christian louboutin high heels.

Assalamualaikum.


saya mempunyai sifat maha kagum terhadap kaum2 perempuan yang tahan pakai high heels.
tambah2 kalau pakai heels jenama lubuk tin! eh tak..kau nak kene lempang nama dia sedap2 kau panggil lubuk tin? ni haaa..ni haaa..jenama kasut terpopular bagi orang2 yang gilakan kasut terutama celebrity.
CRHISTIAN LOUBOUTIN! ciuunggg!!!(sepotlight habaq hang).
camna lah saya tak kagum,sudah lah tinggi nak mampos! harga pun boleh tahan nak mamp..!
ok takyah sebut banyak kali..makin stress uolss baca kang T_T


- nama kasut ni disebut kris-shen-lau-bo-ton(betul kot..kahkah).
bukan lubuk tin cam mak nenek tadi sebut tu..eh jap,mak nenek? sape tu? sape? sape? muahaha.


- high heels dia tinggi senah oiii... 6 inci kot? kot je lah kan.dan ada tumitnya yang halusss gitu.
tak gayat ke hoiii?! paling penting adakah orang yang pakai tu selesa? terkedek2 bila jalan.
tapi memang ramai yang gilakan kasut ni.mungkin betul lah orang cakp beauty is pain...erkk!
kata louboutin:- 
" I WOULD HATE FOR SOMEONE TO LOOK AT MY SHOE AND SAY,
'OH MY GOD! THAT LOOKS SO COMFORTABLE!'
THATS NOT WHAT I WANT TO PROJECT.
BUT I'M NOT A SADIST.I DON'T BELIEVE SUFFERING MAKES YOU BEAUTIFUL.
BUT COMFORT IS NOT PART OF MY CREATIVE PROCESS."
haa'ahhhh...ye lah tu T_T


- kasut ni macam2 design.sekarang saya tengok orang gilakan design studded.
landak tengok ni mau nangis dia nih kahkah...tapi memang ohsem lah bebeh.


- setiap tapak kasut jenama ni akan berwarna merah.signature dia kot? haa'aaahh..rasanyalah
(cam pandai je haku nih T_T).


-ini yang terpaling nak pengsan ni.harga dia bukan sekupang dua untuk seketul,
tapi ribu2 cik kiah oiiii...! harga dia boleh cecah puluhan ribu sama harga dengan
seketul kereta buatan malaysia! makanya memang hebat lah orang2 yang pakai kasut nih.
orang cam haku ni tengok sambil nangesss kat dalam hati T_T


bawah ni antara design kasut christian louboutin
(pictures taken from google and  louboutin website).
.
.
.



kau tengok design2 dia? meleleh air liur,meleleh lagik air mata tengok.
saya pakai ni mau pengsan dan bangun..pengsan lagi dan bangun..
pengsan kocek nipis satu hal,pengsan sebab tak tahan sakit pakai tinggi dua hal.


orang2 kaya dan celebrity memang gilakan kasut nih.
.
.
.

kim kardashian salah seorang artis hollywood yang selalu pakai kasut jenama ni.



fazura pun pakai uolsss...



pergh!!! bukan je fazura selalu pakai,dengar2
2,3 artis lain pun gilakan jenama nih.takpelah rezeki kan.uolss kerja keras dan mampu.



inilah christian louboutin.tuan punya merangkap pengasas,pencipta,penpenpen semua dialah hoi!
kata beliau:
" WHEN WOMEN PUTS ON A HIGH HEELS,
SHE HAS A DIFFERENT ATTITUDE.SHE REALLY STANDS UP 
AND HAS A CONSCIOUSNESS OF HER BODY."


Shila Amzah Dikutuk Kerana Borong Kasut?
ini takdak kena mengena dengan louboutin.
tapi kagum betul sebab shila amzah boleh pakai kasut tinggi gila camni T_T



saya orang yang tak tahan pakai high heels.rasa sakit dan tak selesa.
jadi uolss paham2 lah kenapa saya kagum sangat dengan orang2 yang terer pakai tinggi2 nih.
pengsan weh! pengsan! tapi harap maklum,saya tak teringin sikit pun dengan jenama nih.
ukur baju di badan sendiri lah bebeh!




like fanpage saya di:
www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage



klik iklan nuffnang nak kawen.
tenkiu.

26 comments:

elyna mirsada said...

hehe..ely pn xleh nk pakai mula skt n sgt tak selesa pakai 4 inchi pn sy dah sakit ini kn pula berinci..mau pgsan daa..

Ardini Humaira said...

Datuk Siti pun pakai :)

cik nana said...

uii mak aihh tinggi sangat lah. takut. hihi

Fatin Jieha said...

cantik kan? studded yg black td tu kalau jumpa jantan keparat boleh ja bg penyepak teruih. landak tengok menangis setahun. haha.

Nastyna said...

hohoho comel la kamu ni. Above 4inches, memang sakit giler kaki pakai, nak nak jenis kaki kentot so kena jingkit lebih.

Miz Dayah said...

cantekk...tp mmg confirm2 tak mampu nk beli...hanya mampu tengok dlm gambar je....huhu

Puteri Panda said...

kalau pakai high heels rasa keyakinan tu tinggi sikit bagi saya yg b'size petite. cara jalan pun ala-ala model. boleh la berangan sekejap. kahkahkah.. seriously, memang rasa yakin bila berhadapan dgn orang. gaya kewanitaan tu terserlah. cara jalan pun tak b'terabur. that's my opinion. setakat ni paling tinggi saya pakai pun 5 inci. ngehh... :)

Cik Eka said...

eka x suka pakai heels yang tumit dia sejari macam ni.

sakit tulang belakang!

eka suka pakai wedges.
dia lagi stabil.Best.. hehehe

Nasuha said...

tinggi nya kasut.cntik2 smuanya..

najihahfara said...

gila tinggi hoho. tengok jelah. mmg x kan pakai tinggi2 ni huhu

Siti said...

elyna: ok lah tu blh pakai 4 inci gak.saya 1 inci pun dah penat nk jln haha.

Siti said...

ardini: org2 yg byk duit mesti ada punya kan? cam dato ct mesti punyaa..hehe.

Siti said...

cik nana: org tgk gerun haha.

Siti said...

fatin: tu lah.tp syg nak tenggalung sbb mahai haha.

Siti said...

nastyna: terkedek2 bila pakai hat 6 inci haha.adehhh.

Siti said...

mizz dayah: tu lah.depa mampu..kita mampu gak...mampu tgk.haha.

Siti said...

puteri panda: high heels akan buat postur dan cara jln lbh teratur n ala2 model.untung la klu terer pakai.mcm saya mmg x leh pakai.kang pernafasan saya ada masalah n trus penat.

Siti said...

cik eka: ha'ah..wedges lbh stabil kan.

Siti said...

nasuha: harga pun cantik..haha.

Siti said...

najihah: tau takpa.tggi bebenor.

ACIK. ily said...

perghh !! killer heels.. jelous tgk.. nak pakai tapi x dpt.. :(

✿ Milly Molly ✿ said...

Ohsem kot! Tp utk dinner ke ok la. Utk shopping mmg patah kaki! Haha

precious moment said...

tggi sgt!! sakit kaki jln lama2 ni..setakat nk bergaya2 ala2 posing2 boleh la pkai..hehe ^^

Ai Artkid said...

Kasut dia trademark tapak merah.
So, pd siapa2 rasa tak mampu pakai kasut dia, beli je kasut tapak merah yg cantik lepas tu 'berpoyo' lah
sesama anda..hehe.
Time free hair dulu, sy pakai heel tinggi2 5-6".
Sekarang pakai selipar adalah paling heaven. ><

El-Janna said...

kasut jimmy choo pun x rasa lg^^

shu said...

sy pun suka pkai heels sbb siTeddy suka pndang pelik bila pkai kasut rata..hehe..

KLIK SINI TUAN BLOG NAK KAWEN