Product review: watsons deep cleansing nose pore tape.

Assalamualaikum.


p/s: panggil saya siti ya ;)


sekarang sedang bermastautin kat ghumah kakak saya di ipoh.
tak tahu nak buat apa kat sini selain online.
pastu takde barang nak review,nak mentry,nak cewi,nak blablabla..pastu bosan sikit.
pastu kan semua benda yang terjumpa pun nampak cam menarik nak try.
termasuk satu benda yang tiba2 saya terjumpa.
kakna bagi kotak dia untuk saya sendal bawah laptop,cam menarik jeee...
pastu korek punya korek terjumpa sekeping yang tertinggal kat dalam tu..muahaha.


benda ni.cakap dalam dia ada 10 keping,bernasib baik punya pasal dapatlah sekeping.
kalau tak bernasib baik punya pasal,langsung hapa pun tak dapat bhahaha.
nasib lah tangan ni korek2 dalam kotak tu.terjumpa lah sekeping.kalau tak korek ada ka entry ni?
haaa jawab..jawab.


benda ni mesti lah beli kat watsons kan.tengok jenama la weh.
watsons weh watsons!(amboi marah).
harga toksah tanya..nak je haku tangan tangankan sapa2 yang tanya
(dia pun terjumpa ja menatang ni,lagi mau tanya pasal herga..kahkah).


dalam kotak ada pack camni.
saja je nak buat packing comel2..nak suruh bebudak gila korea beli la tu kan?
logik tak logik? haha.


satu pack ada satu keping produk.
dia kering kontang.laaaaa ingatkan ada cecair ke cam mask jenis lekat2 tu kan.


dia lekat kat plastik.pisahkan dari plastik.
guna hat putih tu,bukan plastik tu..sapa ajar kau guna plastik? kahkah.


cuci muka bersih2.lap muka dan basahkan hidung dengan air.
lekatkan pore tape tu kat atas hidung kita.
saya hentam lekat je,tak tau betul ka tak.tapi kat tepi2 garisan hidung tu tak mau lekat rapat.
bentuk dia tak mesra hidung...haha.pandai2 lah tekan2,adjust2 ok.biar selama 10-15 minit.pastu tarik..!
cuci dengan air.



kesan dia?
bila pegang tape tu mula2 rasa cam kertas biasa jeee...
lepas dah lekat kat hidung dia rasa cam pakai sealer tape kat kulit..haha.
time nak tanggalkan tu takdelah sakit sangat.biasa ja.
kotoran yang keluar tu ada,tapi saya tak ambil gambar sebab kamera takmo fokus elok.
dia tarik lebih banyak kotoran dari pori2 yang kecik.
yang pori2 besor gedabak dan ada kotoran dan bintik besor2 tu dia tarik sikit2 ja.
agak2 yang dah terbenam sikit kat bawah pori tu harap maap ler.
dia tak tarik habis pun.tak berapa puas hati lah sebab tak banyak yang keluar.
kalau uolss nak try boleh je...kesan dia mungkin berbeza untuk setiap orang kan.



like fanpage saya di:


klik iklan nuffnang nak kawen.






10 comments:

najihahfara said...

sy suke pkai yg wane itam..nmpk sikit bnda tercacak2 tu huhu

shu said...

sy pun bru ja guna ahad lpas..blhla dr xda..hehe..heal pharm paling best tp dh discontinued..huhu..

✿ pink velvet ✿ said...

nak try! nak try!

Zayla Abdullah said...

Try pakai skinlite nose strip dari Sasa, the best nose trip yg i pnah jumpa..kalau pergi sasa mesti beli berkotak2...sbb selalu out of stock kat sasa..

aziekz said...

pernah bli dan cb..
Tp hampa tak berkesan..
Can celetape biasa je..

Aida Jelita said...

wehh kita discontinued guna benda ni dah, sebab menysusahkan tak mesra hidung. kalau pakai kena gunting gunting kasi boleh ikut bentuk hidung. tapi nose pack paling best and kaw kaw pernah guna adalah oxy. memang semua cendawan hidung yang tumbuh tercabut

leyla luv ariff said...

kte suke gune bende niey..
tp kan ble kte gune,,
msti gatal idong..
peliks!!

Angel Bdadary said...

klu kt jb harga die Rm 6 plus2..
Better pakai Biore.. tak de irritation..

cik nur said...

jenama tuh la watsons punya jenama nie kurang sikit la zoey hehehe nur pun dah pernah try hehehe

Tulus Sweet said...

Watson adalah jenama yang kurang dari segi performance.cuma dia bagus dalam menjual produk2 yang lain. heheh!