Terasa nak shopping ini,ini dan ini T_T

Assalamualaikum.


p/s: nama panggilan saya ditukar kepada siti.panggil saya siti ya.terima kasih :)


Lepas baca entry ni mesti hangpa semua pikir " materialistik gila pompuan nih".
erk eleeeh...lu apa problem bro?! ceceh hardcore konon2.
hari tu buat entry gajet idaman taun baru.
sekarang buat entry benda2 idaman sepanjang tahun ni dan tahun2 kehadapan..kahkah.over melampau.
eh,bukan idaman tapi keinginan(bukan sama ka?).keinginan nak shopping secara menkhinzir buta bak kata johan hantu kak limah kelik ghumah hoiii!(panjang kod dia).





teringin nak beli perfume jenama nih sejak memula keluar dulu.wangi nak mampos !
tapi kerek betul,jenama ni eksklusif apakebenda entah.susah bebenau nak carik butik dia.
rasa2 dulu ada jenama benefit ni kat gurney plaza penang,tapi baru2 ni search tak jumpa pulak.
minta cce tolong belikan kat KL,tapi harap maap,makcik tersebut malas nak bersesak kat sana.
maka sia2 lah dahku memeujuk rayu..what the@#$%$??
eh jap,tak dapat perfume ini,perfume lain pun boleh rasanya.
asalkan I berbau perfume baru..AHAKS! gedik weh! T_T




nak shopping mekap mac!!!!
opkos lah bukan untuk pakai kat diri sendiri je,untuk customer2 I lah.uolss nih.tak paham2 pulak.
nak bawak duit setimba gi butik dia.pastu shopping cam orang gila...
KAHKAHKAHKAHKAH(belum pi pun dah gila T_T)



jangan buat2 lupa kat jenama bobby brown.
antara jenama mekap yang terbaik sekali! terutama mekap2 dari earth tone.
produk awak mables lah makcik bobby.
pastu tak pasal2 makcik tu jawab "yess i know,blablabla" pergh kerek!
kau nampak? tak ke vodoh punya dialog tu? kahkah.


nak shopping kat Daiso!
tempat ni wohsem bebeh.banyak sungguh benda2 comel.
dari barang2 rumah sampai ke mekap.tak ketahuan hala kalau haku masuk sini -.-"
kalau area dekat saya,queensbay mall penang ja ada.tu bukan dekat weh! bukan dekat sangat..bukan.
tapi google2 terjumpa ada seketul cawangan kat jusco ipoh! 
belakang ghumah kakak saya ja tu.awat tak pernah tau nih? ish2..
kasihaaannnn sambil beryahoo kat dalam jiwa...hahaha.





yang ni dah pernah cakap kat dalam entry lepas.
note II !
mesti beli,tak kira..tak kira(lempang muka sendiri).




owh ini juga...semat tahap yang takde tahap T_T
skrin tu sungguh tak tahan.saiz kompak kualiti dslr.sesuai untuk blogger cam saya nih..
ceceh..dan2.



pastu pikir2 terlupa rupanya saya perlukan laptop baru T_T
laptop saya sekarang ini sangat kasihan.tak sihat di sana sini..kasihannnyaaaa -.-'


membuat sepek mata baru yang super comel dengan harapan akan menjadi 
super duper comel selepas itu bhahaha.
power dah naik,kena buat sepek baru,tapi dilema sungguh bila fikir yang diri ni
mana tahan pakai sepek lama2.nanti migrain macam mana? haaa..macam mana tu?
tapi hati teringin nak buat baru yang comel2.baru2 ni cinta hati buat sepek baru pun design comel2..
terasa jeles cam nangis2 kat dalam kedai tu..kahkah.


ini tiap2 3 bulan pun mesti buat.jenama lens terpaling favourite.
kali ni nak buat yang kaler membajet minah saleh sikit.ye laaa..ye laaa..
bab membajet memang kepakaran kau ye senah? *nanges.


sunglasses yang baru!
baru2 ni anak sedara dah patahkan sunglasses saya T_T
maka,harus mencari yang baru.yang baru,yang berstyle,yang senang nak bajet mak datin..
eh tak,bukan bajet mak datin tapi datin seri..tak pun dato seri ke kan..
amboi T_T


ok,ini punya keinginan kalau anak pak seri pun boleh kopak weh!
kopak dalam tempoh sejam pulak tu! punya boros lah kata..kahkah.



tapi sila jangan bersalah sangka.saya jenis ada banyak keinginan,tapi saya akan
usaha sendiri untuk beli.lambat camna pun takpa,asalkan saya beli sendiri.
nangis mak haku baca ni..terharu sungguh ada anak kecil molek,baik hati dan suka berusaha..
HAHAHAHAHAHA...tak boleh blah puji diri.



like page saya di:


klik iklan nuffnang nak kawen.
tenkiu.

28 comments:

eZmALiZa said...

waaaaaahhhhhh...minat kita samaaa!! note II!! sabaqqqq.... tungguuuu....

dEdEQ dE wIshEs said...

AMBOI KAK .. BYAK NAK SHOPING TU .. HIKHIK .. ARAP BERJAYA DPT SHOPING SUME .. :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

kelasss nenek ITI berangannye kannn..

Izzah Azizah said...

yeahhhh ! sama seperti saya jugak. MATERIALISTIK ! hahaha :P

Cinta hazanis said...

shopping kat daiso best. brg murah2. hehe

Salwati Sapei said...

ermm..minat yg hampir serupe, tpi law sis, priority , makeup/perfume & contact lens (coz x pernh pakai lgi!!!arkk)

.::: Princess MOMOY :::. said...

banyak tu list dear. hehe
momoy nak cari sunglasses gucci atau levis.
semoga berjaya dear. usaha sampai dapat okay. motivate dan reward untuk diri sendiri. itu penting

cahaya mata said...

shade tu cantik gilerrr!!! hehehehe

reyna said...

wahhh...daiso bestnya...tak pa la sekurangnya dekat dengan penang...macam rina nie..lagi la jauh...beli iphone terus la hehe....beli ler camera nx1000 ...hee...

cik nur said...

hahahaha note 2 nak jgak cehcehceh hihih :)

Nastyna said...

aiyaaa cik siti, bagus ada keinginan, ada jugak hala tuju. muehehe selamat beli dan belah yer sayang. pssttt bobbi brown mmg best, sesuai sangat ngan kulit sawo tak matang kami.

Twins said...

daiso japan ada kat jusco station 18, ipoh..jusco yg baru bukan yg dekat kinta city tu:)

Siti said...

ezma: tu lah.sabar2..insyaallah ada rezeki kita nanti.amin.

Siti said...

dedeq: keinginan je tu haha..

Siti said...

babah: ha'aahh..bosan2 itu je lah kojernye..berangan bli itu ini..hehe.

Siti said...

izzah: meterialistik buat kita berusaha takpe haha.

Siti said...

cinta hazanis: yup..tu yg nk pi sgt tu haha.

Siti said...

salwati: hahaha..

Siti said...

princess: gucci lawa2...haha.g.luck untuk momoy jgk k..haha.

Siti said...

cahaya: yup...hihi.

Siti said...

reyna: ssh nk carik kan hehe..iphone x thn lasak x leh.saya ganas haha.kamera teringin yg gini ja.

Siti said...

cik nur: jom kumpul duit bli haha.

Siti said...

nastyna: yup..haha.

Siti said...

twins: yup i know sbb kakak saya dok tmn belakang jusco station 18 ni ja.thanks.

Sya Kiffli said...

salam siti...tetiba rasa lain sebab selalu dok panggil zoey....akak [un teringin nak beli makeup jenama mac ngan bb tu...tp kat lkw tak der lak...perfume tu bau best erk...akak pun minat giler ngan note II tu...tp x tau bila nak dapat...:)

Pelangi said...

Pewwit..nk g jusco ipoh tu, halo2 la tau..blh joi sekaki..haha

FARHIKMALSHOP said...

Salm siti.. nak email siti :) .. nk tnye skit la ,,tq

ana_achik@yahoo.com

Zia Anis said...

moga semua impian siti tercapai. i like your make up tutorial. teruskan berkarya. cheers, from germany