cara mengelakkan bawah lengan dari menjadi hitam.

Assalamualaikum.


rasa nak gelak baca tajuk sendiri.
tajuk mula2 iala 'cara mngelakkan ketiak dari menjadi hitam'
sungguh bersopan santun dan menerangkan isi sebenar entry..
pulamak! macam bukan diriku jeeee
 


sape ada ketiak hitam sila jangan angkat tangan..kahkah.
relaks dulu,jangan maki2 saya dulu..
ketak hitam bukan satu perkara yang aneh walaupun zaman dah maju gila.
masalah ni boleh berlaku kat sape2 je.
kulit putih melepak belum tentu menjamin ketiak anda putih mulus sampai nak nangis tengok.
tak..tak..



jadi hari ni saya nak shared cara2 mencegah atau boleh juga mengurangkan
kesan hitam kat ketiak2 uolsss..termasuk ketiak haku sekali...kahkah..tak boleh belah..
tapi bukan nak bangga merangkap puji diri ke ape,ketiak saya tak hitam ok!
nahhhh....saya mengeshare cara2 saya mencegah ketiak dari menjadi hitam..
lets go bebeh!



JANGAN PAKAI BEDAK DI KETIAK.
ini bukan tipu2 punya.memang ramai yang letak bedak kat ketiak.
mungkin motifnya nak elakkan ketiak dari basah dan melekit.pastu nak bagi bau harum.
sejak dulu saya ada teori sendiri pasal nih(ceceh hebat jeeeee).
bedak tu serbuk,bila letak kat ketiak pastu bercampur basah peluh,bedak tu dah jadi
satu benda yang macam daki.
biar lama2 kat ketiak yang terlindung tu,lama2 akan melekat kat kulit menjadi daki!
daki lama2 akan menjadi hitam! euwwww! sila stop sekarang.
saya tak pernah letak bedak kat ketiak.TAK PERNAH ! 
ok,caps lock pulak.......orang tak rabun lagi cik senah oii 



JANGAN SIMPAN BULU KETIAK.
sila tarah bulu yang semak samun kat ketiak kita semua
(nak selamat punya pasal,terus sebut 'kita semua' kahkah).
bulu2 ni boleh memerangkap peluh dan daki2..pastu mula lah ketiak kita berbau dan rasa tak bersih.
kalau tak biasa cukur sampai licin,boleh gunting sikit ke kan..janji tak semak samun.
bukan kotoran je boleh terkumpul,ni sampai rimau,gajah semua sembuyi kat situ apa kes?..wakaka!
ada orang cakap tak elok guna pencukur,sekarang kan banyak benda kita boleh guna..
contohnya produk veet kan? atau wax ke..janji bersih.


SCRUB/SENTAL KETIAK.
seminggu sekali kena scrub ketiak supaya kotoran,daki2 dan sel mati yang melekat
tu semua tertanggal.bila semua tu tertanggal,kesan hitam pun berkurangan.
guna je body scrub yang kita biasa guna kat badan.lagi kasar,lagi best.
saya suka scrub guna loofah sponge khusus untuk scrub badan.dia kasar2..
boleh tegok perbezaan antara sebelum dan selepas scrub.keluar habis hitam2 daki tu.
pastu puas hati secara maksimum..rasa macam "ehhhh bersih berseri ketiak dahku".
kahkah..tak senonoh betul tuan belog ni.


GUNA DEODORANT YANG SESUAI.
setiap kali lepas mandi jangan lupa pakai deodorant kat ketiak.
cegah bau,cegah hitam.guna yang sesuai.cuba tengok hasil dedorant yang uolss pakai.
ada yang membuatkan ketiak jadi hitam.kalau hitam tak hilang2 tu,sila lah paham sendiri.
masa untuk bertukar! 



buat masa sekarang saya puas hati guna jenama garnier light.
dulu ada hitam2 gak,lepas guna dah jadi cerah.sekarang mantain tak hitam.
bau pun best dan tahan.saya pernah review deodorant nih.sila carik entry tersebut
kat label 'R.PRODUK' bawah header blog ni.
amboiii promote lagik...kena minta komisen kat garnier gamaknya nih..haha.


itu saja cara saya.
marilah menjaga ketiak kita supaya bersih,cerah dan takde bau.


like fanpage saya di:


like fanpage mekap dan tudung di:



klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.








hasil DIY saya dalam majalah remaja 1 mac 2013.

Assalamualaikum.


hai uolssss *kenyit2 mata.
hasil diy seluar jeans saya dari entry ini:
telah memasuki ruangan dalam majalah remaja! yeaaa! tepuk sikit..tepuk sikit..
tolong la paham,tuan belog ni memang ober eksaited sikit walaupun hal yang kecil2 macam ni T_T


ahkak wartawan tu terbaca dalam blog saya,
laju2 dia contact saya untuk masuk dalam ruangan ni.
apa lagik,kelik,kelik,kelik lah si CCE tolong ambil gambar cara2 buat jeans tu.


muka depan dia fida.
ini majalah REMAJA keluaran 1.3.13.


taadaaaa!





terima kasih ahkak wartawan remaja,CCE dan pembaca blog semua..
tanpa anda,siapalah saya...
ewaahhh! siap ucapan di angin lalu lagik..haha.



like fanpage saya di:


like fanpage mekap dan tudung saya di:


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.

natural yellow and blue makeup tutorial.

Assalamualaikum.


lama betul tak buat tuto main mekap.
ingatkan nama saya dilupai,tapi ramai yang tanya pasal tuto rupanya.
padahal mekap haku bukan lawa mana ponnnnnn.....(muncungkan mulot pelis).
haip! haip! michele phan pun mekap bukan lawa mana tapi pasal dia glamer,maka semua pun nampak
lawa...wakaka..kak ipar dia dikecualikan.tamang phan punya mekap memang mables!
kalah kau michele..nangis la kau...nangis laaaaa...



taaaddaaaa!


sebenarnya saya tengah main tutup kening.lepas tu terus buat video.
sebab tu mula je video terus buat tang mata.bedak2 semua dah pakai siap.
abaikan kening...-.-'
abaikan jugak mata.sejak kemarin kelopak mata saya macam bengkak,bila buka mata je
kelopak tenggelam.napa entah.


produk:
eyeshadow coklat untuk mata dan shading: silkygirl.
eyeshadow gold,kuning dan biru: miss rose.
maskara: maybelline.
eyeliner liquid dan gel: maybelline.
eyeliner biru: essence.
blusher: danni pallete.
lipstick: mac
lip gloss: silkygirl.







sebelum mekap..masih lawa..kahkah.. "INI SEMUA POYO!"



selepas mekap bertambah lawa..kahkahkahkahkah!!!



selalu tonyoh mekap terang2 tapi last2 nampak soft.
tolong abaikan kening.


cissss! kelopak mata tenggelam,warna eyeshadow tak nampak.
kelopak saya tenggelam rasa berdenyut macam bengkak.



the mataassss...




ok,silalah try.mekap apa pun tak tau..haha.main banyak.




like fanpage saya di:



like fanpage mekap dan tudung di:


klik iklan nuffnang nak kawen.
tenkiu.