tunku bantal moden tu boleh jadi bahaya?

Assalamualaikum..


uolsss....(kepochi),baru2 ni kite mengalami kejadian yang scary giler(ya a auu).
bukan jumpa hantu uolsss..kalau jumpa pun kite debik je..eh tak bukan debik,
kite tunjuk je muka kite tak mekap,14 batu dia larik uolsss muahahaha..
eh tak..tak..cakap besor haku nih T_T


dulu2 nak tunku badan kena guna yang berat gedabak kan.
sekarang nih ada versi moden dia buat cam bantal tu je.
dalam dia ada air,on suis dan bila panas off pastu dah boleh guna dah.


pelik benar lah kalau cik puan datin markonah takde benda ni sama.
kakak saya beli untuk saya guna bila badan rasa tak selesa sebab badan saya banyak angin.
selalu lepas dia panas saya akan off dan terus tuam kat mana2 bahagian badan yang tak selesa.
tapi satu malam tu lepas dah panas saya off dan biar jap atas katil.
tiba2 ada bunyi pelik,tengok2 bantal tu dah pecah uolsss...!
pecah keluar air panas berasap kemain lagi sebab tengah betul2 panas kan.
nasib baik pecah slow,kalau meletup memang habislah sebab dia jadi cekang time panas.
alhamdulilah Allah lindungi saya.kalau terus tuam badan macam selalu tu mesti dia pecah
kat saya dan melecur habis badan ni.


picture from google.
macam ni lah rupa tunku moden jenis bantal yang saya guna tu.



tak lama lepas tu masuk paper metro pada 7.12.12
lelaki berusia 25 tahun melecur sebab tunku moden meletup bila terlalu panas.
saya tak pasti pulak dia kena tunku yang macam mana.
semoga dia sembuh.


uolss kalau nak guna tu hati2 tau.
saya share ni pun sebab nak semua yang guna tunku jenis ni supaya berhati-hati.
tapi saya dah serik nak guna dah...tak terbayang la kalau melecur.
alhamdulilah sangat2 Allah lindungi saya dalam kejadian tu.
boleh pulak tiba2 saya tak terus guna cam biasa  tapi rasa nak biar dulu atas katil.
kalau tak?


like fanpage saya di www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage



klik nuffnang nak kawen.
tenkiu.

21 comments:

luqman zakaria said...

first time sy dgr pasal nih..nasib baik x jdi ape2 kat kamu..lepas nih kene ati2 lah kan..thnx share pasal nih.

✿Gucciey Lavender✿ said...

assalamualaikum . alhamdulillah , akak takde ap2 . haih . bhyenyeee !

ejulz said...

betul3. kene hati2.. :)

jemput join GA ni k.. :)

http://kampung-kameq.blogspot.com/2012/12/kamu-sahabatku-giveaway-by-ejulz.html

Ayumi Comot said...

huhuhu..bahayanya...baru tahu...boleh bgtau patient sebab patient saya ada pakai tungku cmtu

dEdEQ dE wIshEs said...

FIRST TIME TGOK DAN DGR SAL MENDE NI .. BAHAYENYE .. ALHAMDULILLAH .. NASIB BAIK ..

izzati husna said...

saya ada guna.. sebenarnya zoey nak guna bnda ni kena cas xboleh lebih 2 minit.sekejap je.sebab cecair dia memang jnis mengembang. kalau panas sangat memang meletup ;)

Puteri Panda said...

1st time tahu ada benda macam ni. syukur zoey tak terus guna. Alhamdulillah.. Allah melindungi zoey dari kejadian tu.

haney said...

uishh scary nye! dulu hani selalu pakai time sengugut. skrg da pakai avail, benda ni mmg simpan dlm almari je. hehe. tp, benda ni mmg agak scary. lg2 time kite tgh charge dia. bunyi nye menakutkan. huhuhu

Jaa said...

aa, saya pn ada bantal ni.. masa saya tgh cas dia, elok jer.. pastu saya cas hp, sekali dia meletup.. tp nasib baik suis dia jer yg terbakar... nasib baik hp saya tak terbakar sama...

Tulus Sweet said...

kawan saya ngan saya2 semua pakai benda alah ni.. huhuhu

hanani fiee said...

alhamdulillah tak jadi pape. ish bahaya btlla ! blh report kot .

Nini Mohd said...

bantal panas namanye ni.
yeke..bahaya ea. tak baca plak pasal berita tu.
aduhaii...my hasben pkai bantal ni.
kena hati2 la ni yer.

http://ninimohd.blogspot.com

yana said...

yapppp n zapppp.. memang betul entry kali ni pnah tjadi kat yana.

melecus la jugek walaupun die meleleh sikit demi sikit.

memula ingat ase panas tu disebabkan bantal tu memg tgh panas,rupanya air dlm tu MELELEH KELUAR MELALUI TEPI TEMPAT CAS TU..

geram pny pasal, buang terus. sb cecair yg keluar tudie dh jd bhan camical yg bhaya.. mgkn lau x buang,leh pch kot bl cas lg. huu

u.m.i.e said...

tak penah guna tapi penah tengok kawan guna..
scary juga eyh .. takut2 .. huhu

Cheida_Mymee said...

owh baru tahu bahaya ada jugak sebiji bntal ni

ct cheery said...

wah,bahaynya..lebih selamat guna cara lama mcm ni,berat2x pun xpelah..

Ayie Abas said...

dulu pernah jugak guna tungku mcm tu...huhu

Alynn Nyzaa said...

first time dgr..takutnya..terus rasa x berani nak guna..huhu~

.::: Princess MOMOY :::. said...

nasib baik dear tak apa-apa. syukur.
first time juga. thx sharing pasal benda ni. sebenarnya last week tergerak hati nak pergi cari satu. pas baca entry dear, terus cancel. huhu. takut!

Mizz ErMa said...

fuh, nasib baek cik zoey xsempat guna lagi..sy pon penah nmpk jgk benda alah nih kt kedai2 p xtau la pulak itu tunku..hehehe

amien_tasya@yahoo.com said...

ya allah ..nsib baik sy x beli .. huhuu