resepi roti telur cheese.

Assalamualaikum.


kat rumah ni semua terer masak dan semua rajin2 belaka...UHUK! UHUK! batuk bodek sikit -.-'
tapi ada sorang yang tak suka masak dan kebarangkalian untuk beliau memasak ialah sebanyak 2324354 perpuluhan #E$34543546 ok takyah baca.gua sendiri pun tak paham..muahaha.
toksah nak nak berdalih..orang yang tak suka bab masak memasak ni haaa...ni haaa...! tuan belog intan payung comel pompompom pewwwiiittt ! amboi panjang berjela gelaran dia T_______T


tapi hari tu dan beberapa hari kebelakangan hari tu tiba2 boleh TERmasak sendiri kalau nak makan apa2.bukan masak setanded lauk2 tu semua..tak..tak.ni masak benda simple je pun..nak kecoh daaaa ! sebab bangga dapat masak benda simple sendiri,nak shared lah kan kot2 uolss pun malas2 macam saya,tapi lapar tahap encik gaban pun tak boleh nak tolong dah..so meh la nak shared resepi main hentam tapi sedap jugak.simple dan sedap..eceeehhh...nak jugak sebut sedap tuh.



roti yang sedang digoreng,ditaburi cheese hasil korekan didalam peti ais..auummmm!
sedapnya! caption nak overrr je kan =p



hampir masak ni.benda simple memang sedap untuk orang2 bujang trang tang tang ni...hahaha..
menipusss =p


RESEPI ROTI TELUR CHEESE:
1) 2 keping roti(kalau guna telur besar boleh buat 3 keping roti).
2) 1 biji telur.
3) secubit garam atau kurang.
4) bawang besar di potong dadu.
5) cheese.guna ja apa2 jenis pun.saya terjumpa parmesan cheese kat dalam peti ais.
hentam saja lah walaupun saya tak suka parmesan berbanding cheese yang lain :)~
6) mentega untuk menggoreng.boleh guna minyak masak je,tapi saya suka rasa mentega tu kat roti nanti.

CARA2:
1) pukul telur bersama bawang dan garam.
2) panaskan kuali dengan mentega.nak guna minyak masak pun boleh.
3) celup roti kedua2 belah dalam bancuhan telur tadi dan goreng dalam kuali.takkan nak goreng atas muka tuan blog oi? (in case kalau muka over minyak boleh goreng telur ke kan kahkah..ok, tak lawak poonn :p ).
4) tabur cheese atas roti telur tadi.goreng depan belakang ye kawan2.agak2 dah masak boleh la angkat dari jemuran..muahaha.
5) dah siap, hidangkan dan makan !

p/s: ok,pelis jangan gelak.benda ciput pun sibuk2 nak shared.tapi asalkan gua happy ilek arr kan? ekeke.




walaupun rupa tak berapa nak best,tapi asal kau masuk perut ku kenyang sudah.
selamat mentry kawan2 ^.^*



like fanpage saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


like fanpage mekap,tudung dan custome made hp case di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.