product review: Honey delicious cheezy(sos cheezy wedges).

Assalamualaikum.


saya memang hantu cheezy wedges kat kfc tu.
sekali beli sampai 2,3 bekas terus! tapi kadang2 hampeh sebab sos depa taruk tu sikit,
wedges pun sikit... tak puas makan weh!
hilang nikmat dia..pastu bayar mahal,makan sekali tu je.



tapi sejak ada sos cheezy wedges yang kita boleh buat sendiri kat umah ni,
memang puas hati gilers lah makan dia.
lagi untung beli sos segera yang balik buat sendiri ni.boleh buat banyak2,
taruk atas kentang tu banyak2..takyah bazir duit bebanyak kat pokcik kepci tu dah.
pastu bukan je boleh taruk kat kentang,boleh juga taruk kat salad,kerepek,nugget dan macam2 lah.
untung weh..untung!


sebelum uolss tanya,meh nak bagitau details2 produk dan kat mana uolss boleh beli
sama macam saya.


produk:
Honey delicous cheezy.

harga:
RM10 untuk 1 hingga 10 paket,
RM9 untuk 11 paket dan keatas
(tidak termasuk pos).

tempat beli(onlineshop):
Le Chantique Shop(klik sini).




packaging honey delicious cheezy.
packaging dia agak cantik berbanding packaging sos cheezy wedges yang lain.
lagipun packaging dia kemas dan bersih.
saya pernah beli dari tempat lain,kebanyakannya cuma letak dalam plastik.
bila sampai kat saya,ada yang dah pecah dan produk terkeluar!
ya lah,proses menghantar tu macam2 lah yang boleh jadi kan? so,packaging yang kemas dan bersih
sangat penting tau.




bahagian belakang packaging.ada maklumat lengkap seperti bahan2,cara penyediaan,
tarikh luput dll.




untung bila ada honey delicious cheezy ni sebab boleh guna dan tambah kat apa2 makanan je.




luarnya tadi kotak,isinya pulak dipacking dalam plastik yang juga kemas dan bersih.





hari tu saya dengan kakak saya makan wedges dan keropok kentang bersama honey delicious cheezy.
wedges tu perisa spicy.itu pasal kaler dia macam hangit..
wedges makan dengan cheezy ni yang dah dibancuh menjadi sos.
keropok kentang tu pulak perisa original,kitaorang gaul dengan serbuk cheezy ni.
SEDAP ! rasa sebijik macam kepci punya.kalau taruk kat kerepek atau keropok rasa
dia jadi lain tapi memang sedap lah. kalau tak caya try lah weh.


*cara bancuh untuk jadikan sos:
bancuhkan dengan air panas,kacau sehingga sebati.
sejukkan dan hidang bersama makanan pilihan kita.




teringin balik dah.... T____T
nasib lah ada lagik bahan2nye.nak buat lagik...sebab ni lah untung beli yang boleh buat sendiri.
takyah bazir duit untuk beli dan makan sekali tu je.
yang ni boleh buat banyak kali.buat pun tak ambil masa yang lama.sat saja dah siap.




kerepek boleh,keropok pun saya dengan kakak saya hentam gaul serbuk cheezy ni.
sungguh memang sedap! uolss kena try sendiri untuk tau macam mana kesedapan tu
(taptap meleleh air liur gua beb).




nak bubuh sos ni atas dia boleh,nak cicah pun boleh.
kitaorang buat dua2 cara.baru nikmat habis...kahkah..kecur liur uolss.




sos yang memang terangkat habis! memang puas lah dapat letak sos cheezy ni banyak2 dalam makanan.
kakak dengan mak saya cakap yang honey delicious cheezy ni sedap dan tak masin sangat
macam yang saya beli kat tempat lain hari tu..satu family suka yang ni.
*suka letak sos dalam bekas camni siap2,kalau tak habis makan boleh tutup dengan penutup dia
pastu simpan dalam peti sejuk.nak makan,amik je terus.



uolss memang kena try.saya suggest sangat2 sebab sedap dan untung.
 kalau saya beli sos cheezy ni,memang beli banyak paket dan buat stok.
kadang2 siap boleh bagi kat kakak,anak sedara,bakal mak mertua..punya banyak stok lah kata..
wakaka.




kat mana nak beli?
sini: Le Chantique Shop(klik sini)
* untuk sebarang pertanyaan dan pembelian,sila berhubung dengan onlineshop ini sendiri ya.
saya tak jual,saya cuma share benda best dan tempat jual saja.



like fanpage blog saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage



klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.




14 comments:

siti ZAHARA said...

wahh..sedapnya chess..buh bnyk2..yum!!yum!!

GiGi_ChAnTiq said...

trliur kak!!

Little Things In Life said...

Nampak sedap :)

misz sheyla said...

sedap gak nampak..boleh try ni...

Nursaila Norman said...

akhirnyaaaaaaaa..lama sy cari sos cheezy ni..huhuhuhu! thx zoey..dh pm dh owner tu..nak byk2..hahaha!

Siti(zoey) said...

siti zahara: tau x pa..sedap.

Siti(zoey) said...

gigi: beli lah..kena try sbb sedap n untung.

Siti(zoey) said...

little: bkn je nampak sdp,mmg sedap pun.

Siti(zoey) said...

misz: mmg sedp..try tau.

Siti(zoey) said...

nursaila: good2..sdp yg ni..saya pun klu bli mesti bli byk2 punya.buat stock haha.

Puteri Panda said...

menarik! nak cuba la.:)

LaLa mhdnor said...

kecur air liur tgk cheezy tu, nak siket hehe

.::: Princess MOMOY :::. said...

suka sangat. thx dear. mmg dah lama cari pun

Syuhada Nasya said...

ya alaah kak, sedap nya.. teringat sos cheesy kfc hehehe terus lapar