product review: blouse yang cantik :))

Assalamualaikum..


orang kata blouse untuk mak2 kite...eh sape cakap tu?
meh nak sekeh sikit meh..bhahaha..
muda mudi pun boleh nampak hebat bergaya weewiitt kalau memakai blouse.
sekarang saya mahu share tempat membeli blouse yang super lawa!



12012-11-02 15.33.05
saya suka pakai blouse ni.cantik uolsss....selesa dan terletak elok kat badan kita.


12012-11-02 15.33.25
saya suka sebab blouse ni boleh pakai dengan macam2 gaya.
memang tak rugilah beli sebab kita boleh pakai dia dengan macam2 gaya.


cadangan gaya:
1) pakai blouse ni dengan cardigan.tak kisah cardigan pendek atau panjang dari blouse ni.
dua2 pun boleh je senah..pakai pulak belt/clincher kat pinggang(luar cardigan).
uolss nampak bergaya.

2) pakai dengan blazer atau jaket.gabungkan dengan seluar panjang.palazzo atau skirt labuh.

3) pakai dengan palazzo atau skirt labuh.boleh biar blouse di luar macam biasa
atau masukkan kat dalam.pastu pakai pula belt/clincher di pinggang.


4) pakai dengan skirt labuh atau apa2 kain yang uolss ada(kain kurung ke).
dah nampak macam kebaya atau kurung moden kan.


cats1
yang ini terpaling best ni.kita2 selalu tak pentingkan bab ini kalau beli blouse atau kemeja kan.

gambar kiri:
bahagian tepi butang ada 'lebihan' yang dijahit.kalau pakai blouse ni,bahagian 'lebihan'
akan tersorok didalam.

gambar kanan:
ni lah fungsi lebihan tadi.bila pakai blouse ni,tak nampak ruang yang terbuka di bahagian
celah2 butang tu.so,takdelah nampak bahagian dalam badan kita ke,bra ke kan.
kalau terbuka ruang tu pun,tak nampak terus bahagian badan kita.yang nampak cuma 'lebihan' kain tu tadi.
wah selamat !


blouse kat sini ada banyak design,warna dan saiz.
ni antaranya..
.
.
.

yang ini design yang saya pakai tu.






saya berkenan yang ni sebenarnya tapi saiz saya habis..wuwuwu T_T










so jomlah pakat2 beli.blouse ni laku..uolsss..jangan lambat2.
sesuai untuk semua.pelajar ke,pekerja ke,suri rumah ke,sape2 je lah..
semua boleh pakai dan nampak bergaya.


kat mana nak beli?
FBnoor wahidah



like page saya
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik iklan nuffnang nak kawen.
tenkiu.

26 comments:

Nora_Aniza said...

kalau pakai ngan kain batik ok jugak nie.

hazirahahmadrazi said...

nak beli, mama kita suka suruh kita pakai blouse sebab nampak matured dia kata! hehehe :D

CikMai said...

mai terpaut dgn yg vintage tuuu

♥ƨʏα~OƨoιɢɢO♥ said...

cantek!!yg k.zoey pkai 2 saiz ape? :)

♥ƨʏα~OƨoιɢɢO♥ said...

cantek!! blaus yg k.zoey pkai tu saiz ape? :)

Mia LiL Shop said...

cik zoey..buat la tutorial tudung yg dlm gmbr diats..pls..seyes nk tahu...

zOeY zAu YaH said...

nora: ha'ahhh...

zOeY zAu YaH said...

hazirah: dan jugak sopan haha..

zOeY zAu YaH said...

cik mai: try msuk fb akak tu.ada byk lagi warna n design.

zOeY zAu YaH said...

sya: saiz M :)

zOeY zAu YaH said...

mia: insyaallah klu ada masa ya? saya bz skit.

yanieyeap said...

cik zoey nmpak mature taw..hihi (^_^')..

blog-tips-kurus said...

yg pakainya dah memang lawo... :)

Atiqah Razak said...

cantik. mcm kebaya un ada. hehe

Ain Dzaya said...

barang murah kalau kita pandai mix n match akan nampak ohsem kan...

Ryne Moza said...

..nak payung..:-)

Miz Dayah said...

You look so sweet zoey :-)

reyna said...

Cantiklaa zoey pakai...kite tkut nk pakai..sbb tocik

pinky said...

yg zoey pakai plg cantik...=)

hazanis said...

sesuai dgn awak.:)

Cik Yatt said...

lawa! tapi yatt rasa mcm tak lawa je klu yatt pkai.huhu

Abdul Walid Ali said...

tinggalkan jejak di sini http://abdulwalidali.blogspot.com/

SpoRa CoMeL said...

Comel...

baby lydia said...

lbih dewasa gitu ;)

Jannatulnaim said...

cntik akak pakai..tapi akak bdn sy kecik je n rendah,sesuai ke pakai balus,,sob2

Mizz ErMa said...

cantik dan sopan sangat3..seswai dgn cik zoey..=)