product review: magic lip tint,3 jenis masker dan beauty tools.


Assalamualaikum..hari tu saya dapat produk untuk try.
diri sendiri bz tak sempat nak menerai,habis seisi rumah jadi mangsa testimoni saya.
produk2 ni memang best ! moh tengok hasil test mengetest saya tu.



TONYMOLY MAGIC LIP TINT.
RM26/1 JAR



kata pengeluar:
lip tint ni kaya dengan bahan melembabkan,tiada kandungan paraben,warna yang natural,senang dibawa kemana2 dan senang digunakan.memerahkan bibir selepas disapukan,mengadungi vitamin yang membantu peredaran darah dan menyihatkan.


3 perisa dan 3 kaler.
strawberry,green apple dan grape.
ini pakai kat mulut,bukan masuk mulut.
tu carik nahas ke hape tu? bhahaha..




 

benda ni magic.sapu di kulit(bibir la hoi!) dan dia akan bertukar warna.boleh jadi pink,merah,peach,hitam,
eh tipu! warna dia ikut orang juga,bukanlah maksudnya otak kau blue dia kan jadi blue,tapi setiap orang warna dia mungkin akan jadi berbeza..haa tu maksud dia.
HAHAHA*gelak tiada motif.










ini saya yang punya.
warna ungu dan perisa anggur.
bekas dia kecil molek.senang nak sumbat kata dalam bag.
takde tumpah2 ke hape sebab dia jeli bukan cecair.

















tekstur dia macam jeli.
bau wangi anggur.
nampak kesan colek tu? rakus punya tukang mekap.. hahahaha uhuk!











sebelum pakai lip tint ni.
bibir pucat2 dan kering kan.


















selepas pakai lip tint ni.
bibir bertukar jadi warna pink.
mula2 sapu dia macam petrolium jeli tu.tak nampak lagi warnanya.
lepas tu pelan2 dia bertukar.
jangan berangan bertukar jadi otromen ke hape...tukar warna je senah.








   best benda ni.dia tak lekit2 macam lip gloss.tak 'berat' macam lip balm.kalau bibir kering dan pakai lip balm kita mesti rasa wax dia tu kan.tak selesa dan tak sedap...euww!
tapi yang ni tak..dia rasa ringan je.bibir lembab dan lembut.bau wangi dan perisa sedap.jimat masa sebab takyah susah2 nak pakai lip balm,lipstick dan lip gloss.3 benda tu weh.sapu je magic lip tint ni,fungsi dia dah jadi macam tiga2 benda tu.terer kan?








abaikan pori besor macam dinosour tu T_T.
warna dia sangat cantik! saya pakai jadi kaler pink lembut.tapi kadang2 bila saya pakai dia jadi pink terang.
kalau pakai dengan lipstick warna dia akan tukar juga ikut kaler dan keadaan.magic hapa ni? muahaha.
tak tipu,memang bibir rasa lembut,lembab dan nampak basah2 full lips gitu..macam pakai lip gloss je,tapi tak pakai pun.






SHISEIDO WHITENING MUD MASK.
RM2.50/1 PCS
RM20/10 PCS

kata pengeluar:
mask ini dengan teknologi penjagaan kulit sheseido terbaru memutihkan,memulihkan dan anti penuaan.mengandungi sebatian yang berkesan memerangi penuaan kulit yang dikenali sebagai REVITALIZER LAG.ia cepat diserap ke dalam lapisan kulit,membenarkan kulit untuk mengekalkan kelembapan dan nutrien.
melawan bintik hitam,jerawat,tompok akibat matahari,mengurangkan saiz liang pori,mengurangkan kedutan,meningkatkan pertumbuhan semula kolagen kulit dan keanjalan.
membuatkan kulit lembut dan licin.



tekstur dia krim likat.sapu seluruh muka dan biar kering.elakkan kawasan anak rambut,kening,mata dan kawasan yang lembut dan sensitif.saya suka sapu nipis2 sebab cepat sikit kering.
ada bau yang mild.satu paket ni kita boleh pakai 2,3 kali.jimat tak? jimat tak? bila tunggu kering ni muka rasa sejuk je..












dah kering tu silalah tarik sambil menahan sakit..eh tak..macam scary je haku tulis tu kah kah..
masker ni jens peel off.bila dah kering kita tarik2 dia.feeling best betul time ni sebab dia kuat melekat.tarik2 tu kotoran akan keluar.
kulit jadi lembut sangat2..dan rasa fresh.tak caya silalah cuba sendiri.
best betul! 











taadaaa! kulit jadi lembut.
bila tengok cermin,cermin pun jeles pasal kulit dah nampak putih sikit.
boleh bajet comel ala2 budak korea.
korea tengok nangis ni weh! hahahha.











SHESEIDO NATURGO BLACK SEA MUD MASK.
RM2.50/1 PCS
RM20/ 10 PCS

kata pengeluar:
mask ini berasal dari lumpur laut dalam termasuk mineral dan natural essence.
membersihkan pori dengan mendalam,menyeimbangkan pengeluaran minyak dan sebum,mengurangkan pigmentasi untuk kulit yang cerah.
pengunaan dalam masa yang panjang akan menggalakkan proses pemulihan kulit.membuang kotoran dan mengurangkan jerawat.sesuai untuk kulit sensitif, berminyak dan kombinasi,mengecilkan pori,menanggalkan kulit mati dan meninggalkan kulit yang sangat licin dan segar.



CCE cuba yang ni.
tekstur krim hitam dan likat.
bau mild.satu paket boleh pakai 2,3 kali juga.
sapu seluruh muka dan biar kering.kalau saya suka pakai nipis2,cce suka pakai tebal2.tapi ini saya yang sapu,jadi suka hati arr kan nak sapu nipis ke tebal ke muahaha..









ini jenis peel off juga.
kering je terus tarik hiyakkk!!!
sampai tertido cce nih T_T
saya tarik tang dagu dia pun dia tak sedar2...tapi rajin tarik tang dagu dia je,part lain buat sendiri la..haha..












esok tu bangun dengan muka berseri2 lah kononnya makcik ni..muahahaha..
dia kata best.kulit dia yang kelupas2 tak rata tu pun tertanggal sekali.





SHESEIDO BLACK MINERAL MUD MASK.
RM2.50/ 1 PCS
RM20/10 PCS

kata pengeluar:
efektif menanggalkan bintik hitam dan putih hanya dalam masa 30 minit!
membersih dan memberi kesan pemutihan dan tegang.
















ini alin yang try.
tekstur krim hitam pekat.sapu seluruh muka dan biar 30 minit atau sehingga kering.
ada bau yang mild.
sama juga,satu paket boleh pakai 2,3 kali.
















lepas kering tarik dan tengoklah sendiri kotoran yang melekat tu.ni hasil yang alin dapat..euuww! ok..sangat geram bila tengok kotoran ni melekat kan.jadi uolss harus mentry dan tengok sendiri hasil kat muka uolss.
alin cakap muka dia rasa bersih dan lembut.
EPISTICK FACIAL HAIR REMOVAL.
RM6.00
cce yang pulun try benda ni.senang nak tanggalkan bulu2 dimuka.
dia tanggalkan bulu dari akarnya.
muka licin,mekap senang melekat dan tahan lama,pori2 pun mengecil.


20121118_202229
benda ni pula untuk tanggalkan bintik di hidung.
dia macam getah yang lembut untuk kulit.
senang nak picit2..tak sakit.



kat mana nak beli semua benda2 yang mables ni?
untuk pertanyaan dan order,sila klik sini:
fb page: Le Chantique Shope
owner: Zai Zack'a
whatsapp: 018-2452444
message only: 012-2292739


like page saya
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik iklan nuffnang nak kawen.
tenkiu.

16 comments:

Ain Dzaya said...

proud of you...lepas baca majalah remaja :')

shu said...

minat dgn yg cabut bulu tu..sakit x?

cik kumbang said...

menarik la :)

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

hahaha. kesian adk cik zoey. asyik kne usik je dgn akaknya. papepon. berminat la dkt mask tu. hehe

therylisa nurul ain said...

kat guardian atau wathson tak de ke :(

zOeY zAu YaH said...

ain: tq.

zOeY zAu YaH said...

shu: biasa je hihi..

zOeY zAu YaH said...

cik kumbang: try lah hihi..

zOeY zAu YaH said...

nur fatin: hehe..try2.best tau.

zOeY zAu YaH said...

therylisa: takde hehe..

Cik Yatt said...

wah smue produk best best..tak smpat nak try lagi ni..

sheera aya said...

kulit zoey cantik sgt!. yg masker tu mmg best je kan. penah pakai sekali, rasa licin sgt hidung lps tu. btw, kalau ada free time follow me ye. http://sheeraya.blogspot.com/. bru2 je buat blog. thank you awak. :)

MiSz fiFiEyQa said...

uwaah sume akak try ye..dah lame x pki mask..busy la..x sempat..huhu..tp mcm b'minat plak dgn mask black mineral tu..hee

dEdEQ dE wIshEs said...

AKAK .. NPE AKAK NI COMEL SGT ? COMEL LAAA .. SUKE TGOK AKAK MEKAP

Amira Zain said...
This comment has been removed by the author.
Amira Zain said...

Zoeyy, dh dpt dh epistick thanks ^_^