product review: Loreal gentle lip and eye make-up remover for waterproof make-up.

Assalamualaikum.


tengah syok cuci mekap baru sedar...
"make-up remover dah nak habis tapi tak review lagi!"
ting! terus hegeh2 ambil gambar kenkonon nak review.
jadi la dari takdak langsung kan.review pun uolss boleh tengok dan dapat idea
nak try produk ni atau tak.
tapi hasil tu semua ikut orang ya.bukan semua orang pakai jadi sama.


taadaaa!
beli watsons.harga RM19.90 kalau tak salah.
saja nak try jenama ni.khusus untuk buang mekap yang waterproof sebab
saya pakai mekap yang waterproof.kalau tak pakai yang waterproof kang
muka cik puan datin markonah jadik ghost kak limah go back home kang..


bawah ni saja ja test tahap keberkesanan produk ni.
.
.
.
gambar ni guna flash.
kiri: bedak yang saya taruk tebal2 kat tangan.
tengah dan kanan: hasil selepas sekali sapuan guna makeup remover tu.
takdelah sekali sapuan terus semua bedak2 hilang.sama macam kebanyakan makeup
remover,kena ulang cuci sampai bersih dan takde kesan bedak kat kapas.
tapi yang ni not bad lah.senang gak tanggal.


lipstick.
kiri: lipstick yang saya calit banyak lapis.
tengah dan kanan: sekali sapuan ja dah tanggal.mables!


eyeshadow.
kiri: eyeshadow yang betul2 terang dan lekat warnanya.
tengah dan kanan: sekali sapuan hilang tapi bukan 100%.
kalau tengok betul2 masih ada sisa.


eyeliner.
kanan: eyeliner ni waterproof dan pekat.
tengah dan kanan: sekali sapuan kesan eyeliner hilang jugak tapi masih ada sisa.
maknanya kena ulang cuci guna produk ni baru dia betul2 hilang.


*sepanjang saya guna produk ni memang ok lah.
tak susah nak tanggalkan mekap.cuma yang betul2 waterproof kena ulang cuci
baru betul2 hilang.selalunya sekali cuci saya guna produk ni 
kat 2 atau 3 keping kapas baru mekap betul2 hilang.


*produk ni ada lapisan cecair jernih dan biru.
biru tu macam berminyak.nak guna kena goncang biar dua2 cecair
bercampur,lepas tu baru tuangkan di kapas dan tanggalkan mekap.
kalau tuang dan guna yang jernih saja dia tak berkesan.


*walaupun yang biru tu berminyak sikit,tapi lepas beberapa minit tanggalkan mekap,
kulit tak rasa berminyak pun.


* cuma satu ja tang produk ni yang saya tak berapa suka.
bila cuci kat mata dia rasa macam pedih2 sikit.tak selesa.


tak rugi try produk nih.agak berkesan dan puas hati.
cuma sepanjang saya try makeup remover,jenama maybelline paling best.
berkesan.bila cuci kat mata tak pedih dan rasa selesa je.
saya pernah review yang jenama maybelline.sila cari di label 'PRODUK'.
teringin nak try remover yang jenis susu tapi susah gak nak carik.


ada berita untuk uolsss...!
.
.
.

jom join.tak rugi belajar.ini flyers belajar mekap basic,yang bridal pun ada.
contact kalau betul2 serius nak join ;)


like fanpage saya di:


fanpage mekap dan tudung:


klik iklan nuffnang  nak kawen.
tq.


6 comments:

elyna mirsada said...

xpng guna lak..bse cuci ngna air bersih je..agpun ely xmake up sgt juz pakai bedak n eye liner je,but i likeeee ur make up zoey,he2

asimah md isa said...

dulu sy pon guna makeup remover.. tp skang dah jarang pakai.. sbb skang sy pakai extra virgin olive oil.. beli sebotol yg besaq baru dlm rm14 something.. berbaloi laa.. snang gila tggal make up even yg waterproof pon.. selalu klau pakai gel liner susah kn nak tggal tp ni snang je.. mata pon x pedih.. bahan kimia pon x de.. bleh la kalu nak cuba pas ni... just bg pendapat.. (^_^)..

Siti said...

elyna: guna yg ini lbh mendalam cucian dia.

Siti said...

asimah: dulu saya guna myk baby n zaitun tp skang x suka yg myk2.thats why saya guna makeup remover.

miss fluffy said...

sy selalu guna losyen je bila nk remove makeup...okey ke?tak pernah try lagi la mana2 makeup removal..;P
btw, like your blog...byk tips & review yg ohsem!!hiksss;D

zeera lily said...

ct..kite gna makeup remover yg sama! Start dr thn 2010 dlu... Ad membe cine suggest... Sgt best kn? Sbb dia betul2 bersih n hilang even dia brmnyk sikit..tp terus trasa kering...