Beli produk berjenama melalui online !

Assalamualaikum.


tahu tak sekarang saya gila beli produk berjenama dari online?
wahh kelas kauuuu..beli online je senah.
tak payah susah2 pergi mall semata2 nak cari produk berjenama.
kat laman web ni lagi banyak pilihan jenama dan produk.harga lebih murah,original,
ada saiz kecil2 dan yang paling best kita boleh compare antara satu produk dan jenama ke satu 
produk dan jenama yang lain.semua di hujung jari !


saya dah beli macam2 produk dan jenama dari web nih.
nanti saya review ok? sekarang nak share dengan awak semua laman web 
yang saya dok pukul canang tuu...



best buy world malaysia ni adalah satu laman web yang menawarkan pelbagai 
produk berjenama seperti produk penjagaan kulit,kosmetik,pewangi,handbags,
pouch,set hadiah dan banyak lagi.semua hanya di satu laman web.best kan?


produk2 yang ada di  laman web ni semua dari jenama popular seperti 
SK-II, Estee Lauder,Clinique,Christian Dior,Calvin Clein,Etude House dan banyak lagi.
dulu kita rasa orang banyak duit je mampu beli brand2 ni kan? nak cari pun bukan senang
tambah2 yang duduk kat lokasi takde barang branded2 ni sangat(macam saya..sobss...).
tapi bila ada web ni,semua dah boleh beli dan pakai jenama2 ni tau..


laman web ni bukan calang2 tau.ia adalah international website yang beroperasi
di 4 buah negara iaitu malaysia,singapura,indonesia dan hong kong.
jadi jangan was2 kalau awak semua nak beli kat sini.service tip top dan bukan tipu2.



antara jenama yang ada dijual di laman web ni.
ada banyak lagi jenama yang ada kat sini.banyak lah pilihan kita kan?...hehe.



macam mana nak beli? senang je..
lepas tu login bagi yang dah daftar dan ada akaun dia,
atau kalau belum ada,sila lah sign-up.
ikut arahan yang dia bagi.senang sangat...macam sign-up facebook je..kihkih.
dah siap daftar semua, boleh terus shopping !



waktu nak shopping ni kita boleh pilih nak shopping berdasarkan kategori 'PRODUCTS' atau lain2.
senang macam ni.nak beli kosmetik,klik je 'cosmetics' dan semua produk kosmetik dari semua jenama 
yang available kat laman web ni akan keluar.kategori ni ada kat sebelah kiri web ni.



atau boleh juga pilih dan shopping berdasarkan kategori 'BRAND'.
kategori ni ada kat sebelah kiri bawah laman web ni.
klik jenama2 yang kita mahu,dia akan keluar semua produk dari jenama yang kita klik tu.



ataupun boleh juga pilih dan shopping dari kategori harga.
kategori ni ada kat sebelah kanan laman web ni.
klik harga yang kita mahu,semua produk dari lingkungan harga tu akan keluar.
senang sangat kan? boleh shopping ikut bajet kita.




yang paling mudah shopping kat sini sebab kita boleh bandingkan kebaikan produk
antara satu jenama ke satu jenama yang lain.
senang je,klik kat gambar produk dan dia akan keluar macam gambar kat atas ni.
dia keluar details2 dan cara guna.senang lah nak bandingkan kan?
kalau shopping kat kaunter jenama2 ni di mall,susah nak bandingkan harga dan kebaikan produk.
sebab setiap kaunter untuk satu jenama sahaja.malas lah nak jalan dari satu kaunter ke
satu kaunter jenama yang lain pulak.dah tu,bukan semua jenama ada kat mall tu kan?
sangat leceh.sebab tu saya suka laman web ni...banyak jenama dan produk dalam satu tempat. (^_^ *)



antara produk terbaru untuk bulan may.
ade je produk baru tau.makin banyak pilihan.



selalu ada diskaun,sale dan promosi.
produk2 yang ada promosi pun diaorang selalu akan email,so kita takde lah terlepas kan
(mereka dapat email kita waktu sign-up mula2 tu).




diskaun! sajeee jeeee kan...tak tahan betul.
memang best kat sini..selalu buat diskaun lah,promosi lah.



KENAPA SAYA SUKA SHOPPING KAT SINI?
- produk berjenama yang dijual di sini dijamin 100% original.

- banyak sangat pilhan.dari saiz biasa sampai ke saiz kecik2 tu.
kalau kat kaunter di mall,susah nak jumpa yang saiz kecik2.
kat sini ada,so senang lah kalau kita nak try test dulu kan.kalau beli saiz besar2
nanti tak sesuai ke ape,rugi la kan.

- kebanyakan produk dijual dengan harga yang murah.
contohnya perfume davidoff yang saya nak sangat tu,kat kaunter harga dia dalam RM200,
kat web ni saya tengok hari tu dalam seratus lebih je !

- laman web ni beroperasi 24 jam sehari,7 hari  seminggu.
bila2 masa boleh shopping.

- rasanya produk2 yang dijual disini adalah ready stock sebab bila sesuatu
produk tu takde stock,mereka akan tulis di gambar produk tersebut.

- cepat.saya beli selalunya sehari selepas membuat bayaran,
saya dah dapat produk.tapi kita kena faham juga,mungkin
jangkamasa penghantaran tu antara 2,3 hari bekerja bergantung pada pos juga.

- kalau kita nak beli hadiah kat sape2,senang nak pilih.macam2 ada kat sini.
set hadiah pun ada banyak.pilih je.

- cara pembayaran yang mudah.melalui bank transfer boleh,online banking boleh,
credit card pun boleh.

- penghantaran percuma kalau kita beli lebih dari RM100!
kalau saya shopping, mesti nak bagi lebih dari RM100 sebab lebih untung.free delivery.
kalau beli bawah RM100 kena caj RM10 untuk penghantaran.

- perkhidmatan penghataran untuk kawasan tertentu.hebat tak? 

- Ta-Q- Bin delivery service.tapi caj RM6 akan dikenakan.

- best buy point system.

- kita boleh dapat point kalau kita review produk yang kita beli(review di web bestbuy ni).

- dapat harga murah kalau kita beli sewaktu happy hour !
tersangat murah sampai tak sanggup lepaskan peluang untuk beli waktu tu.
saya cadangkan baik awak semua beli waktu happy hour ni.untung!

- promosi istimewa setiap bulan.contohnya,beli dalam jumlah tertentu dan dapat free gift,
promosi penghabisan stok,festival promosi,mega sale dan lain2.

- diskaun untuk belian borong.beli RM5000 dan ke atas,dan dapat 10% diskaun.



ORDER?
kalau awak semua masih pening2 macam mana nak order,
meh sini saya tunjuk contoh.
lepas dah daftar dan ada akaun bestbuy sendiri,terus je cari produk yang awak nak beli.
lepas tuuu...
.
.
.
klik pada gambar produk yang awak nak beli,dia akan keluar gambar besar macam sebelah kiri ni.
kat bawah tu ada 'ADD TO CART' dan kuantiti.klik situ.
lepas tu dia akan keluar macam sebelah kanan tu pulak.kalau nak shopping/tambah produk lain,
awak klik je 'CONTINUE SHOPPING' dan ulang step yang sama macam tadi.
kalau dah habis shopping,klik je 'CHECKOUT'.

dah klik 'CHECKOUT',dia akan keluar macam sebelah kiri ni.
check betul2 alamat.kalau awak nak produk tu dihantar ke alamat lain dari yang tertera,
boleh klik je 'CHANGE ADDRESS'.kalau alamat dah ok,isi ruangan komen tu.
ini kalau ada apa2 yang awak nak komen atau bagitahu mereka lah.
scroll ke bawah jumpa bahagian macam belah kanan ni.pilih cara pembayaran yang kita mahu
(saya bayar guna mayank2u je..hihi).dah settled,klik 'CONTINUE'.


check semula order dan details2 supaya betul dan tak salah.
awak akan terima email berserta details order dan confirmation number.
ikut arahan seterusnya(simple je,tak susah).


klik pada 'MY ACCOUNT' dan check order history,kalau order terbaru takde dalam senarai situ,
bermakna order awak failed.kalau benda camni berlaku,check semula  'SHOPPING CART' dan submit
order tu sekali lagi atau hubungi pihak mereka untuk bantuan.
selalunya tak jadi camni pun.senang sangat order.order ikut step2 dah boleh tunggu barang sampai..
saya tahu lah sebab saya dah shopping kat sini...hehe.




jomlah try shopping kat sini.macam susah dan banyak step kan? tapi senang sangat.
kalau tak caya,sila try shopping sekali,mesti jatuh cinta dan nak shopping lagi.
saya suka shopping kat sini..besttt.
nanti saya review produk yang saya ada dari laman web ni ok?



sekali lagi,laman web:


facebook:


like fanpage blog saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik iklan nuffnang.
tq.

27 comments:

pinky said...

ooo....akhirnya....jenuh akak tggu entry ni....=)

Izzah Azizah said...

bahaya website cengini..dah lah baru dapat keje. Habislahhhhh. Hahahaha.
btw, thanks kak siti pasal info :D

reyna said...

Sukerrrnyerrr.....sesuai sgt untuk eden yg duduk langkawi ni.....fuhh lega...siap sedia habiskan duit...

zeera lily said...

hi u...
Lama x dia nk proceed delivery lps pymnt..
Kdg beli on9 tru webste cmni.. Amik mse dlm 7-14 dorg nk amik stok dr supplier.. Pastu tmbh lg 2 ke 3 hr nk delivery... Adoii serik gak kdg..lemp gile..

Diyana Hani said...

wah..bestnya kak....nak melawat la..mana tau bkenan...

Puteri Panda said...

dah lama dengar website ni cuma tak berani nak beli. takut tak original tapi bila dah ramai cuba dan kata original, mula la tangan klik sana sini. hehe...

NinaAz said...

Wahhhh. Senang jea laaa. Duk dpn lptop jea

Siti(zoey) said...

pinky: hihi..tggu nanti saya review produk saya dari website ni pulak tau.

Siti(zoey) said...

izzah: haha..nanti2 beli lah.best tau brg2 n jenama yg ada kt sini byk.

Siti(zoey) said...

reyna: saya yg dok kulim pun apa kurangnya haha..ssh kan nk cari produk berjenama? skang blh bli online dah.

Siti(zoey) said...

zeera: yg ni ready stock.kalau takde stock depa akn tulis kat gambar produk tu.saya order lepas sehari buat bayaran tu brg dah sampai dah.cpt n sng sgt.

Siti(zoey) said...

diyana: sila2..mesti ada produk yg berkenan punya.byk sgt pilihan dan jenama.

Siti(zoey) said...

puteri: hehe..jgn risau,ini original.saya pun guna produk yg dibeli dari web ni ja.

Siti(zoey) said...

nina: haa kan? senang sangat.takyah susah nak pi cari kat mall tu.bukan semua jenama pun yg ada kat mall.

cik chinta said...

smkin mju khdpn. hbs det ku...

Nur Zulaikha said...

bahaya nih..semua nak order kang...hik3

Siti(zoey) said...

cik chinta: hahaha...

Siti(zoey) said...

nur: order je semua yg berkenan haha..

Mizz ErMa said...

kedai2 online yg mcm nie nih mmg seswai la dgn mereka2 yg bz mcm cik siti..hehe

Elena Kay said...

wahh ni sgt best. sy dah tau website ni tapi mcm takot je nak beli.then bila kak siti dah try, sy pon nak gak. hehe

Leeza Eelza said...

bagusnya penerangan cik siti ni :)

SI MILLY'S said...

Wooo nice share. Thanks.

Ape pun kena tunggu gaji huhu. Baru sakan shopping !! :D

Siti(zoey) said...

mizz erma: bkn je bz,kat sini mmg takde sgt jenama2 ni semua haha..tu yg best shopping kat sini.

Siti(zoey) said...

elena: try shopping.jgn ragu2.saya dah shopping dah kat sini.semuanya ok.

Siti(zoey) said...

leeza: sbb saya nak org fhm dan tak nak org takut2 nk try shopping kat sini..hihi..best shopping kat sini tau.

Siti(zoey) said...

si milly's: yup.time gaji syok kan shopping sini.

Nora Karim said...

Zaman sekarang... semua dihujung jari je kan?... mudah!