baju raya saya dan tempat saya beli.

Assalamualaikum.


sejak awal tahun dah ada kain ni.memang khas untuk buat baju raya.
niat kat hati nak buat baju nikah kawen tapi giler kau? bila tahun nak kawen pun tak tau.
kang mak saya pikir anak dia buang tebiat ke hape buat baju kawen.
jadi sudah cukup sudah kita buat baju raya..jangan nak over sangat ehhhh.piat telinga kang.


awal2 dah sibuk2 tayang kat family.sampai waktu pi kat tailor nak tempah pun
ramai yang berkenan.berkenan tang sulam tu kot? so,saya nak shared dengan uolss
kat mana boleh beli kain cantik2 macam baju raya saya ni(kalau tunjuk saja mesti orang tanya beli kat mana,baik saya bagitau siap2).


TEMPAT BELI(ONLINESHOP):

CARA ORDER:
email: syazwanie.ibrahim@gmail.com
sms/whatsaap: 014-5037366
p/s: kain ada yang ready stock dan ada yang pre order.
kalau nak beli yang ready stock sempat lagi tau.contact owner dia untuk sebarang pertanyaan ya.


p/s: kain ni bukan saja boleh buat baju raya tapi baju untuk pergi mana2 event,
baju untuk kenduri dan baju nikah.
mula2 tengok pun kepala saya terus cakap cantiknya kalau buat baju nikah( hebatnya kepala saya boleh bercakap T__T ).



taaadddaaaa ! ini yang saya punya.alaaa...tak seprais lah uolss dah tengok T____T
jenis ni kain sulam indonesia.memang import dari indonesia.hasil sulaman dari sana memang cantik2 kan.
berkenan gila dengan kain ni sebab ada sulam tu termasuk bunga 3d.
ni bahagian depan dia.yang paling penting murah ! kawan2 saya selalu komplen
kalau beli kain plain pastu upah buat baju pastu upah sulam lagi memang mahal.
sampai rm300 dan keatas.beli kain camni je senang sebab sulam siap2.tak payah tempah sulam asing2.
harga dia saya dah lupa sebab dah lama kan,tapi tak lebih dari RM100 rasanya.
so kalau uolss nak tau boleh contact tempat beli yang saya bagi link dan no tel kat atas tadi.




bukan depan ja ada sulam.kat tangan pun ada sekali.
ni bahagian tangan.kalau tengok real2 memang lawa wehh.
paling best sebab sebelum buat baju rasa macam kain dia berat dan panas je..
tapi lepas buat baju ringan je rupanya ! bila pakai tak panas pun tapi selesa.
nanti raya saya boh gambar baju ni ok? memang ni la baju raya saya.suka sangat2 !



kat bawah ni antara gambar kain yang ada kat situ.
gambar kain yang selebihnya uolss masuk link fb yang saya bagi tadi dan usha puas2 ok..eheh.


ni lah design kain macam yang saya tadi.tengah2 tu warna yang sama macam saya.


ini betul2 sulam 3d.cantiknya !!!


yang ni pun lawa.



rambang mata -.-'



cantiknya kalau buat baju nikah !!! (nikah lagik -.-' ).



suka bunga2 tu ^_^


yang ni pulak kain chiffon diamond manik.
yang ni memang superb lawa.corak dia cantik dan warna2 pun cantik.
yang ni import dari vietnam.kain ni jenis sejuk dan mudah iron.tak perlu lining dah.


lawanya !!! 


cantiknya sulaman yang ni.raya? nikah? kenduri? jom beli cepat.
yang ready stock masih sempat lagi untuk order.


sekali lagi kat mana nak usha2 atau beli kain2 ni semua?
sini:




like fanpage blog saya di:


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.






17 comments:

Arjuna Silvera said...

nice

Syafiqah Hashim said...

lawa-lawa kain nyaa..

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya
sulam2

zeera lily said...

nice.. kite pun ada 1 baju dr patern cmni.. design2 dr indon.. cntik sulam2 dia.. ehehe..

Syuhada Nasya said...

wahh cntik nyaa.. harga2 nya pon mesti cantik2 jugak kan heheeh

kyo_9 said...

waktu2 camnilah rasa bersyukur dilahirkan sebagai laki..
hahaha

haney said...

cantikkk :)

Siti(zoey) said...

arjuna: ;)

Siti(zoey) said...

syafiqah: yup.

Siti(zoey) said...

nurzakiah: yup.tgk real2 lg cantik.

Siti(zoey) said...

zeera: sulam indon mmg lawa kan.

Siti(zoey) said...

syhada: x lah.murah ja la.

Siti(zoey) said...

kyo: bli tuk family wanita.

Siti(zoey) said...

haney: yup.tgk real2 lg cantik.

Zaza said...

teruja tgk design dia..cantik sulaman..memikat =)

syazwanieibrahim said...

thank you dear for the awesome review *huuugggsss*

ekin schmidt said...

yg roses besa skit tu cantik!
npe x amek yg tu..
hehe..
wah2..merah2 mkngah.
suka merah siti ni ye :)