis,susah sikit nak tarik.sepatutnya pakai tebal baru senang nak tarik.

3) cuci muka bersih2 dan lihatlah kulit baru anda..ceceh..


KATA PENGELUAR:
mengandungi 4 kebaikan dalam satu mask iaitu
memutih,melembabkan,anti penuaan(anti kedut) dan anti sensitif.
mengandungi agrigeline extract dan collagen yang menyokong kulit muka
dengan nutrient terbaik untuk mengurangkan kedut.
menegang dan menganjalkan kulit.
bersifat lembut untuk semua jenis kulit termasuk yang sensitif.



masker ni antara masker terpaling best saya pernah guna!
bila pakai rasa sejuk sangat2.lepas tanggal  time cuci tu rasa macam kulit kena air ais!
efek sejuk tu lama tau.dah lap kulit kering2 pun rasa sejuk lagi.
kulit nampak cerah lah.rasa tegang dan lembut.


selalunya lepas pakai scrub dan mask lain,dahi,hidung dan dagu saya akan mula
keluar minyak.untuk test mask ni,
lepas cuci masker ni,saya biar sampai 2,3 jam tak pakai produk apa pun.
minyak takde langsung  tau! maknanya dia boleh control minyak.
lepas pakai ni saya pakai mekap,memang foundation dan bedak senang nak apply.
kulit dah elok kan,sapu apa pun senang dan nampak ok.
dalam gambar mungkin tak nampak,tapi sebenarnya dagu saya ada jerawat baru timbul.
lepas pakai ni,malamnya jerawat mula kecut dan 'mata' kat jerawat tu dah kering.
esoknya keluar putih2.


produk ni semua saya review bukan saja2 nak promote.
saya tulis dari pengalaman guna sendiri.kalau tak percaya,silalah cuba.
kuantiti produk banyak dalam satu packaging tu,so boleh tahan lama.


kak wan jugak ada jual produk lain seperti:
.
.
IQR 1000 -VITAMIN C WHITENING









BEAUTYSKIN ESSENCE







lain2 produk yang kak wan jual ialah
PUSH-UP TABS
INCHLOSS
KOREAN DRESS SKIRT
FANTABULOUS SKIN CARE

nak tau harga? nak tengok testimoni lain dan produk2 yang akak ni jual?
sebarang pembelian dan pertanyaan boleh terus berhubung dengan owner 
kak wan..
FB:  wan noorahila
FB PAGE: NAK CANTIK


like fanpage saya 



klik nuffnang nak kawen.
tenkiu.

10 comments:

leylariff said...

nak3,,sume 2 lau ley..

Nora_Aniza said...

zoey. serius, kalau xmekup lagi cantik. suci je nampak muka licin bersinar pure natural beauty perghhh cantik sangat2...

Nurhusna Cuna said...

mcm best jew scrub die..... :)

Kawaii fiza said...

zoey, foundation tu buat muka jadi berminyak x. ??

iamtain said...

Best nya nasker tu. Nak! Eh btw, kite ade mention pasal awak dekat post baru. Mintak ampun baru nak mintak kebenaran ni. Huhuhu T_T

Noor said...

hak yg tanggai bntik2 hitm putih tu buat sy bkenan nak cuba..kat hdung ni suka naik..tme cuci hlg la sat.pastu ada balik..

.::: Princess MOMOY :::. said...

yang supra memang terkejut tengok hasilnya
nak try juga lah
thx dear sudi share produk2 yang best2

Mizz ErMa said...

ha ah la, nmpk licin jer muka..nk jgk foundation tu..bb cream sy pon da nak abis nie..hehe

dEdEQ dE wIshEs said...

WAH .. ALAT MEKAP PE TU ? HAISH .. BUTA MEKAP ..

Asya Sara said...

Awak pakai skincare ap ya?muke bersih n flawless..boleh kongsi?thanks