product review: obuse lip tint orange,pink dan red.

Assalamualaikum.


saya suka pakai apa2 saja benda yang berbaur korea.
adakah saya membajet korea? errr...boleh lah dikatakan macam tu...boooo T____T
jadi saya suka pakai lip tint dan sewaktu dengannya.asal benda tu boleh buat saya nampak comel.
kadang2 keluar tak mekap pun tapi pakai jugak lip tint..dah pelik gila pulak rupa haku
sebab muka pucat lesi,tang bibir boleh pulak merah ala2 korea.arggghhh! i don't care(ececeh).


bila keluar produk bibir yang dipanggil obuse candy lip tint,mesti lah ai nak kan...
satu kepelikan yang dasyat kalau ai tak mentry benda alah ni.comel kot!


produk:
obuse candy lip tint.


warna:
ada banyak warna tapi saya cuba warna
orange no.3,pink(kod bawah dia tertanggal,so tak tau no berapa) dan red no.12


harga:
1 botol RM10,2 botol RM18,3 botol RM24
(tidak termasuk pos).
kalau beli satu kotak ada 12 pcs RM60 free postage+kawaii free gift.


tempat beli(onlineshop yang jual):
Le Chantique Shope(sila klik sini)
atau sms/whatsaap: 012-2292739




bentuknya..comel gilerrrr !
jangan risau,walaupun bentuk dia macam ni tapi dia senang 'berdiri' dan tak mudah sememeh.
penutup dia elok,packaging memang elok lah,so produk dia tak meleleh sampai comot2.
saiz kecik,ringan dan ditambah pulak packaging tak mudah meleleh,
so produk ni sangat best untuk disimpan kat dalam bag dan dibawa kemana2.




warna orange no.3




warna pink(kod tak dapat dikenalpasti).




warna red no.12




ada berus.sapu terus guna berus ni senang.takyah guna jari.
tapi kalau rajin nak guna jari pun apa salahnya..jari kau kot bukan jari haku..muahaha..
gengster kata kau..!
satu yang best,dia tak meleleh kat botol dan tak sememeh macam sesetengah produk lain.
sangat bagus.




colour swatches.
oren,merah dan pink.warna dia pekat,mudah melekat dan tone tu berlainan
dari lip tint lain..cotohnya warna merah tu..nampak sama macam lip tint biasa tu kan
tapi bila pakai dia sebenarnya lain.kena try sendiri kalau nak tau beza dia.
saya paling suka pakai warna orange dan red..nampak berseri sangat.




warna oren.sangai cantik !




warna pink..pink dia lain dari lip tint biasa tu.ini sangat comel tau.




merah ! cantik sangat2.



kata pengeluar:
- mempunyai 12 warna menarik.
- boleh digunakan sebagai pemerah pipi juga.
- tidak membuatkan bibir kering.
- mengandungi vitamin E.
- bau wangi susu dan buah-buahan.
- warna kekal sepanjang hari.
- tidak seperti lip gloss,lip tint tidak membuatkan bibir anda tebal dan melekit.
- jangan risau dengan warna didalam botol kerana lip tint ini sebenarnya menjadikan bibir
kelihatan semulajadi.
- lip tint dari jenis cecair ini mengandungi jojoba seed oil.
- cepat menyerap,bagus untuk proses pembaharuan kelembapan kulit dan menegangkan.



pengalaman saya guna:
- bau candy !
- warna pekat dan senang melekat  di bibir.
- warna terang,menyerlah dan tahan lama.
- bibir tak terlalu kering.boleh pakai dengan lip balm atau lip gloss kalau bibir uolss jenis kering.
- sapu guna berus dia tu ja senang nak bentukkan bibir bagi shape bibir nampak
sharp macam pakai lipliner.
- tak melekit di bibir.
- saiz kecik,ringan dan senang nak bawak pi mana2.
- penutup selamat,tak membuatkan produk meleleh dan mengotorkan botol.
- overall saya suka sangat2 pakai obuse lip tint ni..terutama warna oren dan merah.
terus nampak berseri2..uolss pun kena lah cuba.murah je.



kat mana nak beli?
Le Chantique Shope(sila klik sini).
atau sms/whatsapp 012-2292739
*sebarang pertanyaan dan order sila berurusan dengan owner dia sendiri ya.
saya tak jual.saya cuma review dari pengalaman sendiri yang guna dan shared tempat jual saja.



like fanpage blog saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.

27 comments:

ika sulaika said...

kita baru beli semalam warna merah tapi kod nombor 2 kod . yup , memang best pakai dan ringan . mmg sesuai dengn sye tpi .. sye x konfident lah pkai pekat2 coz sye bru form 4 . nnt kwn2 perli .. ish rse nk belsah je . tau lah jeles ken ..

Syafiqah Hashim said...

woww,lawanya warna dia...

mirza syazwina said...

suka warna orange,huhuu.cantik=)

siti ZAHARA said...

berkenan warna oren 2..o_O

Miss SS said...

cantiknya yg warna merah tu.. kankan? dgn siti cantikla kot, dgn sy tak..hihi..

siti, sy duk Selama ni..sebelah kulim je..nak request kls makeup buleh x smentara ada cuti sem..tp siti dah stop kan skrg.. wuwuwuwu *nanges

Umie Artoqiemie said...

serious letak kat mulut macam nak jilat sebab macam gula2 plak rasanya haha.

tenku butang said...

suka kaler orennnn! yeaaa!

Miss Volvo said...

heyyyy awak pung sama je mcm hanis zalikha kan kan asik buat product review je huahuahua :P

Zara said...

salam Siti...saya suka!!!saya suka!!!cantik sangat makeup2 awak...

nuyui a.k.a miss YUI said...

tak pernh try ni..mcm nak p beli gak..huhuuh

Syuhada Nasya said...

dah pernah pakai, warna oren and merah hehe best !

Mizz ErMa said...

0o..kiranya lip tint nih boleh pakai macam pakai lipstik ke cik siti? sy ingat calit2 skit aje kt bibir tu..hehe

Aida Jelita said...

ishhhhhhhhhhhhhh kenapa comel sangat! tergoda i tau

Siti(zoey) said...

ika: pakai je.

Siti(zoey) said...

syafiqah: yup lawa.

Siti(zoey) said...

mirza: sama la.

Siti(zoey) said...

siti zahara: :)

Siti(zoey) said...

miss ss: seua kulit pun blh.kena yakin je.

Siti(zoey) said...

umie: hehe..sbb comel sgt kan.

Siti(zoey) said...

tenku: :))

Siti(zoey) said...

miss volvo: sbb mmg ini genre blog saya...beauty blogger..so?

Siti(zoey) said...

zara: tq.

Siti(zoey) said...

nuyuiy try je sbb murah je no hehe.

Siti(zoey) said...

syuhada: kan..

Siti(zoey) said...

mizz: ada yg kena calit sikit2 tp obuse ni blh pakai mcm lipstick terus.

Siti(zoey) said...

aida: klu tergoda kena beli haha.

.::: Princess MOMOY :::. said...

berkenan tgk yang warna merah =)