DIY seluar jeans yang kotor.

Assalamualaikum.


amboi cik puan datin markonah buat tutorial diy jahit2 pulak yer.
macam ajaib je kan..tapi takyah lah malukan diriku dengan cakap2 macam tu.
nangis kang T_T


saya kurus kering,jadi susah sungguh nak beli jeans yang padan.
kalau ada tu memang suka sangat pakai.asyik ulang pakai yang tu saja.
tapi seluar saya selalu jadi kotor2 kat sebelah kiri.
bila kotor dah tak best nak pakai.pikir punya pikir apakebenda lah kotor tu.
macam getah2.takmo hilang walaupun ditonyoh menggunaka kekuatan kuasa kuda -.-'
rupanya itu kesan gam bulu mata palsu! ye lah,seluar yang saya pakai time mekap customer
mesti akan lekat kotor2 camtu..cisss betul!


jadi untuk menyelamatkan jeans kesayangan dahku tu,
terpaksa fikir cara yang konon2 style.konon je lah kan.sayang punya pasal kita tangan2kan..
hoi apa nih? kahkah.


mari berDIY!
.
.
.

jeans yang kotor.erk eleh...cam sikit je kotor tu kan?
tapi tak best wooo..



mula2 sila gunting kawasan yang kotor tu.
gunting agak2 ler.ikut suka nak kasi lubang tu terbuka luas ke atau tak.saya buat lubang luas.
nak kasi nampak kain lapik nanti.


step ke-2 pulak saya guna hujung gunting dan cakar2 tepi2 jeans tu.
alaa...tepi2 bahagian yang saya potong tadi.sila rujuk gambar ya puan2.
cakar2 sampai dapat efek benang2 dia serabut dan ala2 rock.



taadaaa! nak efek lagi rock pun boleh.cakar2 je senanh oiii..



guna kain yang ada corak comel2.saya guna kain kapas murah tu ja.
potong petak2 dan saiz biar besar dari lubang2 kat jeans tadi ok.



tampal dari sebelah dalam.pastikan yang corak2 bahagian luar tu menghala ke atas
(menghala ke lubang2 kita buat).
nampak tanda merah saya buat tu? saya jahit tangan kat bahagian tu.
pandai2 lah uolss jahit ok.bila buat tampal2 kat seluar camni cam susah sikit nak jahit guna mesin.
jadi saya jahit tangan saja.



taaadaaa ! hey,uolss jangan gelak dulu,ini boleh jadi satu trend.
sekarang pun saya dah tengok orang pakai camni tau.
ini DIY lagik jimat.kene jimat weh..asyik beli seluar jeans baru je kang kopak
lah haku.kang tak cukup duit nak kawen nanti..kahkah.


p/s: ada sekali tu waktu saya keluar pakai seluar ni,
ada sorang laki pandang saya semacam saja.maybe dia fikir,
"kesian pompuan nih,dah la muka pucat,badan kurus kering,miskin pulak tu.
seluar compang camping..tampal2 saja".
kahkah..haku pitnoh abang tu ke hape nih?


like fanpage saya di:
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik iklan nuffnang nak kawen.
tenkiu.