tunku bantal moden tu boleh jadi bahaya?

Assalamualaikum..


uolsss....(kepochi),baru2 ni kite mengalami kejadian yang scary giler(ya a auu).
bukan jumpa hantu uolsss..kalau jumpa pun kite debik je..eh tak bukan debik,
kite tunjuk je muka kite tak mekap,14 batu dia larik uolsss muahahaha..
eh tak..tak..cakap besor haku nih T_T


dulu2 nak tunku badan kena guna yang berat gedabak kan.
sekarang nih ada versi moden dia buat cam bantal tu je.
dalam dia ada air,on suis dan bila panas off pastu dah boleh guna dah.


pelik benar lah kalau cik puan datin markonah takde benda ni sama.
kakak saya beli untuk saya guna bila badan rasa tak selesa sebab badan saya banyak angin.
selalu lepas dia panas saya akan off dan terus tuam kat mana2 bahagian badan yang tak selesa.
tapi satu malam tu lepas dah panas saya off dan biar jap atas katil.
tiba2 ada bunyi pelik,tengok2 bantal tu dah pecah uolsss...!
pecah keluar air panas berasap kemain lagi sebab tengah betul2 panas kan.
nasib baik pecah slow,kalau meletup memang habislah sebab dia jadi cekang time panas.
alhamdulilah Allah lindungi saya.kalau terus tuam badan macam selalu tu mesti dia pecah
kat saya dan melecur habis badan ni.


picture from google.
macam ni lah rupa tunku moden jenis bantal yang saya guna tu.



tak lama lepas tu masuk paper metro pada 7.12.12
lelaki berusia 25 tahun melecur sebab tunku moden meletup bila terlalu panas.
saya tak pasti pulak dia kena tunku yang macam mana.
semoga dia sembuh.


uolss kalau nak guna tu hati2 tau.
saya share ni pun sebab nak semua yang guna tunku jenis ni supaya berhati-hati.
tapi saya dah serik nak guna dah...tak terbayang la kalau melecur.
alhamdulilah sangat2 Allah lindungi saya dalam kejadian tu.
boleh pulak tiba2 saya tak terus guna cam biasa  tapi rasa nak biar dulu atas katil.
kalau tak?


like fanpage saya di www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage



klik nuffnang nak kawen.
tenkiu.