produt review: bedak arab super summer cake kokuryu.

Assalamualaikum.


soalan bedak dan diri saya memang tak boleh dipisahkan dah.
sungguh tak boleh.hari2 orang akan tanya "pakai bedak apa?".
adakah bedak nyonya cap kaki tiga?,adakah bedak sejuk orang kampung semua ok!? 
haaaaa...kau tengok punya banyak soalan sampai pening2 ai nak menjawabnya.



tapi toksah risau,toksah stress sampai hentak kaki,
meh saya nak shared salah satu bedak yang saya guna.yang saya guna weh,
bukan yang saya nak promote mengkhinzir buta bak kata johan...muahaha.


produk: 
bedak arab summer cake kokuryu.
warna:
ada banyak pilihan warna,saya pakai warna
orange blush.

saiz:
50gm(besar nih).

harga:
1 pcs RM55(free postage & add RM5 for s/s) 
dapat free gift !
2 pcs RM100(free postage & add RM5 for s/s) dapat free gift !

tempat beli(onlineshop yang jual):
sms/whatsapp: 012-2292739



PACKAGING.

the packaging.
ini lah dia kotak bedak arab ni.pemes bedak ni sekarang.



belakang kotak ada details2 produk seperti bahan,cara guna dan lain2.



bertemakan chinese new year,bekas bedak ni berwarna merah ang2..
mungkin dengan harapan ianya akan membawa ong? haha..haku nih suka lah pandai2 :p



bedaknye.bedak padat sungguh.sampai sapu guna jari pun tak terjejas langsung,
tak melekat di jari langsung..haha.
tapi rupa yang cantik ini dah retak seribu sebab tercocok dengan kuku saya T__T

p/s: abaikan rambu ramba manik tu.tak tahu apa motif diri sendiri
tapi saya suka manik2 tu..haha.

dapat span sekali.dia tak letak sekali.span ni packaging dia kat dalam plastik.



bahagian belakang plastik dia.ada details2 dia.



CARA GUNA.
cara nak guna senang saja.basahkan span guna air atau lain2 produk skin care yag sesuai.
lepas tu pedap span kat bedak tu.



terus sapu di muka.tak kisah lah samada kita nak pakai foundation dulu
atau tak pakai foundation tapi terus guna bedak ni ja.
bedak ni agak tebal dan hasil dia macam bedak two way cake.


1) basahkan span dengan air atau apa2 produk skin care yang sesuai.

2) pedap span ke bedak arab.

3) sapu rata di kawasan  dahi,keliling mata,hidung,pipi dan dagu.
senang citer sapu rata2 seluruh muka.

4) guna bahagian span bersih tanpa calitan bedak,blend semula sapuan di muka tadi
bermula di dagu menghala ke atas.ni untuk meratakan warna.



WARNA.
belah kiri tak sapu bedak ni.belah kanan hasil lepas sapu bedak ni.
sebenarnya tangan saya gelap sikit dari warna muka tapi apa yang saya nak tunjuk
bedak ni boleh blend dengan warna kulit kita.
nampak dalam bekas warna dia agak oren/kuning dan gelap dari tona kulit saya.
bila sapu di tangan dia blend elok dengan warna kulit yang asal,bila pakai kat muka pun sama.
sedangkan tona tangan dengan muka saya tak sama sangat pun.bedak ni magic ka apa ni?



CARA CUCI SPAN.
apa yang specialnya lagi ialah span bedak ni.
dia berkualiti,elastik dan boleh dibasuh ! jadi span akan kekal bersih dan jadi macam baru.


1) gambar kiri tu lepas saya guna span untuk sapu bedak arab ni.

2) tengah2 tu saya cuci.boleh cuci dengan air dan sabun baby atau pencuci muka.
tapi saya guna pencuci muka dengan teori pencuci muka lebih lembut 
dan hygiene sebab nanti nak guna sapu kat muka lagi kan :p
tuangkan pencuci,gosok2 lembut memang sisa bedak akan terus keluar.

3) lepas tu cuci dengan air bersih dan pastikan sampai takde sisa buih dah tau.
kanan tu pulak hasil lepas dah cuci.jadi bersih macam baru !
keringkan semula span tu tau.angin2kan je.pastu masukkan dalam plastik dia semula.



HASIL SELEPAS GUNA.
tadaaaa ! ini ialah saya si tuan blog cik puan datin markonah weewiitt.
ini saya mekap guna foundation nipis2 pastu pakai dengan bedak arab.
walaupun warna dia tadi nampak oren dan macam gelap dari tona kulit saya,
tapi lepas pakai dia blend cantik jadi natural gini.


sorry lah kalau uolss terkejut tengok mata mak datin in the dream ni besor semacam,
dia ni tengah praktis main mekap ala2 barbie doll.dolllll laaa sangat kannnnnn.
tapi sebab lapar tak tahan sangat,mekap cepat2..bulu mata dengan eyeliner pun jadi tak kemas.
takpe,asalkan ada feeling2 doll tu kira jadi lah kan..muahaha.



yang ni pulak saya mekap tak pakai foundation tapi terus sapu bedak arab.
dia kan kena sapu guna span basah,so hasil dia agak tebal.
bila kita peluh ka apa dia tak terjejas.dia melekat elok kat kulit.


tadi feeling barbie doll,ini feeling princess arab..KAHKAH.
haku ni kan kalau bab verangan nombot satu baq hang !
nasib baik orang2 kat dalam ghumah ni dah paham sangat dah =P
kening abaikan sebab bersepah.kebelakangan ni malas sungguh nak perabis masa kat kening sendiri.




KATA PENGELUAR:
serbuk bedak dan cream base digabungkan secara saintifik untuk dijadikan
bedak,foundation dan pelembab didalam satu produk.
bedak ini mengandungi formula kencantikan yang unik dengan warna yang halus
serta tidak menggelapkan .
ianya menutup jeragat dan cela di kulit,menjadikan kulit anda kelihatan cantik.
ia menjadikan anda kelihatan semulajadi yang tahan lama berjam2 di bawah terik matahari
dan kelembapan.



HASIL PENGGUNAAN SAYA:
- bedak ni all in one.fungsi dia macam foundation,bedak dan pelembab sekaligus.
so sangat untung dan mudah sebab kalau nak cepat sapu terus bedak ni je.
takyah guna banyak2 produk asas dah.

- warna dia blend elok dengan warna kulit yang asal.
dia akan nampak natural.saya suka !

- tahan lama.saya mudah berpeluh dan kulit berminyak sikit.
tapi bedak masih elok dan mekap tak terjejas pun.
waktu tengah mekap guna bedak ni saya saja nak test,saya tak buka kipas.
nak bagi berpeluh,memang peluh menitik bukan main lagi !
tapi bedak kekal ok ! ini sangat bagus.

- hasil bedak ni tebal macam two way cake.
sebab tu boleh pakai dia terus takyah pakai foundation atau concealer dah.
saya dah try dua2 cara.bersama foundation dan bedak arab ni saja.
dua2 hasil mekap jadi elok.tapi saya suggest kalau uolss ada masalah jerawat yang timbul,
nampak jelas atau banyak,pastu parut ke kan..lebih baik pakai dengan foundation.

- nampak gebu ! gebu macam patung ye bukan berdebu
berdebu ni maksudnya nampak berbedak sangat lah.

- bedak bau wangi tapi bau yang mild lah.

- overall saya sangat suka bedak ni.uolss pun kena try.
bukan saja2 promote tapi memang saya guna.tapi saya review dari pengalaman diri sendiri
yang guna,hasilnya mungkin berbeza untuk setiap orang.



sekali lagi kat mana nak beli?
sms/whatsapp: 012-2292739
*sebarang pertanyaan dan pembelian sila contact onlineshop ni ya.



like fanpage blog saya di:



klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.

30 comments:

Efa Chan said...

background ygg akak buat slalu cantik. kreatif sggh akak ni hehe. :D thanks sebab kongsi. tapi sy xde duit la nak beli mahal2 ekeke, sy pakai baby johnsan je. mihmih.

chinta said...

cantiknya zoey

NinaAz said...

Pic org arab tu comel sgtttt :)

zeera lily said...

cantik nye... adalah aura wanita arab.. hee

shu said...

geramny tgk mata dia :)

oshinz said...

amboi bulu mata, very the glams tau.

Leeza Eelza said...

cantiknya siti mekap.. jom turun terengganu mekap kan Leeza.. :)

Addasyuhadadisini said...

kawan adda guna bedak arab ni..mmg nmpak prubhan dan yg pling best tahan lama..adda pun nak beli jgak tapi tggu bedak skrg habis dlu la..hehehe

siti ZAHARA said...

uwuuhhh!! like bulu mata tu..=D
span dia mcm best..

Aida Azryn said...

kemain lentik bulu mata uols. hihi

Zaza said...

baru cadang nak try bedak ni..sitiiiiii..cantik la make up..ajarlah mcm mana nak ambik pic jadi lawa.. =) suka tgk

TeQah Khaire said...

Amboii lentik bulu mata cik siti kan.
Saya suke sangat :) hehehe

Siti(zoey) said...

efa: :)

Siti(zoey) said...

chinta: tq.

Siti(zoey) said...

ninaz: org arab buat2 :)

Siti(zoey) said...

zeera: hehe..

Siti(zoey) said...

shu: mkp+lens blh la jadi camtu hehe.

Siti(zoey) said...

oshinz: hehe..lentik kemain.

Siti(zoey) said...

leeza: alaa..kulim je hehe.

Siti(zoey) said...

adda: yup bdk ni best.

Siti(zoey) said...

zahara: yup best.

Siti(zoey) said...

aida: palesu je..hehe.

Siti(zoey) said...

zaza: ambik byk2 posisi sampai jumpa yg rasa cantik hehe.

Siti(zoey) said...

teqah: tq..

nuraliasaqinaMY said...

tapi kulit akak mmg sedia cantik pun. huhu jeles2 >.<

.::: Princess MOMOY :::. said...

wow... cantik
bagus kena dengan dear
dengan momoy tak menjadi seperti yang diharapkan

Puteri Panda said...

cantik la bulu mata palsu yg gambar ala2 barbie doll tu. sesuai dgn tuannya.:)

Mizz ErMa said...

cantiknya cik siti..nampak gayanya lepas nih habislah stok bedak nie nanti..hik3,

Mya said...

flawlessnyaaaa! :DD

sit'Z said...

zoey...kalo mekap kat taiping boleh ke..??tnyer jer nie..hihi