awas akaun palsu !


Assalamualaikum.


sebelum ni orang curi gambar saja.kebelakangan ni orang menyamar sebagai saya terus.
takpe lah,apa saja niat dia Allah maha mengetahui.
bak kata ustazah,akhirat itu pasti,kita boleh tuntut disana.
yup! KEPADA ORANG SUKA CURI GAMBAR SAYA,MENYAMAR SEBAGAI SAYA DLL
YANG TIDAK ELOK,SAYA AKAN TUNTUT DI AKHIRAT KELAK!
ingat ye,tak jejak syurga seseorang tu kalau orang dianiaya tak maafkan dia.


sampai sekarang saya tak faham dengan orang suka menyamar dan mencuri gambar orang lain.
apa motif mereka? kadang2 menggatal dengan orang lain dan buat macam2 lagi.atau jugak dia dendam dengan saya? hanya Allah saja yang tau.
dah berlambak akaun palsu kat fb yang saya jumpa(guna gambar saya atau menyamar sebagai saya).
kat tempat lain macam myspace ke,tagged ke,twitter ke entah berapa banyak pun tak tau.
tapi sekarang saya tak peduli sangat.senang je citer,report kat cybersecurity malaysia
dan yang paling penting SERAHKAN PADA ALLAH DAN TUNTUT DISANA KELAK.
sekarang ni senang je nak trace ip addres orang tu.dari situ kita boleh tau lokasi dia kat mana
dan siapa dia..senang kerja kalau report..sebab ip dah ada kan?


yang terbaru.menyamar sebagai saya lepas tu add saya di fb.
takpe..saya serahkan pada Allah.siksaan Allah amat perit sekali.ingat tu.
kesalahan orang ni sangat banyak.
menyamar sebagai diri saya,gunakan nama saya,kelirukan orang lain termasuk customer saya,
mencuri gambar saya,membuat akaun palsu dll.nak report cukup senang.
saman nak? untung2 kaya dahku..kihkih.




senang je nak trace akaun saya yang real.
dalam setiap gambar saya akan letak alamat blog dan fb kan?(url).
url ni macam kat atas tu...fb saya yang real http://www.facebook.com/zoeyzauyah
apa pun nama yang saya ubah(sekarang guna nama siti aafiyah real zzy),tapi url saya tetap sama.
jadi uolss taip url tu terus akan ke akaun saya.lebih senang.
kalau melalui nama naik je akaun2 palsu terutama kalau saya dah tukar nama.





ini fanpage bisnes tudung dan mekap.


url blog saya:

url blog tudung dan mekap:

url youtube:

instagram:
siti_zoey (guna nama).


ini je yang saya ada.akaun kat tempat lain macam myspace ke,tagged ke,
tumblr ke,memang saya tak ada.kalau jumpa tu(url sama macam akaun real saya ke),
memang bukan saya.yang saya list ni je yang saya ada.


kepada orang2 yang suka curi gambar dan menyamar tu,
sudah2 lah dari buat benda yang ada niat tak elok.
ajal maut kita tak tahu,kalau tuan badan yang sebenar tak maafkan macam mana?
jangan main2 oiii..ingat neraka tu seronok ke?



jadi tertipu ye uolsss...
tq.

36 comments:

Phat said...

mcm2 la dia org ni

UniMeOw said...

cian akak..sabor je la yer..

nmpak sgt akak femes,sb 2 rmai org wat cmtu...grrrrrr

Siti(zoey) said...

phat: tu lah.

Siti(zoey) said...

unimeow: sbr lah yg msj dia minta buang n pdm.kalau x sbr trus je ambil tindakan drastik..tp we will see apa tindakan dia.

eZmALiZa said...

sabar la ye kak siti. biasalah, org mmg suke menyamar bile seseorang tu ade nama. cube kalau takde nama, mesti takde sape nak buat fake akaun. :)

Nursaila Norman said...

org glemer mcm zoey msti la ada je org nak bt mcm2..sabar jelah zoey eh..kitorg tau mana yg fake dgn yg real..jgn risau tau :D

Nurzakiah Hanum said...

macam2 kan

missdeqyien귀여운 said...

sabar la sis . Depa nie jenis nak cepat glamour . Biaq p biaq depa rasa kat SANA naty . Kalau kita marah berbuih buih mulut pon bukan depa (yang dok menyamaq) nak dengaq pon . Hope sis kuat . Depa jeles kat sis lettew .

sweet..sweet..story.. said...

Kalau melampau sangat elok gak saman je..

Farah Waheda Wahid said...

siapa yang kita approve memainkan peranan...

Siti(zoey) said...

ezma: masalahnya saya tak glamer pun huaa...

Siti(zoey) said...

nursaila: thanks.

Siti(zoey) said...

nurzakiah: alam maya mmg mcm2.

Siti(zoey) said...

missdeqyien: apa lah depa dpt klu menyamar kan?

Siti(zoey) said...

sweet: tu lah..blh dpt duit gak kan haha.

Siti(zoey) said...

farah: tak gak sbb depa curi dari page n blog.situ x blh private.yg pntg untuk apalah nk buat jht camni kan.

leyla luv ariff said...

kcian kak siti..
sabar k..
mybe org obses ngn akak..smpai nak mnyamar bgai..
nak mrase jd retis la tu..

BieLa NaBiLaH said...

cian akak.diorg wt cmtu..
sbb akak cntik sgt..

http://misszbiela.blogspot.com/
sudi2 la follow

Mime MF said...

mgkin dia minat kt you sgt2 kot siti..hehe alahai..mcm2 sbr ye..

nuraliasaqinaMY said...

Sabar jepah ;(

Cik Yatt said...

peliknye lahai org ccenggini.. ada mslah mntal agaknye

Izzah Azizah said...

bahaya nie ! takpe kak siti biar Allah jer yg balas.

Sye dah follow twitter akak. baru tau akak ade twitter rupenyer. hehehe

hana hadi said...

np orng nk guna nma kita ek? pelik...

Mizz ErMa said...

kesian cik zoey.. itu lah, bila dah popular, mmg akan kena la mcm nie kan..sabar jelah..hehe

no more u in my life said...

kecian dkt owg yg terkena 2....

Misz Illa said...

cIk CT yg chantek...maceh sbb sudi follow tite...caygggg awk sesangatttt.....
nway....moral of story,,
cIk CT kena ati2 tao....sai acc palesu tue,,

Ain Dzaya said...

kesian betul orang yang buat akaun palsu tu...sebab musababnya buat acc fake...takut nak tunjuk diri yang sebenar..

BUNDA a.k.a KN said...

bersabar yer..

Amanina said...

amboi..byk betul fb fake awk.. sabar k

balqisfz said...

mcm2 manusia skrg. cmtu lah kak. mkin dikenali seseorg tu, ade je. oklah akak dh trangkan kt kami.

Zarra Qaseh said...

Sabar je la...dalam dunia ni orang rambut sama hitam, tapi hati lain-lain..so, banyak kan la bersabar dan serah kan je semua pada Allah..ye takkk..:)

.::: Princess MOMOY :::. said...

ada juga org mcm tu dear
sabar je la
tapi harus report tau
dear , ini menandakan yang u ni mmg famous
tahhniah juga tau
btw, mesti org tu jeles ngan dear
u cute !

Miss SS said...

bahaya tu..

Nina Najwa said...

x pe kak yg penting sye ttp minat kak Zoey Zau Yah

mas ihsan said...

salam kenal dari indonesia.......

Jom ke blog saya Jabungleopark corp's berbagi template

Nurul Najihah said...

sabar_nye sis ~