Product review: Cathy doll petit tint(untuk bibir).

Assalamualaikum.


onlineshop chantek selalu selalu je ada benda yang comel2.
sebab tu selalu kena serbu.penserbu terhebat dah tentu lah gadis2 yang suka benda comel
dan suka nampak comel ! calit sikit..calit sikit..(geng)..(-_-")


kali ni saya nak review benda comel dan akan buat kita nampak comel.
"comel tak kak ton?"
"comel kak tonnnn"
minta maaf lah kak ton,kak ton pun boleh kalah lah kalau kitaorang gadis2 pakai
benda yang saya nak tunjuk ni...kahkah(tak kak ton..saya tak gelak kat kak ton pun..saya rasa kak ton memang lawa dan awet muda..anak kak ton lagi lawa..klu uolss terer sila teka sapa anak dia..jeng2x.).


Cathy doll petit tint.
harga: RM10 (tak termasuk pos).
tempat beli(onlineshop): chantek selalu(sila klik sini)


ohmai..! ohmai..! kenapa kamu comel sangat ni wahai petit tint?
teruja rasa hati bila tengok packaging comels begini T_T
ada 3 kaler.pinky pinky,redy red dan orangi orange.



dengan bentuk macam ni memang senang nak apply kat bibir.



kan dah cakap memang senang nak apply kat bibir.
buka penutup dah boleh terus sapu di bibir.boleh control pengeluaran produk sambil sapu.
eh?! pengeluaran produk pula..kau ingat ini kilang ke hape? bhahaha..



ini warna pinky pinky.
dalam packaging dia nampak oren tapi isi sebenar warna pink.


redy red ialah warna merah.
dalam packaging nampak gelap scary i told u ! wakaka..
tapi warna asalnya merah.atau sekali nampak oren jugak.
nampak je macam terang dan menakutkan tapi tengoklah kat bawah nanti hasil selepas pakai camne.
mesti terjatuh hati punya (^_^*)


orangi orange dah sah2 warna oren.
warna asalnya sangat2 oren.


HASIL SELEPAS PAKAI DI BIBIR:

ini saya pakai warna pinky pinky.
ohmai ! ini warna terpaling favourite !warna dia jadi soft sangat kat bibir.
cce pulak pakai warna orange tapi nampak tak jelas sangat sebab dia pakai sikit kot.
*tudung saya tu dari fabulousiti beauty & closet



yang ini saya pakai warna redy red.
nampak kaler dia sebelum pakai cam hardcore gila,tapi bila dah pakai di bibir
bukan main soft lagik.lawa tau.



ini pula warna orangi orange.
jangan pandang warna oren sebelah mata.
oren adalah trend dan oren dari petit tint ni sangat cantik.


- produk ni diformulakan di korea.

- ada vit-c,Q10 dan collagen.

- bau dan rasa macam candy ! hoii jangan telan lah !

- produk ni macam lipgloss ada,macam lip tint pun ada.

- bila pakai warna dia jadi soft.kita boleh control lah nak bagi terang ke tak.

- tahan lama dan tak mudah lekat kat gelas minuman.

- bibir akan jadi kering sikit(normal untuk produk bibir yang buat warna tahan lama).
so,boleh pakai dengan lip balm atau lip gloss supaya bibir lebih lembab.
gabungkan warna petit tint dengan warna lipgloss lain yang lembut2 pun cantik juga.

- saiz kecil dan senang nak sumbat dalam bag.

- penutup dia tak membuatkan produk tu meleleh dan comotkan luaran dia
(dan dah tentulah tak comotkan barang2 kita kat dalam bag tu).

- overall memang saya suka produk ni.
sekarang kalau keluar memang pakai ni saja sebab tahan lama dan warna cantik.
feeling gadis korea sebab nampak comel..kahkah(gelak pembajet comel).
cce pun berebut nak pakai bila keluar.feeling korea jugak lerr tu.....



sekali lagi kat mana nak beli?
kat sini: chantek selalu(klik sini)
(bukan saya yang jual tau,klik je link atas ni).
*sementara stock tengah ada nih cepat2 lah serbu beli.


like fanpage saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


like fanpage tudung dan mekap di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.

38 comments:

nuraliasaqinaMY said...

tesco tesco! eh kita ni dok dkt2 tapi tak pnah jmpa tgh jln :')

Rara Nasiha said...

Color dia menarik :)

Mime MF said...

apsal yg comel sgt packaging dia!!hehe *menahan diri dr membeli..muehehe~

cik chinta said...

jrg da soping 09 sjk pegnen.

leyla luv ariff said...

wah...comel nye..nak jgak...kedai2 tde jual ke??ta pandai la bli online nye..:'(

TeQah Khaire said...

Produk2 dr korea ni sume comel2 lah :)

Amanina said...

comelnya awak.. hehe
suka kalernya

pinky said...

cantek warna2nya....tgk zoey pakai pun dah rasa mcm nk makan...hehehe...

Syuhada Nasya said...

kita dah beli tint yg bntuk bulat tu.. haaaa cantik.. tp sama ja kan dgn yg ni? hhhe rm10 je

Siti(zoey) said...

nuraliasaqina: owh ya ka? takdk rezeki.

Siti(zoey) said...

rara: yup.menarik sgt.

Siti(zoey) said...

mime: comel kan.

Siti(zoey) said...

cik chinta: kegemaran mesti berubah skit bila p.nent kan? hihi.

Siti(zoey) said...

leyla: kedai biasa takde.klik link saya tulis tu pastu msj kt inbox owner dia ckp nk order yg mana.sng je :)

Siti(zoey) said...

teqah: btl2..

Siti(zoey) said...

amanina: kaler2 tu mmg lawa.

Siti(zoey) said...

pinky: hehe..pakai lagi lah rasa nk mkn sbb rasa candy.

Siti(zoey) said...

syuhada: yg ni lagi best tau..kaler dia lagi cantik rasanya.

adk dayah said...

hai kak siti..dyah silent reader akk dah dkt 2 thn :) jgn lpa follow blog baru dyh ye..bwu je wat ^^v

balqisfz said...

alahh kak. suka tgk tp aqis xsuka pkai kt bibiooo. huhuhu

*~♥Ekin♥~* said...

OMG shawl halfmoon yg ct pkai tu sgt cntik! suka color n design dia! ade lg x design cmtu?hee..

nadia farahida said...

comeyyy je siti ni tahuuuu ;)

BieLa NaBiLaH said...

thankz akak sbb follow..luv u !!!

serious comeyy sangat !!!

misz sheyla said...

dia mcm lip tint yg lain tu ke?? colourstay???

nabila biela said...

comelnyeee

Siti(zoey) said...

adk: tq.insyaallah i will.

Siti(zoey) said...

balqisfz: =)

Siti(zoey) said...

ekin: design camni dah sold out n x restock.

Siti(zoey) said...

nadia: mekap n gambar je buat nampak comey hehe.

Siti(zoey) said...

biela: welcome ;)

Siti(zoey) said...

misz: lbh kurang sama tp ada beza jgk.yg ni lg best.

Siti(zoey) said...

nabila: produk ni comel kn?

erna ana said...

comelnyaaa akk!!

Nurul Najihah said...

cantik warna_nye ~ sesuai dgn sis :)

Aida Ismail said...

Eeee nak jugak la. Cantik color merahhhh. Dah lama nak beli lip tint ni tapi tatau nak pilih brand mane.

Siti(zoey) said...

erna: comel sbb pakai lip ni yg comel hihi.

Siti(zoey) said...

nurul: try lah mesti sesuai gak dgn nurul.

Siti(zoey) said...

aida: yg ni best...try jenama ni.