kini dijual ! half moon plain dan half moon rainbow.*sticky post,sila scroll ke bawah untuk entry terbaru.

Half Moon Plain: sehelai RM30(saiz besar). 

Half moon rainbow: sehelai RM29, beli 2 helai RM54 !

- saiz L(wide halfmoon shawl).

- material chiffon yang ringan dan sejuk.

- custome made.

- senang jadi muncung.tak perlu guna pengeras fabric.
- bentuk berombak di bahagian bawah shawl.

- tudung half moon juga boleh dipakai/digayakan seperti tudung bawal tetapi lebih mudah dipakai.


TERMA DAN SYARAT:
-PEMBELI YANG BETUL2 SERIUS SAHAJA ! 

- untuk membeli sila sms 012-4141421.reply dalam masa 5 jam.
(SMS SAHAJA.elakkan call,whatsapp,wechat dll.).

- sertakan kod tudung,kuantiti,nama penuh,no tel dan alamat.

- pembayaran boleh dibuat melalui akaun maybank(akan diberitahu ketika berurusan nanti).

- barang akan di pos menggunakan pos laju pada hari isnin dan rabu.

- jika anda membayar melalui internet transfer dari bank lain,pihak kami akan menunggu sehingga jumlah bayaran masuk ke akaun barulah barang yang di order akan dipos(sehari atau 2 hari bekerja).

- booking hanya untuk tempoh 24 jam.pembayaran perlu dilakukan dalam tempoh tersebut.jika tiada bayaran dan bukti bayaran dalam tempoh itu,secara outomatik barang tersebut akan dijual kepada orang lain yang berminat.

- harga tidak termasuk pos.
postage: semenanjung RM7.00.sabah dan sarawak RM9.00.
caj tambahan akan dikenakan untuk sebarang penambahan kuantiti.

- barang yang dijual tidak boleh dikembalikan.

- pihak kami tidak akan bertangunggjawab sekiranya berlaku sebarang kerosakan ketika proses penghatanran atau ketika berada didalam simpanan customer.

- sila baca terma dan syarat serta lain2 keterangan yang ditulis oleh pihak kami samada melalui info album,blog,mesej dan dll.jika berlaku masalah,kerosakan,salah faham dll selepas pembelian,pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas kelalaian anda yang tidak membaca dan memahami segala informasi yang telah dijelaskan oleh pihak kami.

-warna tudung di dalam gambar mungkin sedikit berbeza dari warna asal.

AMARAN!
sebarang peniruan dari design2 saya serta pencurian gambar milik saya,saya berhak mengambil tindakan.ingat ya,copyright of fabulousiti dan zoeyzauyah.sesiapa yang mengambil mana2 gambar saya(termasuk save as atau apa2 sahaja) saya tak benarkan.jika itu berlaku,saya boleh mengambil tindakan tegas.anda boleh didakwa mengikut akta 588 akta komunikasi dan multimedia 1998.anda boleh didakwa sehingga melebihi RM58 ribu atau penjara tidak lebih dari setahun atau kedua-duanya sekali. dan tindakan mengambil tanpa kebenaran juga dikira mencuri dan berdosa.itu diantara anda dan Allah.siksaan Allah amat perit sekali.terima kasih


fanpage: http://www.facebook.com/fabulousiti
instagram: http://www.instagram.com/fabulousitibnc
blog: http://www.fabulousiti.blogspot.com
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
sms: 012-4141421



terbaru !!! sequin wideshawl(shawl panjang bersaiz besar).
harga: rm39 tidak termasuk pos.
kod dan status stock:
sky blue: 1 pcs available.
lavender(ungu): 1 pcs available
white: 1 pcs available.
soft orange: 1 pcs available.
dusty pink: 1 pcs available.


half moon plain.
harga: RM30 sehelai tidak termasuk pos.
kod dan status stock:-
hm plain putih:2 pcs sold out..
hm plain hitam: 2 sold out.
hm plain coklat gelap: 2 pcs sold out.
hm plain ungu: 2 pcs sold out.
hm plain biru gelap: 1 pcs sold out.
cara order:
sms nama,no tel.alamat dan kod tudung ke no 012-4141421(call tidak akan dilayan).
*serius buyer only !!!


half moon plain.
harga: RM30 sehelai tidak termasuk pos.
kod dan status stock:-
hm plain coklat lembut: 1 pcs sold out.
hm plain hijau pudina: 2 pcs sold
hm plain biru muda: 2 pcs masih available.
hm plain oren lembut: 1 pcs sold,1 pcs masih available.
hm plain pink: 1 sold, 1 pcs masih available.
cara order:
sms nama,no tel.alamat dan kod tudung ke no 012-4141421(call tidak akan dilayan).
*serius buyer only !!!


half moon rainbow.
harga: sehelai RM29,beli 2 helai RM54 tidak termasuk pos.
kod dan status stock:-
hm rainbow 02: 1 pcs masih available.
hm rainbow 03: 1 pcs masih available.
hm rainbow 04: 1 pcs masih available.
hm rainbow 05: 1 pcs masih available.
cara order:
cara order:
sms nama,no tel.alamat dan kod tudung ke no 012-4141421(call tidak akan dilayan).
*serius buyer only !!!


untuk sebarang update dan pengumuman,sila like fanpage mekap dan tudung
Fabulousiti Bbeauty & Closet di:


sila follow atau tag instagram kami di:


tq.

custome made hp case comel :)

Assalamualaikum.

update:
kami dah tak buat hp case.

sekarang fabulousiti beauty & closet ambil tempahan custome made hp case yang comel2.
boleh pilih nak design dan warna apa.model hp dan bahan hiasan pun boleh pilih jugak.


harga:
bergantung pada model hp dan bahan yang dipilih.
tapi harga kami adalah berpatutan.

model:
boleh pilih model hp anda sendiri.

jangkamasa tempahan:
1 atau 2 hari.

pertanyaan atau tempahan:
sms/whatsapp ke 012-4141421

laman sosial fabulousiti beauty & closet:-
blog: fabulousiti.blogspot.com
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
sms/whatsapp: 012-4141421



yang ni custome made hp case iphone5 untuk penyanyi ainan tasneem.
harga dia cuma RM39 tidak termasuk pos.pos rm6 untuk s/m dan rm9 untuk s/s.
boleh request nak design sama macam ni atau lain2.sekarang trend warna lembut2,warna-warni dan campur2 bahan dia.harga macam biasa lah,ikut model hp dan bahan yang digunakan.



bahan yang anda boleh sendiri.



bahan yang anda boleh pilih sendiri.



klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.

product review: cathy doll ready to go travel makeup brush.

Assalamualaikum.


sebagai jurusolek memang selalu lah orang tanya berus apa yang elok?
kat mana nak beli berus? paling banyak ditanya pasal set berus yang banyak2 tu.
ohooiii lah! kalau nak mekap terutama untuk diri sendiri tak payah pun beli set banyak2 tu 
sebab last2 uolss akan sedar rupanya tak pakai pun berus yang melambak sampai tak tau fungsi tu =p


kali ni meh lah saya nak kenalkan uolss dengan berus yang ada berus2 terpenting,tercomel dan tersenang 
nak bawak pergi mana2 sebab ini adalah travel makeup brush ! yipppiii ! tepuk tangan sikit...ekeke.


produk:
cathy doll ready to go travel makeup brush.

harga:
RM40 free postage untuk semenanjung.

tempat beli(onlineshop):



oh mai ! oh mai ! awat comey sangat ni? nangis tengok ni weh T_____T
packaging luar ni adalah kotak yang comel.ada ribbon pulak tu ! melting..... (^_^*)
boleh beli untuk diri sendiri,boleh beli buat hadiah jugak.bosan kan balik2 bagi hadiah yang sama kat orang.
bagi lah berus pulak.alang2 orang yang dapat hadiah ni dapat motivasi nak mekap bagi nampak presentable kan? kan? ewaahhhh ! banyak cakap tuan blog nih...kahkah.



kat dalam kotak ni ada pulak pouch yang tersangat lah comel !!!
saiz dia kecil,senang nak bawak pi mana2,nak sumbat kat dalam handbag ke pastu pouch tu
boleh tumpang letak mekap sekali.in case nak spare mekap terutama lipstick waktu keluar kan.
sumbat dalam tu ja haa.



berus memang ada kat dalam pouch ni.tengok tu...zip pun nak comel sekali.ihihi...omey~ omey~



ni lah berusnya.material sintetik.
4 berus dari kiri ke kanan tu boleh guna untuk sapuan eyeshadow,blend dan shading jugak.
yang batang hitam tu dalam dia berus jugak tau.jangan fening2 uolsss.
sebelah dia yang kurus kering tu berus lipstick dan kanan sekali berus blusher.
saiz kecik dan comel.walaupun ni berus sintetik,tapi lembut bila kena kulit.
yang paling penting berus2 ni ada banyak fungsi.bukan kata kalau tu berus eyeshadow maka guna untuk eyeshadow saja..tak..tak..boleh guna untuk untuk shading dan macam2 lagi tau.
overall saya suka set berus ni sangat2 ! :)



sebarang pertanyaan dan pembelian sila hubungi mereka sendiri ya.



kalau berminat nak review produk di blog saya,sila hubungi saya di:
atau
email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage saya di:


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.

cermin impian.

Assalamualaikum.


hari tu dah cerita pasal ribut dan barang2 kat bilik  saya yang rosak.
salah satunya meja solek ni.sebab dia kena air,habis keluar habuk kayu dia semua.
habis jugak barang2 saya T___T
paling leceh bila habuk tu melekat kat bekas contact lens,pastu melekat jugak kat jari saya..
pastu susah nak pakai..pastu habuk melekat sekali kat contact lens tu..
pastu..pastu..pastu..gua stress beb !




ni la habuk2 durjana yang melekat habis kat barang2 saya.
meja solek ni rosak sejak awal tahun,tapi baru beli meja solek baru bulan puasa baru2 ni.
ingat gua kaya ka weh nak beli ikut suka hati?.




akhirnya beli jugak meja solek yang baru.
memang dah lama nak cari meja solek cermin panjang dan warna putih macam ni.
waktu pi kedai perabot tu,cina tu asyik promote meja solek lain.
punya lama dok tengok meja solek lain tapi tak berkenan.bagitau tokey tu ciri2 meja solek yang saya nak tapi dia cakap takdak.mungkin sebab tokey tu tengok saya macam tak berminat nak beli langsung,
last2 baru lah dia tunjuk meja solek yang ni...hampeh betul !




suka tak terkira sebab dapat meja solek impian ni(over bukan main).
nampak ngam dengan katil ala2 inggeris saya tu.




boleh tolak ke kiri dan kanan.belakang dia boleh simpan barang.
bawah ada laci simpan barang jugak.




hiasan meja solek saya.ada bunga ros putih,candle comel2 tu dan kek ;)




la ni boleh cewi bukan main ambil gambar macam ni...
terima kasih cermin...ekeke.



tamat.


like fanpage saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


like fanpage mekap dan tudung di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.

product review: cathy doll speed white cc cream.

Assalamualaikum.


sebelum ni saya pernah try bb cream dari cathy doll.sangat best.
sekarang saya try cc cream pulak.sangat pelik lagi menghairankan kalau saya tak sibuk2
nak try cc cream ni kan? ye memang menghairankan(kataku didalam hati T_T).
jadi kawan2 moh ler kita tengok hasil try mentry cik puan datin markonah pompom !


produk:
cathy doll speed white cc cream.

harga:
RM35 free postage wm.tambah RM5 untuk em.

tempat beli(onlineshop):



rupa packaging cc cream tersebut.kalau uolss masih tertanya2 apa itu cc cream meh I nak setori sikit.
cc cream ni lebih kurang macam bb cream jugak tapi kalau tak salah ada fungsinya yang dah diupgrade
berbanding bb cream.tapi lebih kurang je.tetap all in one product.nak tau lagi sila google
(kata nak setori tadi T__T) muahaha...
kalau tak salah spf kebanyakan cc cream ni lebih tinggi berbanding bb cream sebab tu orang cakap cc cream lebih sesuai digunakan di siang hari berbanding malam.tapi kalau muka saya sendiri haku hentam je pakai tak kira siang atau malam...muka sepisis tak malu memang begini gamaknya? kahkah.



tektur cc cream cathy doll.teksturnya cair,nipis dan ringan di kulit.
cc cream ni warna biege dan agak cerah.tapi jangan risau,boleh je masuk dengan kebanyakan skin tone.



saya try di belakang tangan.nampak kan perbezaan antara sebelum dan selepas memakai cc cream ni?
nampak lebih cerah dan boleh tutup cela2 kecil di kulit.urat saya yang hijau pun dia cover.
kira ok lah tu sebab fungsi bb cream dan cc cream lebih nipis tak tebal macam foundation.


menurut pengeluar:
- colour control(cc) cream adalah all in one makeup base yang dipenuhi dengan nutrien.

- digabungkan dan bertindak sebagai mineral water,toner,brightener,softener,foundation dan sublock
didalam satu krim.

- tidak melekit dan ringan di kulit.

- menutup ketidaksempurnaan kulit secara semulajadi.

- meratakan warna kulit.

- menjadikan kulit kelihatan cerah dan sihat sepanjang hari.

- mengandungi vitamin c,bahan yang melembabkan,Q10 dan collagen.

- menggiatkan dan melembabkan kulit.

- dengan inovasi terbaru teknologi speed white mampu memutihkan kulit lebih pantas
dan tahan lama berbanding sebelum ini.


Hasil penggunaan saya:
- krim dia ringan dan senang nak sapu/ratakan di kulit.

-  ringan di kulit.tak rasa tebal macam selalu kita bermekap tu.
kiranya tak rasa tebal atau rimas macam kita pakai foundation.

- hasil dia nipis.macam bb cream jugak,memang fungsi tu nak bagi mekap yang nipis je.
kalau nak efek lebih sikit boleh buat macam saya,sapu beberapa lapisan sampai dapat
 hasil mekap yang saya nak.tapi agak2 arrr..takyah lah sampai jadi tepung gomak plak..ekeke.

- bila sapu tu kulit nampak licin dan glowing.tapi kalau kita pakai bedak pulak lepas tu
kesan glowing berkurang sikit lah.tapi dua2 cara pun hasilnya lawa.

- kulit nampak cerah serta merta lepas kita sapu cc cream ni ! 
memang antara fungsi utama cc cream jenama ni untuk mencerahkan kulit kan.

- walaupun nampak cerah,tapi tetap natural.

- ada bau yang wangi.

- kandungan spf dia tinggi,so dapat lindungi kulit lebih lama dari sinaran uv.

- overall saya memang suka cc cream ni.pakai dia saja muka nampak glowing,
pakai dengan bedak boleh nampak gebus2 uolsss...muahaha.tapi efek dia tu ringan dan cantik lah.
tak rasa rimas sangat macam pakai foundation tebal tu.uolss yang suka mekap nipis2 je
memang sesuai sangat lah try produk ni.saya memang recommend tau.



gambar ni saya pakai cathy doll speed white cc cream.
lepas pakai cc cream ni saya lapiskan sikit dengan compact powder cathy doll
(dah pernah review compact powder tu,try cari entry sebelum2 ni).



untuk sebarang pertanyaan dan pembelian sila berhubung dengan mereka sendiri di:



kalau berminat untuk review produk di blog saya sila hubungi saya di:
atau
email: fabulousiti.bnc@gmail.com



like fanpage saya di:



klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.



product review: a-Dha Beauty Care dan krim ibu putih.

Assalamualaikum.


p/s: Al-Fatihah buat arwah tin.


nak tak kulit yang cantik? guna lah a-dha beauty care! 


citer dia macam ni....
kulit saya problem sekarang ni.survey2 tengok ramai kawan yang pakai a-dha ni kulit depa lawa.
ramai jugak yang suggest saya pakai a-dha.try google pun tengok ramai yang berkulit cantik lepas pakai produk ni.licin,cerah dan glowing.nakk jugakkk ! berdesuuuppp saya contact Imp N Tin untuk beli.
saya baru je mula pakai tapi saya nak shared jugak lah pasal produk a-dha ni.

produk:
a-Dha Beauty Care.

harga: 
set RM130.
serum vitamin c RM50(serum ada jual berasingan juga).

tempat beli(onlineshop):


ni set yang saya terima,set pink.sebenarnya dia ada 2 jenis set.
set pink untuk kulit normal(usia 20 tahun dan keatas),
set hijau untuk kulit berjerawat dan flek hitam(usia 40 tahun dan keatas).
dalam set ni ada sabun,krim siang,krim malam dan serum vitamin c.



sabun warna hijau,serum vitamin c,krim siang dan krim malam.
nampak saiz produk ni macam kecik kan tapi sebenarnya banyak dan tahan lama.



menurut pengeluar:-
sabun: 
- untuk semua jenis kulit.
- mengangkat(membuang) sel kulit mati.
- menjadikan wajah lebih bersih.

serum vitamin c:
- antioksidan dan anti penuaan.
- mencegah radikal bebas yang berasal dari debu,asap dan sinaran matahari.
- memperlambatkan penuaan.
- stimulasi sintesis collagen dan anti wrinkle effect.
- mengurangi kedutan kulit wajah.
- mengurangi kedutan dan eyebag mata jika dipakai secara teratur.
- mencerahkan kulit sehingga kulit nampak putih,bercahaya dan tidak kusam.

krim siang(warna oren) dan krim malam(warna putih):
- melembabkan,memutihkan dan mencerahkan kulit.
- membantu menyamarkan noda hitam.
- mencegah timbulnya jerawat.
- menyamarkan garis halus dan memperlambatkan penuaan wajah.
- mengecilkan pori-pori.

cara pemakaian produk a-dha beauty care:
- hari 1-3: sabun a-dha.
- hari 4-7: sabun+krim siang.
- hari 8-14: sabun+krim siang+krim malam.
- hari 15:-waktu siang guna sabun+serum+krim siang,
waktu malam guna sabun+serum+krim malam.

sepanjang proses rawatan menggunakan produk ini:
- elakkan bermekap terutama bedak dan foundation.tapi masih boleh pakai eyebrow,eyeliner dan maskara.ini untuk mengelakkan tindak balas dari berlaku.
selepas sebulan dah boleh pakai mekap tapi  mesti dah jarang2 nak mekap sebab
dah selesa dengan keadaan kulit muka dan hasilnya yang sekata.


reaksi/tindakbalas awal:
- normal lah kalau rasa kulit gatal,kering dan agak merah sebab waktu ni kulit
sedang melalui proses penggantian dari sel kulit yang lama ke sel kulit yang baru.
- kulit kusam dari biasa atau nampak lebih gelap.
- kesan pengelupasan yang halus.ni proses menggantikan sel kulit yang lama ke sel kulit yang baru.
proses ni mungkin mengambil masa yang lama tapi pengelupasan tu halus sangat2.
macam buang daki je tak rasa sakit.orang pun tak perasan sebab memang tak nampak.
- paling famous,muncul jerawat.ni merupakan proses detoksifikasi atau pengangkutan racun yang
terdapat pada jaringan kulit disebabkan oleh pemakaian kosmetik,pencemaran,atau mendapan zat
kimia lain di kulit.jangan risau,jerawat ni akan hilang sendiri.jangan picit ok.
- kesan produk a-dha untuk setiap orang adalah berbeza.ada yang cepat,ada yang lambat.
ada yang sampai 2 bulan baru kesannya ok.
kulit berubah jadi licin,lembut dan cerah.kena lah sabar kalau nak kulit yang gebu dan flawless.


ni pulak saya nak shared pasal krim ibu putih.krim ni tengah hot gak sekarang.
saya pun tengah try pakai sebab tengok kulit sorang kawan tu pakai jadi putih gebu.


produk:
krim ibu putih.

harga:
RM50.

tempat beli(onlineshop):


ni lah rupa packaging krim ibu putih.



tekstur dia berkrim dan warna putih.

menurut pengeluar:-
- mencerahkan kulit seawal seminggu.
- kecerahan secara semulajadi dan natural.
- tiada kesan sampingan.
- tiada pengelupasan.
- menghaluskan pori2.
- menghilangkan jerawat dan jeragat.
- menghilangkan parut.
- mencerahkan bahagian yang gelap seperti di celah peha,ketiak,leher dan lain2.
- kandungan rempah ratus dan herba.
- tanpa bahan kimia.
- boleh digunakan di badan dan muka.

hasil penggunaan saya:
- tekstur dia berkrim,tak berminyak atau melekit.
- bau dia kuat tapi bila pakai bau dia jadi soft.
- cepat menyerap dan tak melekit.
- kesan putih tu saya tak dapat nak bagitau macam mana sebab saya pun baru sangat2 try.
tapi cerah tu nampak lah sebab saya ada test sebelah tangan pakai,sebelah lagi tak pakai..hehe.
- saya suka lah krim ni.awak semua pun kena try kalau nak putih ok? hihi.

cara guna:
- campurkan krim ibu putih bersama krim malam(untuk muka)
dan losyen badan(untuk badan) dan sapu rata.


macam ni lah krim dia.tak berminyak dan tak melekit.



untuk sebarang pertanyaan dan pembelian produk a-dha dan krim ibu putih,
sila hubungi:



kalau berminat nak review produk di blog saya,boleh hubungi di:
email: fabulousiti.bnc@gmail.com


like fanpage saya di:


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.



PROMOSI !!! Half moon rainbow shawl.

Assalamualaikum.


Half Moon Rainbow.
.

-sehelai RM29, 2 helai RM54 tidak termasuk pos.



- saiz L(wide halfmoon shawl).



- material printed chiffon yang ringan dan sejuk.


- custome made.

- senang jadi muncung.tak perlu guna pengeras fabric.


- tudung half moon juga boleh dipakai/digayakan seperti tudung bawal tetapi lebih mudah dipakai.


TERMA DAN SYARAT:
-PEMBELI YANG BETUL2 SERIUS SAHAJA ! 

- untuk membeli sila sms 012-4141421.reply dalam masa 5 jam.
(SMS SAHAJA.elakkan call,whatsapp,wechat dll.).

- sertakan kod tudung,kuantiti,nama penuh,no tel dan alamat.

- pembayaran boleh dibuat melalui akaun maybank(akan diberitahu ketika berurusan nanti).

- barang akan di pos menggunakan pos laju pada hari isnin dan rabu.

- jika anda membayar melalui internet transfer dari bank lain,pihak kami akan menunggu sehingga jumlah bayaran masuk ke akaun barulah barang yang di order akan dipos(sehari atau 2 hari bekerja).

- booking hanya untuk tempoh 24 jam.pembayaran perlu dilakukan dalam tempoh tersebut.jika tiada bayaran dan bukti bayaran dalam tempoh itu,secara outomatik barang tersebut akan dijual kepada orang lain yang berminat.

- harga tidak termasuk pos.
postage: semenanjung RM7.00.sabah dan sarawak RM9.00.
caj tambahan akan dikenakan untuk sebarang penambahan kuantiti.

- barang yang dijual tidak boleh dikembalikan.

- pihak kami tidak akan bertangunggjawab sekiranya berlaku sebarang kerosakan ketika proses penghatanran atau ketika berada didalam simpanan customer.

- sila baca terma dan syarat serta lain2 keterangan yang ditulis oleh pihak kami samada melalui info album,blog,mesej dan dll.jika berlaku masalah,kerosakan,salah faham dll selepas pembelian,pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas kelalaian anda yang tidak membaca dan memahami segala informasi yang telah dijelaskan oleh pihak kami.

-warna tudung di dalam gambar mungkin sedikit berbeza dari warna asal.

AMARAN!
sebarang peniruan dari design2 saya serta pencurian gambar milik saya,saya berhak mengambil tindakan.ingat ya,copyright of fabulousiti dan zoeyzauyah.sesiapa yang mengambil mana2 gambar saya(termasuk save as atau apa2 sahaja) saya tak benarkan.jika itu berlaku,saya boleh mengambil tindakan tegas.anda boleh didakwa mengikut akta 588 akta komunikasi dan multimedia 1998.anda boleh didakwa sehingga melebihi RM58 ribu atau penjara tidak lebih dari setahun atau kedua-duanya sekali. dan tindakan mengambil tanpa kebenaran juga dikira mencuri dan berdosa.itu diantara anda dan Allah.siksaan Allah amat perit sekali.terima kasih

kod tudung: hm rainbow 01.
harga: RM29.00 tidak termasuk pos.
status: 1 pcs masih available.


kod tudung: hm rainbow 02.
harga: RM29.00 tidak termasuk pos.
status: 1 pcs available.


kod tudung: hm rainbow 03.
harga: RM29.00 tidak termasuk pos.
status: 1 pcs masih available.


kod tudung: hm rainbow 04.
harga: RM29.00 tidak termasuk pos.
status: 1 pcs masih available.


kod tudung: hm rainbow 05.
harga: RM29.00 tidak termasuk pos.
status: 1 pcs masih available.


cara order:
sms kod tudung,kuantiti,nama penuh,no tel yang boleh dihubungi dan alamat ke no tel.012-4141421.


like fanpage mekap dan tudung di:


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.

baju raya saya.

Assalamualaikum.


tengok tajuk dah paham dah isi hati tuan belog intan payung ni.
mengada betul nak tunjuk baju raya dia.uolss tolong lah eksaited nak tengok..
kang malu saya sorang2 T___T



raya tahun ni sungguh tak rasa macam raya.tak pi mana2 pun.
saya demam sejak ramadan.2 minggu sebelum raya tu batuk dan demam teruk.
tak boleh tidur malam,susah bernafas sampai terpaksa pakai oksigen dan terbaring tak buat apa2.
2,3 hari sebelum raya baru lega demam sikit tapi saya jadi tak larat dan lemah.
saya tak keluar dan tak buat apa2 pun.time ni jadi gastrik pulak,lagi saya tak larat.
sekarang alhamdulilah dah sihat dan alhamdulilah jugak Allah bagi sakit2 tu semua semoga
dapat menghapuskan dosa2 saya..amin.


ewaaahhhhh... tujuan asal nak tayang baju raya,tapi sekali dia bebel2 pasal dia tak sihat pulak.....
nak kena sekeh budak sorang ni -.-"
moh ler kite ke tujuan asal entry cik puan datin markonah pompompom ni.



baju raya saya semuanya ada 7 helai !
ada yang orang bagi(sejak awal tahun dah ada yang bagi)
dan ada yang saya beli.terima kasih pada yang bagi,semoga dimurahkan rezeki ye :')
memandangkan saya tak sihat dan tak pergi mana2,jadi sempat pakai 4 helai saja.
yang selebihnya saya pakai nanti raya haji ke atau pi kenduri ke kan saya tunjuk pulak ok.




raya pertama bangun lewat(kuangkuangkuang~).
bangun tak larat.lemah betul.sampai tengahari baru ada tenaga sikit nak mandi.
saya cuma pakai cotton dress ni saja.beli waktu promosi dengan harga yang super murah.
saja nak try buat dress dari cotton.
tau tak lepas mandi tu saya sambung baring..tak pi mana2..haha.
indah sungguh hari raya saya...sobssss~




baju raya ke-2.time ni bukan larat lagi pun tapi saja nak segak2 jugak,siap mekap sikit.
baju dia lace dengan skirt.kat belakang baju ada ribbon.i loike !

beli dari model twins yang comel,eina dan ieda mansor.
sebelum depa jual kat page lagi saya dah beli dulu dah.
citer dia macam ni....eina upload gambar dia dengan eida kat fb dengan tujuan lain,
tapi pakai baju ni.saya tengok terus berkenan.mesej eina tanya2 rupanya depa jual.
la2 tu jugak saya beli,muahahaha..over kan.




baju raya ke-3.balik kampung mak saya.
tak larat sungguh..tapi depa semua pi,saya pun kena la pi jugak.

material baju ni saya pernah bagitau kat entry INI(sila klik sini).
klik lah entry tu kalau nak tau tempat beli.kain ni cantik dan selesa..siap ada kerawang 3D lagik.
import dari indonesia ni.saya tempah buat kurung moden.




gambar kat rumah tok.saya suka betul baju ni.




baju raya ke-4.time ni keluar sebab ada urusan kot(?).
kain batik tu cantik giler ! cce beli kat melaka.
saya tempah buat baju kebaya macam ni.sebenarnya saya nak buat baju tu loose
ala2 kimono,tapi tailor tu buat ikut badan sikit dan jadi lah kebaya ni.
yang untungnya dia sengaja buat 'basi' tu besar,so anytime saya boleh pi suruh dia bagi loose semula.


tamat.


like fanpage saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


like fanpage mekap dan tudung di:
http://www.facebook.com/fabulousiti


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.

product review: compact powder cathy doll gluta pact.

Assalamualaikum.



jenama yang terfemes dan tercomel di tahun ini iaitu cathy doll ada compact powder rupanya.
selaku gadis(padahal dah pangkat mokcik2 T__T) yang suka try macam2 compact powder,
compact powder ni memang best lah.bukan saja2 nak promosi,saya sendiri memang dah pakai.
lepas pakai bedak ni kan...dari mokcik2,terus bertukar menjadi gadis korea yang weewiittt...! kahkah.


produk:
cathy doll gluta pact 23 (natural white).


harga:
RM30 free postage untuk semenanjung,
tambah RM5 untuk sabah dan sarawak.


tempat beli:
014-7407424



packaging beliau yang comel.saya suka benda yang comel dan produk jenama ni selalu je comel2..
geram i tau ! abaikan rantai pearl tu.saja taruk nak tambah kecomelan lah kononnya.
tuan blog ni memang melampau sikit tahap over dia  =p



naaahhh kau ! seketul compact powder yang sangat comel.
dah lah ler comel,ringan dan tak besar..maka mudah la gadis2 sekelian nak bawak pi mana2.
nak spare kat dalam bag pergi dating ke kan...boleh touch-up mekap dalam toilet kang..
amboi mulut tuan blog..takdek insurance ! ekeke.



ini yang terpaling disukai.ada cermin dan puff bedak dia lembut sangat2.saya suka !
takyah masuk toilet..kat dalam kereta,dalam panggung wayang,tengah makan,semua tempat pun
boleh touch-up mekap..tu ada cermin haaa...perempuan mana yang tak suka? haa jawab,jawab !



warna dia natural white.nampak dalam bekas ni macam coklat sangat kan?
tapi sebenarnya bila dah pakai kat kulit dia jadi natural sangat2.



saya try pakai kat tangan.tengok bahagian yang selepas tu.
dia buat kulit kita nampak cerah tapi natural.kalau nak tau awak semua kena lah try sendiri.
saya dah pakai.memang muka nampak natural.



hari tu keluar saya mekap guna semua produk dari Hisyfadz Beauty Home kecuali bahagian bibir dan eyeshadow.yang ni saya pakai cc cream digabungkan dengan compact powder ni.
nanti saya review cc cream dan lain2 produk yang saya pakai yee.


pengeluar:
- compact powder ni diperkaya dengan L-gluthathione dan vitamin c kompleks 
untuk kulit yang lebih cerah dan licin.

- perlindungan UVA dan UVB SPF59+++ untuk melindungi kulit wajah dari sinaran matahari.

- memberi kesan mekap yang natural.



hasil penggunaan saya:
- debu bedaknye sangat halus.rasa lembut dan ringan bila disapu di kulit.

- lepas pakai kulit nampak cerah tapi natural sangat2.nampak macam berseri lah bila pakai.

- tak berminyak.

- ada perlindungan uv dan spf yang tinggi.spf setinggi tu bermakna dia boleh lindungi kulit kita
dari matahari lebih lama.berjam2 lamanya tu.ini sangat bagus !

- puff bedak dia tu lembut.saya selalu apply lama2 kat kulit sebab suka
dengan puff yang lembut tu.

- bau dia lembut.sekali bau macam produk baby pun ada.

- packaging comel dan saiz sesuai kalau nak bawak kat dalam bag.

- keseluruhannya memang saya suka compact powder ni.
review ni dari hasil penggunaan saya sendiri.hasil tu mungkin berbeza untuk setiap orang
sebab jenis kulit pun tak sama,kehendak dalam bermekap pun tak sama.
yang penting kena try dulu ok? ;)


sebarang pertanyaan dan pembelian produk ni boleh contact:
014-7407424


like fanpage saya di:


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.

charm bracelet comel dari monster bytess.

Assalamualaikum.


dah lama tak pakai bracelet,tapi baru2 ni pakai semula sejak saya ada bracelet comel
charm dia comel2 dan kita boleh pilih sendiri nak charm dan bracelet yang macam mana.


produk:
charm bracelet,simple flannel bracelet dan love clasp bracelet.

harga:
bawah RM10 dan ke atas bergantung pada design dan charm yang dipilih.

tempat beli(onlineshop):


saya pakai 3 jenis bracelet.suka sangat2 sebab comel.
bukan je comel untuk dipakai sendiri,boleh jugak beli untuk buat hadiah kat sapa2.



ni lah 3 jenis bracelet yang saya pakai tu.
warna-warni braided ada hiasan comel tu charm bracelet.charm tu awak semua boleh pilih sendiri.
macam2 bentuk ada.semua lawa2.
yang tengah warna hijau tu simple flannel.simple tapi comel.
yang bawah sekali tu love clasp bracelet.yang ni betul2 simple tapi tetap cantik.
saya suggest kat awak semua kalau nak beli tu terus je beli ketiga-tiga jenis bracelet ni.
memang cantik bila gabung pakai semua sekali.,lagipun harga dia murah je.



ini design bracelet yang saya ;)



antara design charm bracelet dari monsterbytess
charm tu yang tak tahan tu.memang lawa.nak letak banyak pun boleh.
tapi harga ikut berapa banyak jumlah charm yang anda nak letak dan brcaelet ni ada 2 jenis braided.
classy dan simple.kalau nak tengok,sila klik link yang saya bagi.boleh tengok sendiri yang mana cantik.



simple flannel bracelet.
selain simple macam yang saya,design ni jugak boleh tambah charm macam dalam gambar ni.
soooo comeeellll !!!



antara design2 bracelet.


antara bentuk charm.ada banyak lagi bentuk yang cantik.
kita boleh pilih sendiri nak letak bentuk yang mana dan berapa banyak.



apa lagi,jom usha2 kat sini:
*sebarang pertanyaan dan pembelian sila berhubung dengan pihak mereka.



kalau anda berminat untuk review produk di blog saya sila hubungi saya di:
atau
email: fabulousiti.bnc@gmail.com



like fanpage saya di:



klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.