Product review: Lohashill L-Glutathione scrub cherry strawberry.

Assalamualaikum.


scrub badan adalah acara wajib untuk saya..
dan juga girls2 kat dalam rumah ni(apesal nyampah sangat nak kena sebut 'girls2'?.semua mak2 dah T_T).
hari ni saya scrub badan pakai scrub baru.dah lah comel,berkesan pulak tu.
lepas ni boleh lah bersembang kencang kat CCE dan sekelian girls
"aku ada scrub best weh..." dengan gaya mak datin.tapi haku rasa mak datin pun tak 
cakap stail macam tu T_T



produk:
Lohashill L-Glutathione scrub 320ml
harga: 
RM37 (WM), RM40(EM).*harga promosi.
PROMOSI ! : free gift untuk 20 pembeli terawal !


ada 3 perisa..eh! 3 haruman....tapi yang available cuma cherry strawberry dan apple.


\
the packaging.saya guna yang cherry strawberry.
hoi laaa...kenapa cute sangat ni? *nangessss...
nampak kecik kan? sebenarnya sangat besar,320ml.sebesar lengan saya(dari siku ke pergelangan tangan).
cuba tengok tangan awak semua,dari siku ke pergelangan tangan tu besar/panjang kan?
berapa tahun nak habis pun tahu lah..untung sungguh.


bahagian belakang packaging.
ada cara2 guna dan kebaikan produk.takyah lerr bajet baca bahasa korea,
bawah tu ada bahasa inggeris tu haaa....(bebel cam mak nenek T___T)



ini kisah benar,tuan blog ni dia pelik sikit.pantang nampak benda comel terus nak pakai
tak pandang kiri kanan dah.lepas tu bebel sorang2 kenapa isi produk tak keluar.
rupanya....... T_______T (sila rujuk gambar kiri).
kat dalam dia tutup camgitu(tak tahu nak sebut apa).kena tanggalkan lah thambi..
makcik sebelah rumah pun gelak nanges2 kalau dia tau haku bengap camgini.. -.-'

packaging macam ni lebih hygiene sebab takyah celup tangan untuk ambil produk.
cuma picit saja.picit produk lah hoi !(emo pulak dia).



tekstur dia jenis gel yang ringan dan sejuk.
bila kena kulit rasa macam air je.tak melekit dan tak rasa 'berat' macam kebanyakan scrub.
picit dan sapu rata2 kat kawasan badan.


mula2 sapu,tekstur dia gel kan,teruskan sapu..lepas tu dia akan bertukar jadi macam gambar kiri ni.
teruskan sapu/tonyoh lagi sampai lah dia keluar semua hitam2 macam gambar kanan ni.
itu lah daki2 tersembunyi yang dah keluar.
dalam proses ni mungkin produk tu akan 'hilang' seolah olah dia menyerap kat dalam kulit,
jangan tertipu,terus ja tonyoh sampai keluar hitam2 macam gambar kanan.


produk ni boleh pakai sebelum atau selepas mandi.
tapi saya suka guna sebelum mandi.waktu kulit kering tu terus scrub.
habis scrub,mandi..waktu mandi ni saya akan gosok2 badan untuk hilangkan sisa daki dan scrub.



serius tak tipu,ini daki2 yang keluar selepas scrub satu badan guna produk ni !
ini antara scrub terbaik yang saya pernah guna.




KATA PENGELUAR:
- menyembunyikan jeragat dan lingkaran gelap yang tak sekata.
- membuang kotoran pada kulit anda dan sel2 mati.
- membuat kulit tubuh lebih segar,lembut dan gebu.
- memberi kesan wangian sepanjang pemakaiannya.
- menghilangkan pigmentasi.
- menyejukkan kulit.
- mempercepatkan proses penggantian sel dan menghilangkan parut.
- menghilangkan masalah kulit kusam.


HASIL PEMAKAIAN SAYA:
- antara scrub terbaik yang saya pernah guna!
- tekstur ringan dan sejuk.rasa macam scrub badan guna air.
- cepat bertindak menghilangkan daki.daki mudah tanggal lah kiranya.
- bau wangi sangat2! rasa macam nak makan dessert bila bau dia.
- tak melekit macam kebanyakan scrub lain.
- boleh nampak kulit cerah sikit lepas scrub.rasanya sebab dia dah tanggalkan daki2 hitam tu kan.
- botol besar sangat! untung beli sebab tahan lama.
- packaging comel.letak atas meja solek nampak comel2 je produk saya guna..
bhahaha..bab comel no.1...
- yang penting berkesan dan lepas scrub memang kulit rasa bersih dan nampak bersih.


overall sangat suka dengan produk ni.
sangat berkesan.tengok sendiri lah berapa banyak daki saya yang keluar.



sekali lagi kat mana nak beli?


cepat order sebab 20 pembeli terawal akan mendapat free gift !




like fanpage saya di:



klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.

27 comments:

zeera lily said...

wahhh..mcm best je..
ni kalau sy guna..brapa kilo daki la gak nye keluar..

Cik Yatt said...

takde wang la nak beli..belanja..hehe

Zaza said...

cover produk pun dah comel..agaknya kalau guna mesti berdaki2 kluar nanti..hehe

Amanina Sofea said...

fuhhh kena beli jugak.. dh la suka scrub bdn

UniMeOw said...

laaa ingat ka kecik...baru nak merungut produk ni mahal..hehe

Siti(zoey) said...

zeera: try dulu n tgk berapa byk keluar? haha.daki ni ska tersembunyi.

Siti(zoey) said...

cik yatt: tggu ade wang lah beli hihi.

Siti(zoey) said...

zaza: yup..mmg byk daki keluar guna ni.

Siti(zoey) said...

amanina: sapa yg ska scrub mmg kena bali.best woo guna yg ni.

Siti(zoey) said...

unimeow: x de lah.mmg dia bsr n thn lama.

cik chinta said...

nt lpas bank kot ble guna.

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk menarik ni..selalu tenyeh sndir ja..hahah

Nasuha said...

wah..packagingnya menarik..

silent m0de said...

mcm best je...nk cube gak la...=)

Siti(zoey) said...

cik chinta: ha blh sgt lar.lps bersalin kena jaga btl2 kan haha.

Siti(zoey) said...

nuyui: try guna ni..mmg berkesan.sng sgt daki keluar.

Siti(zoey) said...

nasuha: iye.

Siti(zoey) said...

silent: sila la cuba.best...

~AtiQaH~ said...

kak... produk apa yang sesuai tuk kulit yang dh kne sun burn.... warna pn dh sekata ni....

Cik Yaya said...

beshnyer scrub..
yaya pon suke scrub..bleh mghaluskan kulit ^_^

Mizz ErMa said...

fuyoo..cayalah scrub cik siti nih..misti xsakit kan sbb scrub yg sy pkai ritu dia mcm ada biji2, so pedih skit la kalo tonyoh byk2 kali..hehe

.::: Princess MOMOY :::. said...

BESTNYA menarik
ni yang terus nak klik order nih
thx dear review benda best nih

jemput join GA yer

Siti(zoey) said...

atiqah: kulit muka ka bdn? saya x berapa pasti produk apa yg ok sbb saya x jd sgt sunburn nih.

Siti(zoey) said...

cik yaya: yup.

Siti(zoey) said...

mizz erma: yg ni mcm tonyoh dgn air hehe.

Siti(zoey) said...

princess: momoy mesti suka benda comel gini kan? best tau hasil dia.try ok.

Syuhada AbdulRazak said...

salam. boleh pakai utk muka tak kak? :)