product review: nak bulu mata lentik macam barbie doll tak?

Assalamualaikum.


saya paling suka pakai maskara.dalam banyak2 barang mekap,maskara lah yang paling cepat habis dan paling kerap dibeli.baru2 ni saya try 3 jenis maskara jenama cathy doll.
famous sungguh jenama ni sekarang.walaupun produk ni dari siam dan ada tulisan siam,
tapi sebenarnya dia adalah produk korea yang super comels ! (comels macam tuan belog ni)
comels? T___________________T


so selaku tuan belog yang suka verangan comels( malu mak gua ada anak camni T_T ),
saya dah try 3 jenis maskara dan saya berasa agak comels selepas memakai ketiga-tiga maskara tersebut.
jadi saya nak shared dengan uolss hasilnya macam mana.so uolsss dapat lah tengok sendiri samada saya betul2 kelihatan comels atau saya sorang je berkhayal rasa comels kat dalam hati? sobssss ~


produk:
1) cathy doll dolly long mascara.
2) cathy doll pretty volume mascara.
3) cathy doll sexy curl mascara.

harga:
RM30 free postage(promo price).

tempat beli(onlineshop):

cara order dan pertanyaan:
014-7407424(sms/whatsaap/wechat/viber).

stock:
semua produk adalah ready stock.cepat2 order sebelum kehabisan stock
sebab laku giler produk mereka ni tau.



ini adalah cathy doll dolly long mascara.comel giler packaging maskara ni semua weh !
* 4 kali lebih memanjangkan bulu mata.
* micro fiber formula.
* kalis air.
* dolly eyes efect.



ni lah bentuk berus untuk maskara cathy doll dolly long mascara.
berus dia macam sikat tapi dalam bentuk special yang saya tak reti nak sebut..kahkah.
loser betul tuan belog ni.uolss tengok lah sendiri bentuk dia macam mana ye.



sebelum dan selepas memakai canthy doll dolly long mascara.
* berjaya memanjangkan bulu mata saya.
* tak bergumpal.
* takde sisa serbuk maskara kering yang jatuh dan masuk ke dalam mata.
* tak comot.
* senang nak apply.
* warna hitam pekat menyaluti bulu mata dengan secukupnya(ni bahasa iklan..muahaha).
* ada bau tapi mild dan tak busuk macam sesetengah produk mekap.
* kalis air tapi senang nak cuci.selalu orang komplen susah pakai maskara kalis air sebab
susah nak cuci terutama waktu nak berwuduk.tapi maskara ni senang je cuci.tak susah pun.



yang ini cathy doll pretty volume mascara.
* 2 kali lebih menebalkan bulu mata.
* lebih tebal dan lebat.
* kalis air.
* segera kelihatan cantik (^_^*)



berus dia berbeza untuk ketiga-tiga jenis maskara.
ni bentuk berus untuk cathy doll pretty volume mascara.
berus dia lebih tebal dan lebat.bentuk special macam dalam gambar(failed lagi nak kenalpasti bentuk).



hasilnya.sebelum dan selepas memakai cathy doll pretty volume mascara.
* bulu mata nampak berbeza.nampak macam bergumpal sikit kan? 
tapi memang normal untuk maskara jenis yang melebatkan bulu mata.
apa2 jenama pun akan jadi macam ni.jadi..ini memang normal dan saya suka dengan hasil maskara ni.
* bulu mata nampak tebal jugak dan mata nampak 'galak' berbanding biasa.
* kalis air.tapi mudah dicuci.
* takde sisa serbuk maskara kering yang jatuh.
*  ada bau yang mild.tak busuk.
* warna hitam pekat.



yang ni pulak cathy doll sexy curl mascara.
* melentikkan.
* 100% sexy black(rasanya warna tu).
* kalis air.
* tahan sepanjang hari.



ni bentuk berus cathy doll sexy curl.
berus macam pendek2 tapi bentuk dia melengkung.



sebelum dan selepas memakai maskara cathy doll sexy curl.
* bulu mata lentik.
* senang nak apply.
* tak bergumpal.
* takde sisa serbuk maskara kering yang jatuh.
* selain lentik,bulu mata nampak panjang.
* kalis air tapi senang nak cuci.
* ada bau yang mild.tak busuk.
* warna hitam pekat.



letak sikit muka tuan belog.takde muka ni tak berseri belog jadinya..KAHKAH.
dalam gambar ni saya pakai cathy doll dolly long mascara.
sengaja tak pakai eyeshadow dan eyeliner sebab nak tunjuk hasil sebenar produk ni kat uolss.
p/s: eyebag tu toksah kata apa lah nohhh.sejak kecik2 lagi dia dah naik seketoi macam tu.


uolss pun kena try.tak rugi pun.dah lah produk comel,hasilnya pun buat kita nampak comel.
saya puas hati lah dengan ketiga2 maskara ni.tapi ni review hasil penggunaan saya.
hasilnya mungkin berbeza untuk setiap orang sebab bulu mata setiap orang pun bukan sama tau.
apa2 pertanyaan dan pembelian sila hubungi no yang saya bagi kat permulaan entry ni.
like lah fanpage mereka.klik je link yang saya bagi kat atas entry ni.jangan tanya atau nak beli
kat saya pulak,tak dapek eden nak nolong kak oiii ! ekeke.



like fanpage saya:



klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.

10 comments:

Puteri Panda said...

zoey ada guna alat pelentik bulu mata sebelum guna mascara tu ke?:)

Cik Ain said...

cantik mata pinjam bole hehe

mirza syazwina said...

Wuhuhuu..lawanye!
Nak jugak!!:)

Cik Yuyun Nadira said...

comel packaging dia , bila pakai mesti feel2 macam katun kat packaging dia tu kan , bolehla try nanti . ehehee . Dah lama tak komen sini , selalu datang baca n balik :D

Nurzakiah Hanum said...

salam dan selamat pagi...

Asha Lya said...

comel2 maskara mcm tuan punya blog ne jugak hehe..:)

MiSz fiFiEyQa said...

weeewitttt mata dah serupa barbie doll la akak!!
pssttt salam aidilfitri..sy datang nak duit raya.. ;p

ekin schmidt said...

yg last tu cantik!

leyla nurjatiey said...

Cantek nye mata tuan punya blog nie...
Mascara sangat penting bg kte yg berkaca mata ni..nak try la cathy doll plak..thnxs review sis...

cik farah said...

yeah saye dh try hasil die memg awosome.....