product review: a-Dha Beauty Care dan krim ibu putih.

Assalamualaikum.


p/s: Al-Fatihah buat arwah tin.


nak tak kulit yang cantik? guna lah a-dha beauty care! 


citer dia macam ni....
kulit saya problem sekarang ni.survey2 tengok ramai kawan yang pakai a-dha ni kulit depa lawa.
ramai jugak yang suggest saya pakai a-dha.try google pun tengok ramai yang berkulit cantik lepas pakai produk ni.licin,cerah dan glowing.nakk jugakkk ! berdesuuuppp saya contact Imp N Tin untuk beli.
saya baru je mula pakai tapi saya nak shared jugak lah pasal produk a-dha ni.

produk:
a-Dha Beauty Care.

harga: 
set RM130.
serum vitamin c RM50(serum ada jual berasingan juga).

tempat beli(onlineshop):


ni set yang saya terima,set pink.sebenarnya dia ada 2 jenis set.
set pink untuk kulit normal(usia 20 tahun dan keatas),
set hijau untuk kulit berjerawat dan flek hitam(usia 40 tahun dan keatas).
dalam set ni ada sabun,krim siang,krim malam dan serum vitamin c.



sabun warna hijau,serum vitamin c,krim siang dan krim malam.
nampak saiz produk ni macam kecik kan tapi sebenarnya banyak dan tahan lama.



menurut pengeluar:-
sabun: 
- untuk semua jenis kulit.
- mengangkat(membuang) sel kulit mati.
- menjadikan wajah lebih bersih.

serum vitamin c:
- antioksidan dan anti penuaan.
- mencegah radikal bebas yang berasal dari debu,asap dan sinaran matahari.
- memperlambatkan penuaan.
- stimulasi sintesis collagen dan anti wrinkle effect.
- mengurangi kedutan kulit wajah.
- mengurangi kedutan dan eyebag mata jika dipakai secara teratur.
- mencerahkan kulit sehingga kulit nampak putih,bercahaya dan tidak kusam.

krim siang(warna oren) dan krim malam(warna putih):
- melembabkan,memutihkan dan mencerahkan kulit.
- membantu menyamarkan noda hitam.
- mencegah timbulnya jerawat.
- menyamarkan garis halus dan memperlambatkan penuaan wajah.
- mengecilkan pori-pori.

cara pemakaian produk a-dha beauty care:
- hari 1-3: sabun a-dha.
- hari 4-7: sabun+krim siang.
- hari 8-14: sabun+krim siang+krim malam.
- hari 15:-waktu siang guna sabun+serum+krim siang,
waktu malam guna sabun+serum+krim malam.

sepanjang proses rawatan menggunakan produk ini:
- elakkan bermekap terutama bedak dan foundation.tapi masih boleh pakai eyebrow,eyeliner dan maskara.ini untuk mengelakkan tindak balas dari berlaku.
selepas sebulan dah boleh pakai mekap tapi  mesti dah jarang2 nak mekap sebab
dah selesa dengan keadaan kulit muka dan hasilnya yang sekata.


reaksi/tindakbalas awal:
- normal lah kalau rasa kulit gatal,kering dan agak merah sebab waktu ni kulit
sedang melalui proses penggantian dari sel kulit yang lama ke sel kulit yang baru.
- kulit kusam dari biasa atau nampak lebih gelap.
- kesan pengelupasan yang halus.ni proses menggantikan sel kulit yang lama ke sel kulit yang baru.
proses ni mungkin mengambil masa yang lama tapi pengelupasan tu halus sangat2.
macam buang daki je tak rasa sakit.orang pun tak perasan sebab memang tak nampak.
- paling famous,muncul jerawat.ni merupakan proses detoksifikasi atau pengangkutan racun yang
terdapat pada jaringan kulit disebabkan oleh pemakaian kosmetik,pencemaran,atau mendapan zat
kimia lain di kulit.jangan risau,jerawat ni akan hilang sendiri.jangan picit ok.
- kesan produk a-dha untuk setiap orang adalah berbeza.ada yang cepat,ada yang lambat.
ada yang sampai 2 bulan baru kesannya ok.
kulit berubah jadi licin,lembut dan cerah.kena lah sabar kalau nak kulit yang gebu dan flawless.


ni pulak saya nak shared pasal krim ibu putih.krim ni tengah hot gak sekarang.
saya pun tengah try pakai sebab tengok kulit sorang kawan tu pakai jadi putih gebu.


produk:
krim ibu putih.

harga:
RM50.

tempat beli(onlineshop):


ni lah rupa packaging krim ibu putih.



tekstur dia berkrim dan warna putih.

menurut pengeluar:-
- mencerahkan kulit seawal seminggu.
- kecerahan secara semulajadi dan natural.
- tiada kesan sampingan.
- tiada pengelupasan.
- menghaluskan pori2.
- menghilangkan jerawat dan jeragat.
- menghilangkan parut.
- mencerahkan bahagian yang gelap seperti di celah peha,ketiak,leher dan lain2.
- kandungan rempah ratus dan herba.
- tanpa bahan kimia.
- boleh digunakan di badan dan muka.

hasil penggunaan saya:
- tekstur dia berkrim,tak berminyak atau melekit.
- bau dia kuat tapi bila pakai bau dia jadi soft.
- cepat menyerap dan tak melekit.
- kesan putih tu saya tak dapat nak bagitau macam mana sebab saya pun baru sangat2 try.
tapi cerah tu nampak lah sebab saya ada test sebelah tangan pakai,sebelah lagi tak pakai..hehe.
- saya suka lah krim ni.awak semua pun kena try kalau nak putih ok? hihi.

cara guna:
- campurkan krim ibu putih bersama krim malam(untuk muka)
dan losyen badan(untuk badan) dan sapu rata.


macam ni lah krim dia.tak berminyak dan tak melekit.



untuk sebarang pertanyaan dan pembelian produk a-dha dan krim ibu putih,
sila hubungi:



kalau berminat nak review produk di blog saya,boleh hubungi di:
email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage saya di:


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.



3 comments:

Zaza said...

zaza selalu tgk fb imp n tin ni.. cantik dia skg... mmg berbeza dgn dulu... ;)

reyna said...

nanti kalau bekesan update la

Nanize said...
This comment has been removed by a blog administrator.