bag raya haji saya.

Assalamualaikum...


saya ada bag baru..ini pun nak kecoh ke?
ha'ahhh..perlu lah kecoh sebab bag kali ni cantik dan semua orang pun berkenan.


selalu beli yang muda remaja,nak raya haji baru2 ni
teringinlah nak satu bag yang keperempuanan ala2 mak datin tapi versi comel lah..
HAHAHAHAHAHA uhuk !!! tercekik air liur haku !
ok,sambung...apa lagi,terus order bag sophie paris dekat PUAN HASLINA.


lawa wohhhh ! banyak pilihan pulak tu.
lagi best sebab saya ahli,jadi dapat beli dengan diskaun 20%
uolss nak jadi ahli?
untung jadi ahli,dia ada macam2 benefit dan produk.
takyah takut,ada nama saya tu kan? haaa moh ler jadi ahli.
p/s: 
sape2 yang daftar jadi ahli tu sila bayar yuran secepat yang mungkin tau.


1 
saya pilih bag yang ini.
serius memang lawa versi comel !
ringan tak berat,pastu ruang dia luas dan design mables..


1IMG_9792 
saya di hari raya haji bersama bag baru ala datin weewiitt !
bag ni sangat lawa.banyak lagi pilihan bag yang lawa2.
bila saya bawak bag ni mesti orang akan cakap cantik dan beli kat mana.


1IMG_9809 
cce bersama bag hasil pinjaman dari saya.
alolo kesian sebab dia teringin nak satu.nak pulak design yang sama..
harap maaf ye,no. yang anda dial tiada dalam perkhidmatan..tut..tut..tut...
muahaha kejam giler !


DSC07864 
ini pulak bag,katalog dan semua2 yang saya dapat lepas daftar jadi ahli.


1DSC07858
comel giler bag dia.
boleh bawak pi shopping,jalan2,dating2,pergi kelas pun boleh.
luas dan boleh bubuh macam2 kat dalam tu.
tapi jangan nak sumbat rumah sebijik ke,gajah badak ke...tu perbuatan over namanya.
*amboi muka dia...berkilat sakan T_T


baru2 ni ada story sophie paris masuk paper utusan.
duta dia farah fauzana.dah tentulah dia pun dok guna barang2 sophie.
nak baca story tu sila klik SINI



saya pernah cerita pasal sophie paris dan faedah2 jadi ahli dia.
boleh klik SINI



like page saya di


klik iklan nuffnang,saya mahu kawen(gatai sungguh..bhahaha..)
tenkiu.

tutorial: simple soft makeup.

Assalamulaikum..


hari tu rasa nak buat video mekap.
tapi sekarang malas sungguh nak tunjuk mekap susah2(eh bukan selalu macam ni ke?).
so jom lah tengok dan try mekap ni.



selalu berhasad dengki dengan tubeawak(youtube).
dia akan kurangkan kualiti video.hampas betul.

produk:
silkygirl liquid foundation.
elianto concealer.
naturactor loose powder.
canmake eyebrow mascara in dark brown.
miss rose 3d pallete in shimmering cream colour.
silkygirl pallete in soft and medium brown colour.
maybelline black mascara
maybelline hypersharp eyeliner in black.
silkygirl pallete in soft brown and cream colour(shading).
danni blush pallete in soft pink.
mac lipstick pallete in soft pink.


2
sebelum dan selepas.
dagu saya ada jerawat...ceceh sibuk nak cakap kat uols..
macam hal yang membanggakan je T_T


1
mekap yang simple.tak nak pakai bulu mata palsu pun ok.
tapi saya pakai.seronok2 nak melepas gian bermain bulu mata.


4 
muka putissss dari tangan? takpe,awak boleh cakap macam tu.
saya tak kisah pooonnn...


3
kamera saya baik hati.
dia selalu buat muka saya nampak gebu.
terima kasih ! *tak pasal2).


selamat hari raya aidiladha.
nanti saya bubuh gambar raya ye.


like page saya.



klik nuffnang nak kawen.
tenkiu.

kening tebal lebar adalah trend terkini?

Assalamualaikum...


siapa cakap kening tebal dan lebar tidak cantik?
sekarang adalah trend uolss..
moh tengok artis yang ada kening tebal dan lebar.
walaupun dibuang kat tepi2 tu,tapi shape asal masih nampak dengan jelas...
tebal dan lebar !



photo











auww.... lawa betul lah !
so sape yang ada kening tebal2 tu takyah rasa rendah diri ok.
kening tebal adalah cantik dan sangat 'in' sekarang ini.
very the gojes...muahaha...kau tengok? suka punya pasal sampai ayat pun tak betul.
p/s: semua gambar dari pokcik google.

jom like fanpage saya di www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik nuffnang nak kawen.
tenkiu.



product review: supra kryolan foundation,fantabolous deep pore scrub dan miracle 4in1 mask.best !

Assalamualaikum...


kak wan owner online shop kosmetik bagi saya produk untuk testing.
produk memang dah ada jual,saya je belum pernah cuba.
tengok resit pos laju,owh dari kelantan..patutlah k.wan lawa..hahhaha...
lepas tu terus laju2 nak cuba sebab sejak dulu asik fikir orang kelantan memang lawa dan awet muda.
uolsss nih...kalau dah fikir camtu mestilah maksudnya saya pun nak lawa macam depa
HAHAHAHAHAHA !


SUPRA KRYOLAN FOUNDATION

supra 
perbezaan sebelum dan selepas mekap guna supra.
sorang jurusolek artis yang popular pernah cakap
kalau mekap guna supra akan nampak macam anak patung!
memang betul pun.


supra2 
kiri tu supra dalam bekas kecil yang kak wan jual.
kalau nak tengok bekas dia yang asal boleh google k
tapi kalau dalam bekas asal besar dan mahal.cecah ratus ringgit gaklah.
kanan pula saya tengah test supra.sebelah pakai supra,sebelah tak pakai mekap apa pun.
mesti ada antara uolss yang akan fikir " euww tebal sungguh! kau ingat kau comel?"
hahahha..takyah caya,saya tambah2 ja ayat kutuk tu.


bagi saya si tukang mekap ni,ini adalah sangat mables! 
gambar ni sekali sapuan supra saja ! supra ni foundation yang beri full coverage.
sekali sapuan je pun dia tutup habis merah2,parut,bintik(macam jeragat),darck circle dan eyebag!
tepi2 kening yang berselerak pun dia tutup sama.takyah nak 'hide' teruk2 macam sebelum ni.
paling best takyah taruk concealer tebal2 macam selalu.tak pakai concealer pun!
senang kerja haku senah oiiiii...



supra1
hasil mekap guna supra.
sekali sapuan je nih.kat luar nampak licin dan cantik.
4 gambar ni saya ambil guna setting yang berlainan dan bawah kanan guna handphone.
eja handphone pun salah..ciss !


hebat tak hebat,semua cela kat muka saya ni dia cover.
tak pakai concealer langsung !
dark circle dengan eyebag saya yang teruk ni dia tutup habis.
sikit pun tak guna concealer bebeh !
 sila lah mentry.cepat beli kat kak wan
*kak wan ni best,saya tanya macam2 dia layan je..
cakap lembut ja,haku ni pungpang2 HAHHAHAHAHA!


FANTABULOUS DEEP PORES SCRUB

scrub 
uolss jangan takut tengok botol scrub takde sticker.sticker dalam proses.
depa tengah tunggu sticker sampai.tapi saya dapat produk dulu.
saya takde kerja siap edit letak bokeh uolss...muahaha.


kanan tu krim scrub ni.tekstur krim lembut tak kasar macam scrub2 lain.
dia macam minyak2 sikit tapi bila pakai ok ja.
picit 2 kali je pun kuantiti dah cukup untuk scrub seluruh muka.


scrub1 
1) dot2 scrub tu kat kawasan muka.terutama kat kawasan yang ada bintik hitam dan putih.

2) gosok ikut arah lawan jam.gosok sampai butiran scrub tu meresap.
butiran dia lembut,tak kasar.

3) cuci muka dengan air bersih sampai hilang semua kesan scrub.


KATA PENGELUAR:
sesuai untuk semua jenis kulit.
membuang sel kulit mati.
membuang dan mencegah whitehead dan blackhead.


lepas cuci tu muka akan rasa lembut dan licin.best sangat!
kalau amalkan 2,3 kali seminggu kulit akan susah nak dapat whitehead dan blackhead.
patutlah kulit kak wan licin habis ! haha..sempat pulak saya usha.
time pakai ni ada satu biji putih yang besar dan nampak jelas kat tepi hidung saya terkeluar!
biji tu macam whitehead yang dah mengeras bawah lapisan kulit(lupa ambil gambar).
punya lama saya dok picit,takmo kuar..tapi entah kenapa tengah2 scrub tu dia keluar.
padahal scrub tu lembut ja,bukan kasar pun.syabas wahai scrub!


MIRACLE 4IN1 MASK 
FOR COMBINATION SKIN

mask 
scrub ni serbuk macam bedak.bila tengok betul2 kat cahaya akan nampak serbuk bersinar.
taktau lah pulak tu serbuk apa.serbuk emas kot? haha..memandai je haku ni.


bancuh serbuk mask ni dengan air biasa.
kuantiti mask ni agak2 lah muka kita besar mana kan.
kuantiti air pun sama.ikut lah nak betul2 pekat atau tak.
kacau rata2.


selain ni ada gak mask jenis lain seperti:
FANTABULOUS ACNE MASK
FANTABULOUS COLD MASK
FANTABULOUS 24K GOLD MASK

kenapa kita perlu memakai mask?
menegangkan kulit muka.
menutup liang pori.
melembabkan kulit.
kulit menjadi flawless dan elastik.
menghilangkan stress.
menyerap minyak berlebihan di kulit.
menggantikan sel2 kulit mati pada wajah.


mask1
1) sapu mask ke seluruh muka.elakkan kawasan mata dan bibir.
kalau nak senang tanggal,letak kain kasa kat muka.pastu baru sapukan mask.
nanti kering tarik je kain tu dari muka.
tapi saya terus sapu guna jari sebab takde berus dan takde kain kasa.kesian saya kan? 
ceceh minta simpati.

2) pakai dalam 30 minit sampai kering baru tanggalkan.
saya pakai nipis,susah sikit nak tarik.sepatutnya pakai tebal baru senang nak tarik.

3) cuci muka bersih2 dan lihatlah kulit baru anda..ceceh..


KATA PENGELUAR:
mengandungi 4 kebaikan dalam satu mask iaitu
memutih,melembabkan,anti penuaan(anti kedut) dan anti sensitif.
mengandungi agrigeline extract dan collagen yang menyokong kulit muka
dengan nutrient terbaik untuk mengurangkan kedut.
menegang dan menganjalkan kulit.
bersifat lembut untuk semua jenis kulit termasuk yang sensitif.



masker ni antara masker terpaling best saya pernah guna!
bila pakai rasa sejuk sangat2.lepas tanggal  time cuci tu rasa macam kulit kena air ais!
efek sejuk tu lama tau.dah lap kulit kering2 pun rasa sejuk lagi.
kulit nampak cerah lah.rasa tegang dan lembut.


selalunya lepas pakai scrub dan mask lain,dahi,hidung dan dagu saya akan mula
keluar minyak.untuk test mask ni,
lepas cuci masker ni,saya biar sampai 2,3 jam tak pakai produk apa pun.
minyak takde langsung  tau! maknanya dia boleh control minyak.
lepas pakai ni saya pakai mekap,memang foundation dan bedak senang nak apply.
kulit dah elok kan,sapu apa pun senang dan nampak ok.
dalam gambar mungkin tak nampak,tapi sebenarnya dagu saya ada jerawat baru timbul.
lepas pakai ni,malamnya jerawat mula kecut dan 'mata' kat jerawat tu dah kering.
esoknya keluar putih2.


produk ni semua saya review bukan saja2 nak promote.
saya tulis dari pengalaman guna sendiri.kalau tak percaya,silalah cuba.
kuantiti produk banyak dalam satu packaging tu,so boleh tahan lama.


kak wan jugak ada jual produk lain seperti:
.
.
IQR 1000 -VITAMIN C WHITENING









BEAUTYSKIN ESSENCE







lain2 produk yang kak wan jual ialah
PUSH-UP TABS
INCHLOSS
KOREAN DRESS SKIRT
FANTABULOUS SKIN CARE

nak tau harga? nak tengok testimoni lain dan produk2 yang akak ni jual?
sebarang pembelian dan pertanyaan boleh terus berhubung dengan owner 
kak wan..
FB:  wan noorahila
FB PAGE: NAK CANTIK


like fanpage saya 



klik nuffnang nak kawen.
tenkiu.

SOLD OUT!.shawl half moon terbaru kini dijual! promosi raya haji half moon flower diamond 1 dan half moon flower diamond 2.

Assalamualaikum..


shawl half moon buatan saya kini kembali! wewwiittt!
design kat kepala tu lain.kali ini guna diamond yang super bersinar ! muahaha..
harga kali ni pun lain sebab diamond sangat mahal 
tapi memang jenis bersinar,terutama kalau kena cahaya.
kat line depan kepala tu saya tak jahit macam dulu,saya jahit mesin campur jahit tangan
supaya lebih soft dan kemas bila dipakai dan buat muncung.
banyak kali basuh dia akan jadi makin soft dan 'rata'.tak nampak kedut ke ape kat depan tu.
p/s: saya buat sendiri shawl2 yang saya jual.


t1 
ni labuh dia sebab hari tu ramai tanya pasal labuh dia.
saya buat shawl ni besar dan lebar,so dia jadi lebih panjang didepan.
dibelakang pun labuh juga.



TERMA DAN SYARAT:

- untuk membeli,sila mesej saya di inbox sini


-sertakan nama penuh,alamat,no.tel dan kod.

-pembayaran boleh dibuat melalui akaun maybank saya.
(akan diberitahu ketika berurusan nanti).

-barang akan dipos menggunakan pos laju sehari atau 2 hari selepas menerima bukti bayaran
(bergantung pada keadaan juga sebab pos sini cuti tak sama dengan pos negeri lain).

-PEMBELI YANG BETUL2 SERIUS SAHAJA!

-tidak boleh booking melebihi 48 jam(2 hari).

-pembayaran perlu dibuat dalam masa 48 jam sahaja(2 hari).
jika tiada pembayaran dilakukan dalam tempoh itu,
tudung tersebut akan dijual kepada orang lain yang berminat.

-harga tidak termasuk pos.
postage:
semenanjung RM7.
sabah dan sarawak RM9.



METERIAL: chiffon lembut

SAIZ: L tapi boleh adjust saiz waktu pakai.

BEADING: diamond bersinar.

KEISTIMEWAAN: senang jadi muncung.tak perlu guna pengeras fabrik.
boleh dibuat veil.
diamond bersinar.
sejuk dipakai.
saiz besar tapi boleh adjust saiz waktu pakai.
sesuai untuk orang suka tudung labuh atau biasa.
custom made.
boleh pakai macam2 fesyen.boleh tengok balik tutorial saya sebelum ni.
eksklusif design ni hanya saya yang jual.


PROMOSI!!!
sempena raya haji,beli satu harga RM63,beli 2 helai dapat harga RM120 sahaja!
(sehelai jadi RM60).boleh campur dan pilih dari kedua2 design tu.
tapi harga tidak termasuk pos ye.


AMARAN!
sebarang peniruan dari design2 saya,saya berhak mengambil tindakan.
tq.


SAPE CEPAT DIA DAPAT!
JOM SOPING !



SHAWL HALF MOON FLOWER DIAMOND 1.

tDSC07692 
kod: hm flower diamond 1 hitam.
harga: RM63(beli 2 helai untuk RM120).tidak termasuk pos.
status: sold to salsabila.


tDSC07728 
kod: hm flower diamond 1 putih.
harga: RM63(beli 2 helai untuk RM120).tidak termasuk pos.
status: sold to ihsaniah.


tDSC07703 
kod: hm flower diamond 1 krim.
harga: RM63(beli 2 helai untuk RM120).tidak termasuk pos.
status: sold to hirafidah.


tDSC07730 
kod: hm flower diamond 1 kuning.
harga: RM63(beli 2 helai untuk RM120).tidak termasuk pos.
status: sold to salsabila.


tDSC07715
kod: hm flower diamond 1 hijau.
harga: RM63(beli 2 helai untuk RM120).tidak termasuk pos.
status: sold to irine.



SHAWL HALF MOON FLOWER DIAMOND 2.


tDSC07722
kod: hm flower diamond 2 magenta.
harga: RM63(beli 2 helai untuk RM120).tidak termasuk pos.
status: sold to hirafidah.


tDSC07719
kod: hm flower diamond 2 biru.
harga: RM63(beli 2 untuk RM120).tidak termasuk pos.
status: sold to rohana.


tDSC07711 
kod: hm flower diamond 2 ungu.
harga: RM63(beli 2 helai untuk RM120).tidak termasuk pos.
status: sold to rohana.


tDSC07694 
kod: hm flower diamond 2 pink.
harga: RM63(beli 2 helai untuk RM120)tidak termasuk pos.
status: sold to zai.


tDSC07707
kod: hm flower diamond 2 kelabu.
harga: RM63(beli 2 helai untuk RM120).tidak termasuk pos.
status: sold to adani.



sape cepat dia dapat.
amacam mekap saya? main2 mekap ala2 indon..mekap depa tebal tapi lawa jugak.
nak beli? nak tengok? nak booking mekap?
silalah like page saya


klik iklan nuffnang nak kawen.
tenkiu.

product review: ABC acaiberry+colagen.nak tau berkesan ke tak meh la tengok bukti ni.

Assalamualaikum..


sitisitusanasini semua orang mahu kuruih2..
tapi tolonglah weh,mana nak cari produk yang betul2 berkesan?
nak pergi pusat kuruih WORLD2?? BEAUTY2? 
sila jangan berangan*kelip pok kelip pok pandang dompet T_T


tapi sekarang takyah risau uolsss...
saya nak tolong kenalkan dengan produk yang dah glamer dan terbukti berkesan!
kenapa glamer? sebab dia betul2 berkesan dan terbukti..itu pasal dia glamer.


ABC ACAIBERRY+COLLAGEN
ha'aahhhh...nak kurus dan cantik? silalah mencuba.


TESTIMONI


ahkak dah gojes dekkk...
memang akak ni gojes pun.tengok body lah weh..haha.


bukan berat je turun tapi badan langsing.


dah boleh bergaya.


nampak shape dan 'padat'.tak mengelebeh lah maksudnya.

pakai baju tradisonal pun akan nampak lebih cantik.
badan dah langsing dah.


lelaki pun amalkan produk mables ni.
nak hensem2,badan lawa silalah mentry produk ini kan.


LAGI TESTIMONI


silalah baca mesej2 customer ni..
.
.







KENAPA BERKESAN?




- 100% campuran bahan semulajadi buah acai berry dan herba cina.

- mengandungi buah acaiberry,aloe,chitosan,garcinia camboga,
dietary fiber dan green tea.

- tiada kesan sampingan seperti pening,jantung berdebar dan sering buang air besar.
jadi tak akan menganggu aktiviti harian anda.

- acaiberry telah terbukti mengandungi omega6 dan omega9
yang berguna mengurangkan risiko sakit jantung dan lain2 kandungan seperti
fosfor,kalsium,potassium,vit B1,vit B2 dan lain2.

- kaya serat dan membuat kita berasa cepat kenyang dan mengurangi nafsu makan.

- meningkatkan metabolisma tubuh dan memberi nutrisi kepada kulit.

- mampu menurunkan berat sehingga 40lbs(18kg) dalam masa 4 minggu !


SIAPA YANG PATUT MENGAMBIL PRODUK INI?

- wanita dan lelaki yang inginkan tubuh menarik tapi selalu tertipu dengan
produk2 kurang berkualiti.

- wanita dan lelaki yang selalu sibuk dan tiada masa lalu memerlukan
produk yang praktikal tetapi efektif dan memberi kesan yang besar.

- individu yang selalu travel tapi malas atau susah nak bawa supplement
yang rumit seperti perlu membancuh dan sebagainya.
dengan acaiberry anda hanya perlu makan sebiji sehari pada waktu pagi sebelum sarapan.
minum air masak dengan banyak untuk membolehkan lemak2 dibakar dan disingkirkan dari badan.


BAHAN2 ACAIBERRY DAN KHASIATNYA.

 aloe vera(lidah buaya).
anti inflamasi,anti jamur,anti bakteria dan membantu proses regenirasi sel.
menurunkan kandungan gula dalam darah(untuk pesakit diabetes).
mengawal tekanan darah,menstimulasi daya tahan tubuh terhadap serangan penyakit kanser,
digunakan sebagai nutrisi untuk penyakit kanser,HIV/AIDS.


chitosan.
chitosan merupakan serat haiwan yang mampu mengikat kolestrol dalam getah hempedu.
chitosan terdapat dalam kulit udang atau cangkang kepiting(cengkerang ketam kalau tak salah).
jika chitosan ini terkena asam lambung,senyawa tersebut akan berubah menjadi seperti gel
yang bukan saja molekul kolestrol dalam getah hempedu tetapi juga molekul lemak dalam makanan.
kolestrol dan lemak yang terbungkus(terikat,tergumpal kot) akan dibuang dari tubuh
melalui sistem pembuangan.
chitosan dianggap sebagai ubat pelangsing yang selamat kerana ianya adalah bahan semulajadi
dan mekanismanya tidak mempengaruhi sistem tubuh secara keseluruhan.
ianya hanya mengikat lemak dan kolestrol.
chitosan juga mempunya khasiat lain untuk tubuh seperti:
- memperlambat penuaan.
- mengharmoniskan sistem tubuh.
- meningkatkan daya tahan tubuh.
- mengaktifkan sel limpa.
- menaikkan nilai PH cecair tubuh.
- mengurangkan dan menghapuskan racun.
- melindungi dari sinar ultraviolet.
- meningkatkan fungsi pembunuh sel kanser.
- mampu menahan penyebaran sel kanser tumor.
- menurunkan hypertensi,menstabilkan tekanan darah dan membantu penyerapan kolestrol.
- menguatkan dan memelihara hati.
- mencegah pengumpulan kolesterol jahat pada hati.


gracinia cambogia.
mengandungi ACA iaitu zat yang mengurangi perubahan kabohidrat menjadi lemak.
menambah glikogen dalam badan dan membuat kita berasa kenyang lebih lama
tapi tetap berasa segar.
mengurangi nafsu makan mengurangi berat badan.


green tea.
mengandungi antioksidan thearubegins,epicatechins dan catechin.
antioksidan meningkatkan kekebalan tubuh,mencegah kanser dan sakit jantung,
mengawal berat badan,melindungi dan menyihatkan kulit.


dietary fiber.
serat makanan membantu mengurangi masalah pencernaan,
mengatur kadar gula darah dan insulin.
menurunkan kolesterol jahat(LDL) tanpa mengurangi kadar kolesterol baik(HDL).


CARA MAKAN.
makan 1 kapsul setiap pagi sebelum sarapan,
diminum dengan 8oz air suam.
seeloknya ketika perut kosong dan 30 minit sebelum sarapan.


 PANTANG LARANG.

- tidak sesuai untuk penghidap penyakit jantung,darah tinggi,stroke,
hati,ginjal,hyperplasia,glaukoma dan sawan(epilepsi).
- tidak sesuai untuk wanita yang sedang mengandung.

- ibu yang menyusukan anak pula perlu  minum air dalam kuantiti yang banyak.
elakkan pengambilan ketika haid.

- banyakkan pengambilan air ketika mengambil produk ini.

- digalakkan untuk makan dan banyakkan pengambilan buah walaupun
tidak berasa lapar(penting untuk bekalan tenaga).

- tidak digalakkan mengambil produk ini ketika sedang sakit atau daya tubuh badan sedang lemah.


DISAHKAN.


disahkan halal dan selamat.


dikilangkan secara GMP(sila google kalau nak tau gmp tu apa hehe).



AWAS PRODUK TIRUAN !!!


produk glamer macam ni mestilah ada yang meniru.
hati2 ye uolss..jangan beli dan makan yang tiruan.bahaya tau.
ini antara ciri2 dan perbezaan produk tiruan dan yang asli
(owner ni jual asli lah).



lagi ciri pebezaan antara yang asli dan tiruan.


kat mana nak beli yang asli ni?
kat sini..sila klik dan kalau ada apa2 yang uolss nak tanya,
boleh terus tanya owner dia tau..
(moyy's chaa).
dia ada jual produk lain gak.boleh serbu dan usha ok haha..


harga?
RM120 sebotol.
tapi 10 orang terawal akan dapat harga RM110 sebotol !
cepatlah serbu..



like page saya


klik iklan nuffnang bawah entry ni.nak kawen ni.
tenkiu.