Product review: the face shop volcanic clay black head nose strip.

Assalamualaikum.


CCE balik yo yo ooo ja dia dok promote pasal satu produk dari the face shop nih.
pastu selaku minah yang mudah terpengaruh,saya pesan suruh dia beli kat saya sekali.
tapi hampas the sibling of hampeh,dia beli kat dia sorang je...nasib baik ada
beberapa keping kat dalam satu kotak tu,dapat lah cewi nak try jugak.
tu pun dia nak pau haku RM2 sekeping...ni memang tak kenang budi ke apa ni?
tak sedor2 haku ni banker dia.. -.-'
tapi untuk review kali ni saya taruk yang dia pakai.nanti saya review yang saya pakai pulak.
so,maaf ler kalau review ni tak terperinci ke hape.



satu kotak ada 7 keping.harga tak pasti.RM18 sekotak kot?
the face shop kan produk korea...maka tak sah lah kalau packaging dia tak membajet korea comels2.
kalau nak beli,sila carik butik atau kaunter the face shop.selalu masuk jusco kat mana2 pun ade je kedai dia
maknanya tak susah nak carik kedai dia.


ini CCE..ha'aaahhh..uolss waras lagik,masih boleh bezakan CCE dengan cik puan datin markonah pompompom!!! (bunga api,kemain hover).
mula2 cuci muka dan bersihkan tapi tang hidung tu basahkan dengan air.
tanggalkan pore strip dari pelekat jernih dia tu dan lekat pore strip kat hidung elok2.
kasi dia melekat rapat ke kulit.kang dia nak tanggal bintik2 tu kan.
pastu tunggu selama 10 ke 15 minit dan tarik.toksah risau,tak sakit pun(kata CCE).


memang dia keluar weh! selalu pore strip dia tarik bintik dari pori2 kita yang kecil.
yang bintik kat dalam2 tu susah nak kuar.tapi yang ini ajaib!
banyak keluar dan boleh nampak jelas! tapi kamera henpon cap kambeng gurun 
tak boleh fokus betul2 T_T


tu kotor2 tu.kalau tengok real2 macam kagum bercampur jakun(haku ler tu).
pastu geli geleman..kahkah.


banyak yang keluar tapi dalam kamera ni tak nampak sangat -.-'


fokus sikit...



nanti saya try,saya review versi diri sendiri punya pengalaman pulak k.





like fanpage saya di:


klik iklan nuffnang nak kawen.
tenkiu.

17 comments:

najihahfara said...

sy suka pakai yang warna hitam. nampak sikit benda2 tu tercabut hehe

reyna said...

wahh,,,kat langkawi tak dok face shop mcm mna,,hee,,,nak jugak tarik nasi2 kat hidung ni

Iqa said...

wah.. macam best ;) musti try nih .. hehe.. haritu sy try yang bioglo product kurang sikit effect dia.. huhu

HanNis SaNia said...

Eee tak mo buat kelas make up kat KL ke?? kite dok petaling jaya.. klw ada buat inform ye. hehe khairunnisa@mpc.gov.my

dya said...

msa school dlu..selalu ada black head kt hidung..bila dah kertu ni dh kurang skit ada..mybe faktor usia kot..dya lm try ni produk ni..coz slalu je scrub gune kan safi balqis tu je..hihihi

Salwati Sapei said...

boleh try beli ni;)

precious moment said...

Salam singgah & follow cik puan empunya blog :)
time lepak sorg2 ni,bila singgah sini rasa terhibur pulak dgn celoteh empunya blog ni..hehe..keep in touch ya! :)

Siti said...

najihah: yg ni lg berkesan dari hitam2 tu.dia putih tp bila tarik mmg nampak real benda tu keluar sbb benda tu jd warna kuning2.

Siti said...

reyna: saya pun x tau..hehe..kat sini kami semua pi penang ja.kedah? rasa cam ssh ja nk cari brand camnih kan.

Siti said...

iqa: owh..ya ka.x pernah try brand tu lak hehe.

Siti said...

hannis: buat masa skarang hanya area kulim.klu psl mekap blh contact saya kt fanpage saya k.tq.

Siti said...

dya: sesetgh org byk benda ni.sesetgh org kurang atau takdak lgsung.yg ada tu blh la try benda ni.

Siti said...

salwati: try je..hehe.

Siti said...

precious: thanks.

Diri Beta said...

kak siti yang nih dengan yang shiseido mana agi best?..

Tulus Sweet said...

dah lama busy tak dpt terjah blog akak...huhu!
sy guna biore punya.sakit gila masa nak tanggalkan...

sya said...

kalau kat famasi ada x benda ni ??