product review: spa lightening salt.

Assalamualaikum.


uolss rajin tak pergi salun/spa? selalu kalau pergi buat rawatan spa
mesti ada guna garam kan? garam laut,garam bukit,garam masak(hoi!)
 semua mak nenek garam dia taruk kat body kita..pastu terjerit2 tahan sakit kena gosok..
PADAN MUKA! muahaha..tapi jangan ingat suka2 je dia taruk benda tu..
garam untuk rawatan spa tu bagus untuk kulit dan bagus untuk dalam jugak(aliran darah).
fungsi garam spa yang paling universal ialah untuk tanggalkan sel mati,haluskan kulit,
merawat kulit,melancarkan aliran darah dan macam2 lagi lah.


tapi sekarang ni takyah susah2 pergi spa uolsss...
sekarang boleh buat rawatan ala2 spa di rumah sendiri jek.gunalah garam spa lightening salt !
jimat belanja,beli satu botol boleh tahan lama.
boleh bajet mak datin kat rumah sendiri..makk datinnn sangaaatttt kan(nyampah) bhahaha.
pastu takyah buat muka tahan sakit kena gosok.gosok sendiri mana sakit pun.
(kalau kat salun/spa pun tak semua depa gosok sakit,saja je tuan blog buat kecoh =p)


produk:
spa lightening salt.

saiz: 
300gm.

harga:
RM10(tidak termasuk pos).

tempat beli(onlineshop): https://www.facebook.com/HisyfadzBeautyHome
(sila klik sini)



ada dua haruman.orange dan mixed fruits.
sama saja fungsi dia,cuma haruman berlainan.saya suka guna yang mixed fruits(ungu)
sebab wangi dan bau dia macam bau buah yang 'lemak2 manis'..amboi !
tapi kalau nak efek fresh,guna lah yang orange.wangi jugak.bau oren kan.




the packaging.di belakang ada tulis cara guna dan kebaikan produk ni.




suka sangat ala2 spa kan..hamik,3 gambar saya taruk..muahaha.
serius uolss kena try sebab garam ni best dan banyak kebaikan untuk kulit.




kena picit untuk tuang produk.kebersihan terjamin sebab takyah colek guna jari.




teksturnya bergaram dan cair.memang kasar sikit sebab nama pun garam uolsss.
kasar ni yang best nak sental badan ni.




saya suka guna waktu kulit basah.pakai waktu mandi.best sangat.
basahkan kulit,sapu garam ni dan gosok lembut.dia akan jadi berkrim bila gosok dan bercampur air.
gosok rata2 dan bilas dengan air bersih.kalau scrub kita kena gosok sampai keluar daki2 dan
hilang kesan produk kan? yang garam spa takyah camtu.kita cuma kena gosok2 lepas tu bilas terus.




waktu bilas tu gosok kulit betul2.gosok sampai hilang sisa tau sebab dia akan berbuih.
buih banyak.takyah pakai sabun mandi dah pun takpa.




saja tunjuk tangan.
hasil lepas guna garam ni memang best.kulit kita terus jadi lembut.
lembut yang tahan lama dan kulit pun jadi bersih,takde lah daki hitam senang muncul.



kata pengeluar:
merangsang keremajaan kulit dengan menanggalkan sel kulit mati.
 gabungan buah-buahan dan vitamin E,ianya baik untuk mengembalikan kelembapan
dan kulit sihat berseri.
kulit akan menjadi cerah dan terasa licin bila disentuh.
boleh digunakan setiap hari untuk hasil yang sempurna.



hasil penggunaan saya:
- best sangat sebab kulit jadi lembut.lembut dia tu tahan lama.
- kulit lembab.tak kering dan tak 'tegang'.
-bau wangi.
- badan kita rasa selesa lepas gosok dengan garam ni.
tambah2 kalau lepas gosok tu kita bilas badan guna air suam atau berendam.
perghhh! relaks sangat uolsss.perfect kalau malam2.senang nak tido sebab body dah relaks.
- kalau gosok guna ni takyah pakai sabun badan dah pun takpe.
dia berbuih,bau wangi dan gosok2 tu tu pun kulit kita dah bersih.
- boleh guna selalu.daki pun susah nak naik.daki ni yang buat kulit kita kering dan hitam.


overall memang saya suka spa lightening salt ni.
awak semua sila lah try.kena rajin jaga kecantikan..tak boleh kedekut dan tak boleh malas2.
nanti 10 tahun akan datang kita akan nampak hasilnya pada diri kita.
kalau bagus penjaagan kita,baguslah hasilnya.awet muda dan sentiasa berseri.
atau sekurang2nya,keadaan kulit dan diri kita lebih ok berbading kalau tak jaga langsung.
kalau tak jaga tu sila paham lah hasil 10 tahun lagi macam mana
(jahat pulak mulut tuan blog nih,pandai jek nak takutkan orang =p).



sekali lagi,kat mana nak beli?
kat sini: https://www.facebook.com/HisyfadzBeautyHome
(sila klik sini)



like fanpage blog saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.










9 comments:

❤~Emma Abduh~❤ said...

waa, mcm best jak..hihi

Selipar Putus said...

cantik tangan akak. hehe.

NinaAz said...

Ohh tidak. I pemalas. Bersih tgn dia. Tgn nina penuh parut. Parut kemalangan.parut kudis. Semua hadoooo. Hoho

sitizahara muhammad said...

cam nak cuba je..:)

ct cheery said...

bgus gak ni leh berspa kat umah..hehe

Cik Yatt said...

wah murah la..nak beli la camni

tenku butang said...

waaa.. patutle dia cantikkk sgt.. =)

Mya said...

ini sgt mgoda! :D

Izzah Azizah said...

wahh..baca jer rasa sedap jer..rasa rilekk...hehe. kena ade satu jugak ni !